SV GRASHEIDE - SCHRIEK A 3 - 3(2 - 0)

SV GRASHEIDE - RB ELZESTRAAT 3 - 2

SV GRASHEIDE - SCHRIEK B 0 - 8(finale)

In Elzestraat konden we spelen op een kunstgras. 7 spelers waren aanwezig Liam/Alexander/Bas/kapitein Bruce/Jeppe/Wout en Senne. Er waren 2 reeksen met 3 ploegen in reeks 1 hadden we Schriek/Rijmenam en Groot Kapelle schijnbaar een samenvoeging van Ramsdonk en Kapelle O/D Bos. in reeks 2 hadden we ook Schriek/Grasheide en RB Elzestraat.

In feite was het nog eens een test want alle tegenstanders stonden ook in een 2 sterren reeks ingeschreven. Schriek heeft 3 ploegen waarvan 2 in een 2 sterren, RB Elzestraat en Groot Kapelle 1 ploeg in een 2 sterren reeks en Rijmenam heeft 2 ploegen en net zoals bij ons eentje in een 1 sterren en eentje in een 2 sterren reeks.

Grasheide was als laatste aanwezig want Schriek had 2 ploegen en net 10 spelers die allemaal tesamen kwamen, de andere ploegen speelden al iets vroeger. Ik had het gevoel dat bij Schriek en naderhand bij nazicht van de namen dit zo goed als hun volledige a ploeg was aangevuld met schijnbaar een U10 keeper en 1 speler van de b ploeg. In ieder geval de ploeg die in onze reeks staat hiervan was niemand aanwezig.

Onze eerste wedstrijd tegen Schriek begonnen we vrank en vrij, we kwamen terecht op voorsprong maar Schriek nam over en stond 1 - 2 voor bij de rust. Elke wedstrijd duurde 2 * 12.5 minuut. Maar in het 2de deel waren we duidelijk de betere ploeg en kwamen we op voorsprong. Schriek maakte nog gelijk in de voorlaatste minuut een beetje tegen de gang van het spel in en kon nog strafschoppen afdwingen. Maar wij zelf trapten 2 strafschoppen binnen op een heel rustige manier, Schriek miste er eentje en Liam pakte er 2.

Schriek won van RB Elzestraat dus winnen was de opdracht om de finale te bereiken. Tijdens helftje 1 stonden we snel 3 - 0 voor en de score had hoger kunnen oplopen. Maar in helftje 2 met wat wissels bij de tegenstander had je een iets sterkere tegenstander en na de 3 - 1 begonnen we wat slordiger te spelen, alhoewel we enkele grote kansen nog kregen en een trap zowel de lat trotseerde en de bal net niet over de lijn ging. Een beetje pech hadden we hiermee maar alhoewel de aansluitingstreffer er nog viel uit misschien een halve kans, we bleven de hele tijd de druk houden en ook hier had de score hoger moeten zijn.

Op naar de finale tegen opnieuw Schriek. Alhoewel hun trainer sprak 2 gelijkwaardige groepjes te hebben gemaakt was dit aan de uitslagen toch niet te merken. Schriek won in de groepsfase met 17 - 0 en 16 - 2 van respectievelijk Groot Kapelle en Rijmenam. Dit was een erg goed ploegje dat mooi samenspeelde alhoewel we na de 0 - 1 enkele grote kansen kregen op de gelijkmaker en zelfs een voorsprong, op een schot van Bruce pareerde de doelman nog voortreffelijk. Maar op een tegenaanval kregen we dan de 0 - 2 binnen en bij de aftrap spelen we helemaal verkeerd in zodat de wedstrijd gespeeld was. De kopjes gingen naar beneden, de concentratie was volledig weg en uiteindelijk was 0 - 8 het verdikt, een verdiende overwinning van Schriek, ze speelden mooi samen en hun werkinzet bij balverlies lag hoger. Deze ploeg was iets sterker daar is niets mis mee maar als we spelen zoals tijdens het laatste kwartje van Tremelo, we winnen dan misschien niet maar dan had dit wel een spannende wedstrijd geweest, we kunnen beter en belangrijk is dat iedereen zijn truitje nat maakt.

Niettemin een mooi resultaat, we bewezen nogmaals dat we perfect meekunnen in die 2 sterren alleen de kwaliteit hangt heel erg af van de concentratie, het blijft ons grootste werkpunt.