TORNOOI KFC RAMSEL

SV GRASHEIDE - KFC RAMSEL 1 - 1

SV GRASHEIDE - RWL SPORT 0 - 3

SV GRASHEIDE - KFC HOUTVENNE 2 - 2

In de poulefase waren er 2 groepen met 4 ploegen. Enkel de eerste 2 ploegen zouden een halve finale spelen en de winnaars hiervan speelden de finale. Elke wedstrijd duurde 15 minuten. Waar onze poule 4 van de 6 wedstrijden op een gelijkspel eindigde en de ploegen echt aan elkander gewaagd waren was dit in de andere reeks niet het geval. Hier wonnen uitgezonderd hun onderling duel Schriek en Heultje makkelijk van Olen United en de 2de ploeg van Ramsel.

7 jongens waren aanwezig Mil als kapitein/Vic/Jeppe/Liam/Wout/Alexander en Senne.

Tegen Ramsel was het wedstrijdbegin gelijkopgaand maar de thuisploeg kon vrij snel scoren. We drukten wel maar altijd was het oppassen voor een counter. Uiteindelijk konden we de gelijkmaker scoren en 2 minuten voor tijd redde de doelman van de tegenpartij nog fraai zodat het een billijk gelijkspel bleef.

RWL sport heeft 5 ploegen waarvan 2 provinciale ze kwamen met één van deze provinciale teams. Allemaal grote en stevige spelers maar zeker een ploeg dat binnen onze mogelijkheden lag, ze haalden niet het niveau van Tremelo afgelopen woensdag op voetballend vlak maar wel allemaal grote jongens met een goede trap. Maar we begonnen zonder concentratie aan de wedstrijd en al na 3 minuten stonden we 0 - 2 in het krijt. Erna herstelden we wel het evenwicht en persoonlijk denk ik nog steeds dat er meer in zat. 0 - 3 was het maar over een hele wedstrijd acht ik ons zeker niet kansloos.

Om nog 2de te eindigen, want ondertussen verloor Ramsel van Houtvenne en speelde gelijk tegen RWL sport was winnen de enige opdracht tegen Houtvenne. Niet makkelijk Houtvenne kwam met een gemengde ploeg en oa het meisje dat ons vorig jaar tuureluurs speelde was er bij. Het ging op en af maar al snel konden we scoren. Na een duidelijke overtreding op een speler van ons(aan zijn tand bloedde het zelfs een beetje)kon Houtvenne gelijkmaken. Een totaal onterecht doelpunt en spijtig dat de trainer van Houtvenne, schijnbaar een broer van een speler die bij de jongens in de klas zit gewoon vertelde dat hij dit niet gezien had(maar vooral deed alsof hij dit niet zag vanuit ons standpunt was die slag in het gezicht overduidelijk weliswaar denk ik zonder opzet). De scheids die gewoon al voor de 3de wedstrijd zonder enige overtuiging een wedstrijd floot werd na de wedstrijd trouwens door een andere scheids op het matje geroepen waarom hij dit niet had gefloten. Ik was blij dat een andere scheids vanuit de zijkant waar ik(en de coach van Houtvenne) stonden dit ook aanhaalde, ok men fluit al eens verkeerd dit is menselijk. Maar wat vooral storend was, Houtvenne die met een speler op de grond al roepend verder speelde op aangeven van zijn trainer. Soit het was nu zo we begonnen opnieuw eraan en opnieuw kwamen we op voorsprong maar door overhaasting gaven we Houtvenne een cadeau in de voorlaatste minuut. Zonde iedereen maakt fouten en dat hoort erbij en belangrijk is dit los te laten. Toen ik de jongens opdracht gaf om de tegenstander een handje na de wedstrijd te geven waren die al van het veld aan het lopen, hun trainer deed er alles aan om zo snel mogelijk alles te negeren. Onsportief gedrag meer kan ik er niet over zeggen en gelukkig wonnen ze het tornooi niet.

Zo eindigde Grasheide samen met Ramsel op 2 punten en Houtvenne met RWL sport op 5 punten. Doordat enkel de eerste 2 doorgingen zat ons tornooi erop moesten we gewonnen hebben van Houtvenne hadden we gelijk gekomen met dit Houtvenne alleen hadden we dan door het doelpuntensaldo het ook net niet gehaald aangezien dit boven het onderling duel stond. Maar dit kwam enkel omdat Houtvenne en RWL sport gelijk speelden, ze hadden anderzijds het geluk dat ze al voor de laatste wedstrijd wisten bij de eerste 2 te zijn.

Uiteindelijk speelden RWL sport en Heultje de finale en won RWL Sport deze.

Het zou veel fijner zijn als elke ploeg nog eens een wedstrijd speelt na de poulefase, nu spelen teams maar 45 minuten en andere 75 minuten. Dan zou iedereen er 60 spelen.

Wel een dikke pluim voor het veldje dat er voortreffelijk bij lag.