SV GRASHEIDE - FC HEIKANT 3 - 8

Op uitzondering van Tibo was heel de ploeg present. En op uitzondering van Baal is Heikant de best voetballende ploeg in onze reeks. Als 2 enigste ploegen zijn ze ook in een hogere niveaucode ingeschreven en Baal zal dit uiteraard nog verhogen.

Het spel van Heikant is vooral gebaseerd op 2 sterke spelers als ze er beide opstaan is het lastig uiteraard, beiden zijn ook heel fel in een duel. Onze u17 scheids van vandaag liet ook veel toe waardoor er soms veel duw en trekwerk bij kwam kijken. Moest dit nog voorvallen gaan we iets vroeger volgende keer ingrijpen want hoe meer je dit toelaat hoe verder dit escaleert. 

Ik had opnieuw 2 groepjes gemaakt. Groepje 1 zou kwartje 1 + 3 spelen zijnde Bas - Senne - Vic - Tibe en Fenna en Groepje 2 zou kwartje 2 + 4 spelen zijnde Liam - Jules - Victor - Wout en Jeppe. Vandaag verliep dit goed in tegenstelling tot vorige week waarbij het steeds puzzelen was omdat iemand toch liever iets anders wilde doen. 

De trainer van de U9 had gevraagd om het veldje wat groter te maken in de breedte, schijnbaar had ik de vorige weken een verkeerde maat genomen, men dient dit een 3 tal m te vergroten. Zo gezegd, zo gedaan dus vandaag speelden we op een iets groter veldje. 

Tijdens kwartje 1 was er duidelijk een studieronde weliswaar stond 1 van die sterke jongens toen nog niet op het veld. Het spelbeeld ging mooi op en af alhoewel Heikant geleidelijk toch de bovenhand begon te halen. Ze kwamen zo ook op voorsprong en met telkens een frommeldoelpunt liepen ze tot 0 - 3 uit. 

Op naar kwartje 2 en het gebeurd bijna nooit maar tijdens dit kwartje werd er door beide ploegen niet gescoord. Persoonlijk vond ik dit een zeer sterk kwartje want beide bepalende spelers van Berlaar stonden een heel kwartje op het veld. We liepen elke ruimte goed toe en zetten steeds voldoende druk om de tegenstander het moeilijk te maken. En als de tegenstander dan toch een kans kreeg kwam onze doelman gepast tussen. Heel sterk kwartje dit. 

Ik was best tevreden over het spelbeeld wat een verschil met vorige week toen het vierkant draaide, dit hoort er wel eens bij zeker. Tijdens kwartje 3 konden we meteen milderen tot 1 - 3 na een heel mooie aanval na ook een bijzonder mooie pas. Spijtig genoeg kon Heikant vrij snel tegenscoren tot 1 - 4. De duels werden ook feller en feller en meermaals werd een overtreding langs beide kanten niet gefloten. Er werd in feite zo goed als nooit gefloten waardoor het spelbeeld veel duels waren. Heikant won de meeste en liep uit tot 1- 6. Op het einde van dit kwartje konden we nog eentje binnentrappen tot een 2 - 6 tussenstand. 

Tijdens kwartje 4 bleven de duels bijzonder fel en opnieuw met beide sterkhouders van Heikant op het veld kwam dit zeker niet ten goede, beide van die jongens vlogen er soms wild in. Zo brak een speler van Heikant door terwijl die grote jongen een speler van ons gewoon met trek - en duwwerk de looplijn werd ontzegd om dit toe te lopen. Vooral die grootste jongen van Heikant was niet meer met voetbal bezig maar met het laten zien dat hij de sterkste in de duels was, na de wedstrijd sprak ik eventjes hun delegee hierover aan, duels mogen fel zijn maar het moet wel sportief blijven uiteraard. Uiteindelijk ging het spelbeeld wel mooi op en af tot een 3 - 8 eindstand. 

Dat we vandaag verliezen van een sterkere tegenstander is geen schande. Maar vandaag zag ik wel in tegenstelling tot vorige week een team op het veld. We lieten ons niet doen en streden voor elke meter gras. We gaven weinig kansen weg over de gehele wedstrijd en konden het verschil kleiner maken dan op Heikant toen we bij de rust al tegen een 7 - 0 achterstand opkeken. 

Het gevoel was veel beter dan afgelopen week, volgende week op Schriek en vrijdag het tornooi in Kampenhout. 

jurgen



Reacties

Populaire posts van deze blog

SPEELDAG 2

SPEELDAG 6 seizoen 2024

SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024