SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 6 - 11

SV GRASHEIDE - BHS UNITED 6 - 6

Prachtige weersomstandigheden om in te voetballen en ook 2 super sportieve ploegen een plezier om zo'n wedstrijden te mogen spelen. Maar wel kopzorgen vooraf Alexander die niet aanwezig kon zijn en de avond voor de wedstrijd moest ook Senne afhaken wegens ziekte. Bovendien vroeg de U10 2 spelers aangezien ze geen wissels anders hadden waardoor enerzijds enkele sterkhouders afwezig waren en anderzijds ook enkele spelers al een wedstrijd in de benen zouden hebben. Er was wel de afspraak om deze jongens maar een halve wedstrijd te laten spelen.

Groepje 1 zou aantreden tegen VC Rijmenam met name Vic/Victor/Jeppe/Bruce/kapitein Bas/Mil en Tibo die een halve wedstrijd zou meedoen. Rijmenam was wel voor een groot deel een andere ploeg dan in de heenronde, voetballend had ik het gevoel dat ze wat sterker waren dan vorige keer. We begonnen goed en kregen al snel een mooie kans maar Rijmenam nam over en scoorde in een mum van tijd 4 keer. Evenwel even snel scoorde Grasheide 2 keer tot een 2 - 4 tussenstand.

Het verschil was zeker niet groot, Jeppe moest evenwel met een blessure aan de kant. Hij sukkelt al een tijdje aan zijn been en toen hij zijn sokken uit deed was dit een joekel van een blauwe plek. Voetballen ging moeilijk maar ik sprak dan af dat hij in de 2de helft in de goal zou staan. Tijdens kwartje 2 kwamen we op 1 doelpunt via Victor na een goede voorbereiding en pas van Tibo. Maar Rijmenam nam terug over en liep verder uit tot 3 - 7. Uiteindelijk konden we milderen tot een 4 - 7 tussenstand via het mooiste doelpunt van dag van Bruce.

Ik vond dat we zeker ons best deden, Rijmenam zijn spel was iets beter maar we werkten er voor en alles was nog mogelijk. Ons derde kwartje vond ik ons beste kwartje want we hadden overwicht. Jeppe stond ook goed te keepen en we kwamen terug tot 5 - 7 tot uiteindelijk een 6 - 8 tussenstand. En we hadden zeker de mogelijkheid om terug tot op 1 doelpunt te komen.

In het laatste kwartje hadden we het opnieuw lastiger al dien ik een pluim te geven aan onze kapitein Bas, hij speelde sterk en knokte voor elke bal. Het was ook eventjes moeilijk coachen want iedereen voor de volgende wedstrijd stroomde toe alsook Jelle van de U10 kwam eventjes zijn frustratie over zijn nipt verloren wedstrijd van de U10 uitten. We lieten soms onze man teveel alleen staan en Rijmenam kon uitlopen. Uiteindelijk tot een 6 - 11 eindstand al moet ik zeggen dat Mil vooraan erg sterk speelde en het doelpuntje gaat zeker volgen, ik vond het jammer dat het net niet lukte want ik denk dat heel de ploeg en alle supporters hem dit gegund hadden(en dit was ook verdiend geweest).

Rijmenam was sterker dan vorige keer maar al bij al vond ik dat we ervoor werkten, knokten voor wat we waard waren. Een dikke pluim aan Bruce hij speelde een sterke match en Mil omdat hij 30 minuten in doel wilde staan en in het laatste kwartje echt wel een doelpunt had verdiend.

Op naar wedstrijd 2 dan als we niet zouden verliezen, zouden we sowieso de kampioen van deze reeks zijn. Maar de opdracht was niet eenvoudig, zonder Alexander/zonder Senne en met 3 spelers die al een halve wedstrijd gespeeld hadden zijnde Liam/Wout en Tibo, 2 frisse spelers zijnde Tibe en Jules en Vic die al 45 minuten speelde en een halve wedstrijd nog zou meedoen.

Maar 2 frisse spelers en vanaf het begin lag het tempo HOOG, heel HOOG!!! BHS united is één van de betere ploegen uit de reeks en wil ook voetballen ze hebben enkele goede voetballers ook. Tijdens kwartje 1 ging het spel mooi op en af al had Grasheide licht overwicht, maar na 10 minuten snakten sommigen al naar drinken. Het ging op en af, we verbruikten veel energie, belangrijk op zo'n momenten is de bal zoveel mogelijk het werk laten doen. Maar beide doelmannen gaven geen krimp tot een 0 - 0 tussenstand, billijk met een licht voordeel voor Grasheide.

BHS united had 8 frisse spelers en we trapten in het begin van kwartje 2 wat op onze adem. BHS united bouwde enkele mooie aanvallen op en liep uit tot 0 - 3, we hadden het even lastig. Maar na de 1 - 3 kwamen we terug beter in ons spel en maakten we voor de rust nog de 2 - 3 aansluitingstreffer.

Spannend, meer kun je er niet over zeggen en 2 ploegen die met momenten echt wel goed voetbalden. in kwartje 3 begonnen we scherp en de gelijkmaker was een feit. Maar even snel stonden we terug op achtervolgen nadat we met het wisselen eventjes onze posities niet meteen goed innamen, beetje pech. Het tempo bleef hoog en BHS united liep uit tot 3 - 5. We bleven strijden en gaven niet op tot een 4 - 5 tussenstand voor het laatste kwartje.

Ook in BHS united stonden we 1 doelpunt achter net voor het laatste kwartje maar gingen er toen op en over. En ook nu leek het spelbeeld opnieuw tijdens het laatste kwartje dat we erop en erover zouden gaan. We speelden met hoge druk, bleven het tempo hooghouden, combineerden meermaals met een 1 - 2 zeer mooi, zodoende kans om kans, alleen lukte het scoren niet. Ik was bovendien vergeten de klok in te duwen zodat tijdens elke gemiste kans, de bal wel oneindig buiten leek te blijven. BHS united kwam er totaal niet meer uit(we speelden echt goed en kregen meermaals iemand in een vrije schietkans) en we namen meer en meer risico's tot 3 - 4 minuten voor tijd, hun enigste kans tijdens deze laatste 15 minuten dan ook nog eens binnen ging. Het deksel op de neus noemen ze dat, enkele jongens gingen er zelfs bij liggen, de wedstrijd leek gespeeld. De enigste kans die we nog hadden was snel spelen en plots gingen de kansen wel binnen, eerst tot 5 - 6 en in de laatste minuut 6 - 6. Onze jongens stonden letterlijk klaar na de 6 - 6 om opnieuw meteen te scoren, hoe een doelpunt toch soms energie kan geven, op dat moment leek het precies omgekeerd alsof Grasheide met enkel frisse spelers was gestart. Maar een laatste kans kwam er niet meer de wedstrijd werd afgefloten. Al moet ik zeggen we hebben zowel op tornooien als wedstrijden een patent op score tijdens de laatste minuut!!!

Al bij al een billijk gelijkspel en ik denk op basis van het laatste kwartje had Grasheide wel de overwinning verdiend. Maar niet vergeten warm, een heel hoog tempo dit zolang volhouden met de vooraf opgesomde handicappen die we vandaag hadden, trots en ook na de 4 - 6 niet opgeven en er blijven voor gaan. De beloning is er naar, jullie mogen zich de oververdiende kampioen in deze reeks noemen. Van de 13 wedstrijden waarvan 11 gespeeld wonnen we er 10 en speelden vandaag voor de eerste keer gelijk, verhogen van niveau en deze reeks neerzetten, dit is uitzonderlijk.

Een speciale vermelding voor Tibe die op een voor hem ongewone plaats(achteraan)de rol van onze rots in de branding met verve overnam. Dikke merci en chapeau hiervoor.

Maandag training en woensdag spelen we 8 - 8 om 18.30 uur thuis tegen Hallaar ten laatste aanwezig om 18 uur