SPEELDAG 8 SEIZOEN 2024

SV GRASHEIDE - KFC HALLAAR 6 - 3

SV GRASHEIDE - SPARTA TILDONK HAACHT 12 - 2

Hallaar staat bijna telkens in onze reeks en tot op heden wonnen we alle thuismatchen dit en afgelopen seizoen en op 1 uitzondering na verloren we alle uitmatchen. Kort samengevat beide ploegen maken gebruik van het thuisvoordeel))).

Aangezien Haacht vroeg om 8 - 8 te spelen was het effe nadenken hoe we dit best zouden oplossen. We hebben immers 13 spelers maar een reserve is toch meegenomen. Met Mil sluit nu de 14de speler aan in onze groep. Sowieso zou er dan dubbel moeten gespeeld worden en op een 8 - 8 veld komt het loopvermogen nog meer tot zijn uiting, dit is fysiek veel zwaarder. Daarom de verdeling groepje 1 tegen Hallaar met name Alexander die enkel de eerste wedstrijd kon/Tibe/Liam als speler dan/kapitein Bruce als keeper dan/Victor en Bas. Bedoeling was dan Alexander/Victor/Bas een hele wedstrijd te laten spelen en de wissels met de jongens te doen die dubbel speelden. Alleen vroeg Bas om er af en toe ook af te gaan, dus was het schema toch lichtjes anders. 

Tegen Haacht dan volgende 9 spelers zijnde Tibo/Tibe/Liam keeper/Bruce speler/Jules/Wout/Vic/Jeppe en kapitein Senne die zich van de week tijdens de training verontschuldigde voor de mindere training van de week ervoor. Een mooi gebaar, iedereen trainde goed afgelopen week en dit gaf dan zeker de doorslag, vond dit top. Een mindere training/wedstrijd kan er zeker tussen zitten, maar dit beseffen naderhand is ook al veel. Net voor de wedstrijd haakte Tibo nog af wegens ziekte, Victor twijfelde om mee te doen maar moest toch tijdig vertrekken, uiteindelijk om toch een reserve te hebben zou Cas van de U10 met ons meedoen. 

De wedstrijd tegen Hallaar was in feite eentje waar de studieronde lang duurde. Beide ploegen kregen de eerste 7 - 8 minuten weinig kansen bijeen gevoetbald, de achterlinie had de bovenhand. Tot Alexander er genoeg van had en de 2 - 0 voorsprong liet optekenen. Alexander ons staartje die steeds ten dienste van de groep speelt, het deed me deugd dat hij met 2 droge knallen de score op het bord bracht. Grasheide had overwicht en het betere van het spel maar in de zone van de waarheid was het dikwijls net niet. Ook Tibe had zijn momentum gekozen zodat we met een 5 - 1 ruststand konden eventjes op adem komen.

Helftje 2 was er eentje met veel middenveldspel en weinig kansen. Grasheide had wel het betere van het spel maar de afwerking lukte dikwijls net niet. Op zich is dit helemaal niet erg want enkele keren speelden we heel goed in de ruimte en ik heb liever geen goal en een mooi samenspel dat van bijna van de overkant blindelings naar doel trappen en een bal die zo toch binnengaat. Onze overwinning kwam echter nooit in gevaar Hallaar milderde nog tot 6 - 3 maar opnieuw pakken we thuis tegen hen de volle buit. 

Met dank aan Tim om dan het veldje al vooraf te wijzigen naar een 8 - 8 veldbezetting zodat we toch zo goed als op tijd aan wedstrijd 2 konden starten. 5 minuten uitleg maar meer konden we niet meegeven het was afwachten hoe onze jongens het ervan af zouden brengen. Dubbele ruit, vooral de bal het werk laten doen, ruimte maken,...ze weten het ondertussen al wel maar het was al een tijdje geleden dat we 8 - 8 speelden maar sowieso naar volgend seizoen is dit een voorbereiding. Ik denk dat zowel Tim als ikzelf verbaast waren hoe we speelden maar dan in de positieve zin. We maakten de ruimte, deden loopacties, we lieten de bal rollen en Haacht holde echt achter de bal. We kantelden, kortom dit was echt goeie voetbal er stond echt een ploeg op het veld dat er voor ging. De cijfers spraken boekdelen 9 - 0 na de eerste helft, er was echt weinig slecht over te zeggen, er was inzet, loopvermogen, balcirculatie, apetrots!!!

Toen we in kwartje 3 de 10 - 0 binnentrapten begonnen we wat lakser te spelen, ok begrijpelijk het was zeker niet slecht alleen het ging te makkelijk. We probeerden uit te voetballen en door balverlies kon de tegenstander ook eens scoren. Op zich moeten we blijven proberen uit te voetballen, de tegenstander hun keeper trapte meermaals uit, je krijgt door uit te voetballen zeker wel eens doelpunten tegen maar het is ook een leerproces. Haacht kreeg voor de rest weinig kansen bijeen gevoetbald na de 12 - 1 wisten ze op het einde er toch nog eentje te scoren toen we onoplettend waren, maar gelukkig maar want het verschil was echt wel anders te groot.   

Haacht had 1 heel goede speler net zoals vorige keer was die zeer sterk maar je merkt dat 1 speler het ook niet kan maken en zeker op een groter veld is het samenspel belangrijker en belangrijker. Niet te lang met de bal lopen en de bal het werk laten doen. De eerste helft was beresterk, de tweede wat lakser maar al bij al een sterke prestatie. 

Zo staat er met groepje 1 een mooie 3 - 1 - 3 op het scorebord en blijven we met groepje 2 ongeslagen. Volgende week 2 verplaatsingen om 9.30 uur op Hallaar en om 11 uur op Schriek.

jurgen 


Reacties

Populaire posts van deze blog

SPEELDAG 2

SPEELDAG 6 seizoen 2024

SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024