SV GRASHEIDE - KFC WIEKEVORST 6 - 11

Waar we zowel in de heenmatch als op het tornooi in Ramsel met een verdiende overwinning tegen Wiekevorst aan de haal gingen was het vandaag Wiekevorst dat als sterkste ploeg voor de dag kwam. Er stond zeker tijdens helftje 1 een sterke doelman op het veld die ook meteen zorgde dat de tegenstander uit de druk uit kwam. De overwinning van deze sportieve tegenstander was dan ook meer dan terecht.

Iedereen kon present zijn zodoende speelde Fenna mee met de 2 tegen 2 wedstrijden en Tibe kreeg een beurtrol. 10 spelers tekenden present met ploegje 1 Victor - Jules - Senne - Alexander en Jeppe. Ploegje 2 met Liam - Vic - Bas - Tibo en Wout. Aangezien Tibo nog een planning naar de kust had wisselde ik Tibo met Jules van ploegje tijdens kwartje 3 - 4. Alhoewel de kapiteinsband schijnbaar nog in de wasmand lag mochten Alexander en Vic ieder kapitein zijn beiden trainden immers heel goed afgelopen woensdag. 

Ik had nog gezegd tegen Alexander als je vandaag speelt zoals je traint ga je zeker een doelpunt maken. En na 1 minuut was het al prijs, Alexander die zich doorzette en meteen de score opende. Wiekevorst dat meteen ook terug kwam en meer zelfs ons tijdens dit kwartje constant onder druk zette en zijn kansen ook afmaakte. De grinta miste ik vandaag bij meerdere spelers als je de duels verliest kun je nooit een wedstrijd winnen!!!En nog een groot werkpunt onze flanken die vergeten te verdedigen waardoor ons staartje telkens in een meer - min situatie kwam te staan. Zo keken we na het einde van dit kwartje aan tegen een 1 - 5 tussenstand.

Tijdens kwartje 2 een ander spelbeeld waarbij Wiekevorst zich gelukkig mocht prijzen dat we maar 2 keer scoorden. Hun doelman stond heel sterk te keepen en soms als we alleen voor doel kwamen speelden we te onrustig en af en toe konden we nog enkele meters verder lopen maar trapten we van te ver als we meermaals alleen voor doel kwamen. Maar we kwamen terug in de wedstrijd. In feite hun enigste kans in dit kwartje wisten ze dan ook nog eens te verzilveren tot een 3 - 6 tussenstand. 

Het begin van kwartje 3 was hoopgevend het spel dat goed op en af ging Wiekevorst scoorde en Grasheide dat tegen scoorde. Maar tijdens het einde van dit kwartje had Wiekevorst toch de bovenhand en opnieuw kwam ons staartje steeds in een meer - min situatie te staan. Zo keken we na dit kwartje op tegen een 4 - 11 tussenstand en was de wedstrijd gespeeld. Alhoewel op Wiekevorst kwam de tegenstander in 7 minuten ook volledig opnieuw in het spel.

Tijdens kwartje 4 had Grasheide terug de bovenhand maar kreeg ook Wiekevorst wel zijn kansen. Maar net zoals tegen Putte wist Vic zijn netten schoon te houden. We scoorden zelf 2 keer en mikten ook nog eens tegen de paal tot een 6 - 11 eindstand. 

Om eerlijk te zijn was ik wel ontgoocheld na de wedstrijd. Vooral de verdedigende taken van onze flanken werden te vaak vergeten. De duels waren te plat, we zijn geen grote sterke ploeg maar het ging zeker met momenten te makkelijk. Als we woensdag op Herenthout iets willen rapen zullen we toch meer grinta moeten tonen en veel scherper zijn in de duels. 

Zo zitten we in de terugronde aan 4 overwinningen, 2 gelijke spelen en 5 nederlagen. Het doel is 6 - 2 - 6 maar dan zal het sowieso beter moeten de volgende weken. In de periode tussen Wiekevorst en Hallaar hebben we bewezen dat we dit wel kunnen!!!

jurgen 

  

Reacties

Populaire posts van deze blog

SPEELDAG 2

SPEELDAG 6 seizoen 2024

SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024