SPEELDAG 14 SEIZOEN 2023 - 2024

SC KEERBERGEN  - SV GRASHEIDE 9 - 2

KSK HEIST - SV GRASHEIDE 8 - 8

Onze laatste competitiewedstrijd en beide wedstrijden op verplaatsing. Wedstrijd 1 op SC Keerbergen voor mezelf de kortste verplaatsing met Vic/Victor/Mil/Tibe/Jules/Bas en kapitein Bruce. Wedstrijd 2 op KSK Heist met Senne/Wout/Tibo/Jeppe/Alexander en Liam.

Allereerst beide velden lagen er echt slecht bij zowel in Keerbergen als Heist een groot verschil met onze velden. En Heist dat toch op nationaal niveau speelt een veldje waarbij de lijnen niet zijn aangegeven en waarbij de netten van de goal stuk zijn alsook het kader, in feite is dit niet te begrijpen op dit niveau.

Om dan maar over te gaan naar het sportieve Keerbergen nam meteen de wedstrijd in handen en was ook de betere ploeg alleen kon Grasheide rekenen op een enorm hard werkende Tibe en doelman in vorm Bruce. Niet dat Keerbergen zoveel kansen kreeg maar ook op training zat Bruce in de goede flow als doelman. En Tibe liep enorm veel toe, denk dat hij na de wedstrijd echt wel moe moet geweest zijn. We geraakten vooral moeilijk aan kansen en tijdens elk kwartje kregen we er wel een 2 tal doelpunten binnen zodoende tot een 9 - 2 eindstand.

Al bij al een correcte uitslag denk ik al moet ik zeggen dat we wel ervoor werkten in een voor de rest sportieve wedstrijd. Zo sluiten we deze competitie af met 5 winstwedstrijden - 7 nederlagen en 1 gelijkspel. Wetende dat de wedstrijd tegen Schriek niet gespeeld is denk ik dat dit wel 6 - 7 - 1 had kunnen worden, we sluiten deze competitie dan ook af als een goede middenmotor met vooral een heel sterke wedstrijd op Rijmenam en op Heikant.

Met de fiets naar huis en op naar Heist. Over deze wedstrijd kunnen we kort zijn spannend en beladen, onze supporters en mijn delegee lieten zich niet onbetuigd. Zij stonden aan de lijn waar zo goed als geen lijnen getrokken stonden alsook de scheidsrechterlijke beslissingen werkten het beladen zijn van de supporters duidelijk in de hand. Om te beginnen in minuut 4 werd Senne letterlijk van het plein getrapt, hier werd geen overtreding voor gefloten. Met was ijs konden we hem toch terug oplappen maar dit was gewoon rood voor een doorgebroken speler. Zo was er een doelpunt na een duidelijke overtreding de beide trainers zaten met elkander te praten. Aangezien ze het niet zagen(of toch deden alsof weet het niet exact) maar wel de supporters hoorden vroegen ze aan mij wat met dit doelpunt te doen. We spraken af dit enkel te valideren indien het geen invloed zou hebben op winst/verlies/gelijkspel maar dit was een 100% geen doelpunt na een fout vooraf dat ook minstens een kaartje verdiende. De supporters en ook de kids wisten dit op dat moment nog niet.

Tijdens kwartje 1 namen we de wedstrijd volledig in handen na de doorbraak van Senne kon in feite Heist nog eerst scoren maar erna na oa een hattrick van Jeppe liepen we 1 - 4 uit. Tijdens kwartje 2 zelfs tot 1 - 5 maar dan kregen we een ongelukkige tegengoal binnen nadat een bal al dan niet over de lijn(die er niet was)aan de eerste paal ongelukkig binnen draaide. We hadden het eventjes moeilijk tijdens het einde van kwartje 2 en begin van kwartje 3 en het was ook het moment dat we die fout met het doelpunt hadden maar Heist kwam gelijk, een supporter van hen triggerde nog wat door te roepen waarna na onze 5 - 6 werd terug geroepen door onze supporters. Je voelde de spanning en na 5 - 7 de 6 - 7 toen tijdens het laatste kwartje 6 minuten voor tijd de 6 - 8 viel was dit het sein aan Heist om de sterkste speler terug op te zetten die er 1 minuut ervoor was afgehaald. Heist scoorde tot 7 - 8 en in feite had de wedstrijd kunnen afgeblazen zelfs worden toen maar vanuit het midden ramde die jongen een bal hoog en droog binnen in de laatste minuut.

Jongens wees trots vandaag een bedenkelijke arbitrage en een uitleg van een tegenstander om 2 - 3 provinciale spelers toch op het veld te zetten. Een speler was zogezegd 20 minuten te laat maar anderzijds hadden ze hem ook niet vooraf op het wedstrijdblad opgesteld. Maar met 12 overwinningen en 2 gelijke spelen hebben jullie een straatlengte voorsprong als kampioen op BHS united dat voor gisteren 3 nederlagen en 2 gelijke spelen had. De rest volgt nog erachter.

Nog enkele tornooien en we kunnen genieten van eventjes rust na een prachtig seizoen!!!