EERSTE SPEELDAG 2024

SPARTA HAACHT - SV GRASHEIDE 8 - 15

KFC HALLAAR - SV GRASHEIDE 13 - 6 

De winterstop is voorbij tijd voor de nieuwe wekelijkse trainingen en wedstrijdjes zaterdag. Alhoewel deze week trainen niet zo evident was daarom dat er in januari enkele keren indoor zal getraind worden. Ook tijd om kennis te maken met onze nieuwe reeksen, in de ene groep treffen we met Hallaar/Schriek/Beerzel en Bonheiden meerdere tegenstander van voor de winterstop. In de andere reeks waar we verhoogd zijn naar niveaucode treffen we wel opnieuw Hallaar en ook Heist zit nu in deze reeks. Maar voor het overige allemaal nieuwe ploegen alhoewel we Berlaar Heikant van de ene reeks ook vorig jaar troffen, maar vooral in de andere reeks allemaal andere en vrij veel brabantse ploegen en we met Tremelo het vroegere Baal opnieuw voor de kiezen krijgen, weliswaar nu in een ander tenue. 

In het begin is het sowieso wat zoeken naar het niveau van de tegenstander voornamelijk tijdens de weken waar we nieuwe ploegen treffen. Al moet ik zeggen dat met Sparta Haacht/Tildonk het meteen duidelijk was dat dit een sterke ploeg was qua niveau schat ik hen net onder Kessel. Hallaar kennen we van in het verleden, we winnen er van, we verliezen ervan maar tijdens elke wedstrijd weten beide ploegen wel meermaals te scoren en gaat het algemeen goed op en af. Ook volgens Pieter die vandaag de wedstrijd op Hallaar deed waarvoor oprechte dank. Al bij al was er volgens hem geen groot verschil tussen beide ploegen alleen was Hallaar iets krachtiger. Het valt me wekelijks op dat we een bijzonder kleine ploeg hebben en we het vooral moeten hebben van inzet/werkkracht en het zoveel mogelijk uit duel voetballen. 

Iedereen was present zodat we de ploegjes in 6 - 7 spelers konden verdelen. Groepje 1 op Sparta Haacht/Tildonk met Liam/Vic/Jeppe/Wout/Alexander en kapitein van dienst Jules en groepje 2 op Hallaar dus met Bas/Tibo/Tibe/Victor/Bruce/Lars en Senne. 

Groepje 2 op Hallaar waar Pieter tevreden was over de inzet/werklust van de spelers maar zoals gezegd Hallaar iets krachtiger in duels was. Het spel dat op en af ging maar waarbij Hallaar wel verdiend won, maar waarbij we zeker ons mannetje hebben gestaan.

Groepje 1 op Sparta Haacht/Tildonk waarbij je toch meteen kon opmerken dat dit een niveau hoger is. Een vrij grote stevige ploeg waarbij je in de opwarming zag dat er enkele sterke voetballertjes tussen zaten hetgeen ook in het begin van de wedstrijd duidelijk was. Vooral hun staartje speelde op heel hoog niveau alleen wat we in de eerste helft op de mat legden was zowat het sterkste dat ik dit seizoen mocht aanschouwen. Op de juiste moment de juiste persoon druk op de bal, blijvend druk zetten, dubbele dekking meermaals, perfect omschakelen bij balverlies van de tegenstander en in maximaal 1 - 2 tijden de vrije man vinden en niet twijfelen bij het afwerken. 0- 4 na 15 minuten en 1 - 11 na 30 minuten waarbij Haacht/Tildonk pas de eerste keer kon scoren na een 0 - 9 tussenstand na meer dan 25 minuten. We liepen echt alles dicht, de tegenstander kwam niet uit de ontknelling uit, echt top alleen dit 60 minuten met 6 man volhouden was onmogelijk. 

Het grappige tijdens de rust sprak ik de jongens toe met de woorden " dit is zowat het sterkste dat ik dit seizoen gezien heb", waarbij iemand antwoordde " dit is ook niet moeilijk trainer we spelen nog maar onze eerste wedstrijd " en vooral de manier(vol spontaniteit) waarop dit antwoord er kwam was echt  wel een topmoment. Tijdens kwartje 3 begon Haacht/Tildonk beter in de de wedstrijd te komen de druk werd groter en de 3 - 11 stond op het scorebord waarna het de laatste 5 minuten in de dit kwartje wat op en af ging tot een 4 - 13 tussenstand.hierbij ging een speler ook keepen in een zweefbeweging. Donkerrood hoorde ik iemand roepen en douchen. Inderdaad doch in de sfeer van de wedstrijd was dit geen probleem maar uiteraard was dit een gemaakt doelpunt dat door een veldspeler uit de netten werd gehaald.

Tijdens het laatste kwartje voelde je toch dat onze druk op de bal lager was, alles wat trager verliep waardoor Haacht//Tildonk het betere van het spel had, alhoewel we ook onze kansen kregen. Zo kon Haacht in de laatste 2 minuten nog milderen met 2 doelpunten tot een 8 - 15 eindstand nadat we zelf ook tot 2 keer toe gepakt werden op een tegenaanval na het missen van een reuzekans.

Haacht/Tildonk vroeg vooraf om 8 - 8 te spelen doch was zelf maar met 7 spelers. Haacht/Tildonk was echt wel een goede ploeg en zeker 1 bepaalde speler stak er bovenuit maar er zaten (meerdere) echt goede voetballers bij. Maar zelfs met de sterkste spelers in de rangen is dit geen vereiste tot succes, onze tomeloze inzet en werkkracht zorgde ervoor dat Grasheide de overwinning kon vieren en dat de teamgeest soms het belangrijkste element is waarbij iedereen zijn steentje bijdraagt.

Volgende week treffen we thuis Schriek en de andere ploeg van Hallaar. Van beide ploegen wonnen we en verloren we een keertje tijdens de eerste competitiehelft.

jurgen



Reacties

Populaire posts van deze blog

SPEELDAG 2

SPEELDAG 6 seizoen 2024

SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024