SPEELDAG 10 SEIZOEN 2024

SV GRASHEIDE - BO BEERZEL 4 - 12

SV GRASHEIDE - ZEMST 13 - 9

Met de komst van zowel Beerzel als Zemst stonden 2 betere ploegen in de reeks op het programma. Hadden we de pech dat één van onze sterkhouders Tibo deze week zijn duim bezeerde waardoor hij eventjes buiten strijd is. En net voor de wedstrijd was er dan ook Tibe die ziek moest afhaken. 

Vooraf was de planning Vic/Victor/Tibe/Jules/Mil/Bruce/Jeppe en kapitein Bas die tegen Beerzel zouden spelen. Tibe/Jules/Tibo/Wout/Senne/Alexander en Liam zouden tegen Zemst spelen. Maar door het wegvallen van Tibe en Tibo was het eventjes puzzelen net voor de start van beide wedstrijden. Jeppe zou ook meespelen tegen Zemst en Wout weliswaar maar halve match zou deels meespelen tegen Beerzel. 

Het spel van Beerzel is vooral gebaseerd op 1 speler, die goed kan dribbelen, snel op doel trapt. Maar voor het overige spelen ze geen mooie voetbal, de aanwezigheid van die jongen bepaalt alles. Het is iemand die op een hoger niveau kan spelen. Kwartje 1 verliep gelijkopgaand, die jongen was steeds een dreiging maar Vic speelde er goed kort op waardoor je het hem zo moeilijk mogelijk maakt, ze wisselen hem ook dikwijls van flank. Beerzel kwam 2 keer op voorsprong maar Jules maakte telkens gelijk.

Kwartje 2 was duidelijk in het voordeel van Grasheide onze jongens hadden het betere van het spel en alhoewel we nog eerst een tegendoelpunt binnen kregen gingen we erop en erover tot een 4 - 3 ruststand. 

In kwartje 3 een beetje jammer lieten we eventjes onze kopjes hangen en voetbalden we moeilijk uit. Hierdoor kon Beerzel tot 3 keer toe veel te makkelijk scoren. De supporters van Beerzel altijd heel aanwezig konden hun vreugde niet op, alhoewel de doelpunten kwamen door bijna met de neus voor de doelman te staan. Wijzelf kregen ook meerdere kansen en Mil scoorde bijna meermaals zijn eerste doelpunt maar telkens wat het net niet. Uiteindelijk gingen we rusten met een 4 - 6 tussenstand. 

Maar kwartje 4 was er eentje om snel te vergeten, in alle linies vergaten we onze taken waardoor Beerzel volledig de bovenhand had en Bas letterlijk in een schietkraam stond. Voetbal is meer dan alleen maar scoren, we vergaten onze verdedigende taken en dan gaat het snel. Om eerlijk te zijn was ik een beetje ontgoocheld, verliezen op zich is niet erg maar de inzet was in dit kwartje onvoldoende. Een 4 - 12 was het verdict, we verdienden zeker niet de overwinning maar we kunnen beter dan we in dit laatste kwartje hebben laten zien. 

Op naar wedstrijd 2 en Zemst die maar net 5 spelers bij had. Schijnbaar had ook hier een speler net voor de wedstrijd ziek afgemeld en konden er enkele niet, van de 2 grote jongens was er nu maar eentje bij. Maar vanaf minuut 1 namen we de wedstrijd volledig in handen, mooie voetbal en zo was er bv Wout die paste naar een vrijstaande Senne die alleen voor doel kon scoren, 2 minuten later was het net omgekeerd Senne met de pas, echt top voetbal en mooi samenspel. De eerste helft was gewoon top Grasheide was heer en meester en tikte de bal rond. Alleen een hagelbui kon ons eventjes uit concentratie brengen maar een 7 - 1 ruststand stond plotseling op het bord. 

Tijdens kwartje 3 was er iets meer evenwicht maar nog steeds was het betere spel van Grasheide. 11 - 4 en de wedstrijd leek gespeeld. Maar plots tijdens kwartje 4 begonnen we onze posities eventjes te vergeten alsook het uitvoetballen was slordig en op 6 - 7 minuten stond er plots 11 - 9 op het scorebord. Opnieuw spanning maar toen schoten onze jongens toch plots wakker tot een 13 - 9 eindstand. 

In reeksje 1 zitten we nu aan 4 - 1 - 4 een mooie verdeling waarbij Beerzel en Bonheiden er toch wat bovenuit steken. In reeksje 2 waar we verhoogden van niveau zitten we in feite op kampioenenschema totaal onverwacht, 9 wedstrijden gespeeld en ze allen gewonnen, fenomenaal. Zonder alle uitslagen te kennen mits de laatste maand 2 winstwedstrijden te spelen kan ik met 100% zekerheid zeggen dat jullie deze binnenhalen. Zover zijn we nog zeker niet woensdag wacht ons Tremelo een lastige verplaatsing en zeker met BHS United en Heist wachten ons nog enkele moeilijke wedstrijden. 

Volgend weekend geen competitie maar wel paastornooi op zaterdag en maandag. 

jurgen 


Reacties

Populaire posts van deze blog

SPEELDAG 2

SPEELDAG 6 seizoen 2024

SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024