KV BONHEIDEN - SV GRASHEIDE 11 - 3

Soms is de uitslag niet de weergave van het spel. We weten dat Bonheiden sowieso de sterkste ploeg uit deze reeks is maar in feite hadden we over meer dan de helft van de wedstrijd zelfs lichtjes de bovenhand.

Alleen het scoren lukte vandaag echt niet, pech(tot 4 keer troffen we het doelkader), maar ook soms wat overhaast, soms de verkeerde keuze maken in de zone van de waarheid het zat echt niet mee. En ook hun doelman speelde opnieuw een ijzersterke wedstrijd en speelde op 1 foutje na een vlekkeloze wedstrijd en leek soms wel niet te kloppen.

Veel vakantiegangers waardoor de wedstrijd van Tremelo werd verplaatst want we hadden maar 8 spelers voor 2 ploegen. De 8 overblijvers Jeppe/Vic/Senne/Jules/Mil/Wout/Bas en Bruce waren wel van de partij, iedereen speelde tussen de 30 - 45 minuten.

We speelden tegen Bonheiden al voor de 4de keer, één keer gelijk maar in de andere wedstrijden moesten we met ruime cijfers het onderspit delven. Voetballend is dit Bonheiden zeker geen goede ploeg maar ze zijn heel sterk in de duels, fysiek halen ze echt de bovenhand. Bovendien zijn er enkele jongens ook met een harde trap en hebben ze echt wel een heel goede keeper niet voor de eerste keer speelde hij ijzersterk.

Over de eerste 30 minuten kon ik enkel maar tevreden zijn, Grasheide was de betere ploeg, alleen de bal wilde er echt niet in. Vloog hij dan tegen de paal, rolde hij via de binnenkant niet tegen de andere paal en binnen maar kwam hij uit het doel, 4 - 5 uitgespeelde kansen terwijl Bonheiden via zelfs een niet kans op voorsprong kwam. De 2 -0 voor Bonheiden was de eerste keer dat we uit verband werden gespeeld maar ook de 3 - 0 viel er na in feite een kans die er er zelfs geen was. En Grasheide bleef de betere kansen hebben en als we dan wel binnen het doelkader trapten na opnieuw de paal te treffen stond er weer die dekselse doelman die redding bracht. In feite een hoge wat lucky bal van ver die ging er dan wel in. 3 - 1 na 30 minuten en we deden echt goed mee.

Toen Bonheiden met een mooi doelpunt in het begin van kwartje 3 op 4 - 1 kwam konden we ook snel mooi tegenscoren tot 4 - 2 en bleef het spannend, we speelden wederom goed mee. Maar de volgende 7 - 8 minuten legden we te weinig, zelfs geen druk op de bal en tegenstander zodat in die 7 - 8 minuten de wedstrijd ook gespeeld was. 3 of 4 doelpunten vielen gewoon omdat we Bonheiden gewoon de vrije doorgang gaven en 3 man van Bonheiden zelfs gewoon alleen voor onze doelman stonden. 9 - 2 en wedstrijd gespeeld dus, jammer dat we zo de wedstrijd wat vergooien.

Tijdens het laatste kwart wist Bonheiden 2 keer nog te scoren en bij Grasheide wilde de bal er echt weer niet in. Opnieuw binnenkant paal en de bal die eruit komt, en nu ook op de lat en in de herneming stond er dan iemand op de lijn om redding te brengen, alleen voor doel en ernaast, redding van de keeper, enkel in de laatste minuut konden we nog eens tegen prikken tot een 11 - 3 eindstand.

Vandaag zat het verschil niet in het spel, zelfs omgekeerd op basis van de kansen hadden we de bovenhand maar het doel leek soms wel te klein, alleen de efficiëntie was beter bij de tegenstander en 7 zwakke minuten gaven een vertekend beeld van het spelbeeld.

1 andere belangrijke puntje momenteel staan we in beide reeksen aan kop in de fair play stand. HOUDEN ZO!!!

Volgend weekend ontvangen we thuis Rijmenan en BHS United.