SPEELDAG 9 SEIZOEN 2024

KFC HALLAAR - SV GRASHEIDE 3 - 10

SV SCHRIEK - SV GRASHEIDE 5 - 6

2 verplaatsingen ploegje 1 op Hallaar en ploegje 2 op Schriek. Vandaag ook de eerste wedstrijd van Mil. Op Hallaar speelde Tibo/Senne/Wout/Alexander/Liam en kapitein Jules. Op Schriek waren Vic/Victor/Bruce/Tibe/Bas/Mil en Jeppe van de partij. En dank aan Tim om de wedstrijd op Schriek over te nemen, de laatste 20 minuten kon ik nog wel volgen.

Zoals aangehaald op Hallaar wonnen we nog maar 1 keer op een bewuste donderdagavond vorig jaar. Toen we de velden zagen kan je enkel zeggen in Grasheide mogen we van geluk spreken. SC Keerbergen speelde na ons en liet op een foto van de toestand van hun velden zien. Dan kun je allen zeggen wat een pareltjes hebben wij en al bij al kunnen we nog veel trainen als je hun trainingsmomenten hoort.

De wedstrijd op Hallaar begon al om 9.30 uur en de tegenstander had 9 spelers, ook hun 2de ploegje die na ons speelde en vorige week de tegenstander van ploegje 2 was had er ook 9. Heel uitzonderlijk volgens Hallaar, ze wisselden van keeper en om de 7.5 minuut 4 andere spelers.

Maar wat meteen opviel het wedstrijdbeeld was vooral de druk van Grasheide bijna heel de wedstrijd speelde het spelbeeld zich af op de helft van de tegenstander. Alleen vond ik ons in de beginfase nog iets te slordig, maar het grote verschil was dat onze passing veel en veel beter was dan die van Hallaar. Hallaar had een grotere ploeg en was sterk in de duels maar ons samenspel was gewoon beter. Waar we in kwartje 1 nog iets te slordig waren met momenten, toch konden we 2 kansen verzilveren terwijl Hallaar hier weinig kon tegen inbrengen. Maar in de beginfase van kwartje 2 begonnen we nog op een hoger niveau te spelen en doelpunt 4 was de mooiste van de dag. Alles in 1 tijd een 1 - 2 en onze voorspeler die we alleen voor doel konden brengen, prachtig. Erna begonnen we terug iets slordiger te spelen maar kansen kreeg Hallaar niet, Alexander liep elk klein gaatje dat er toch maar zou komen toe. Uiteindelijk stond er toch een forfaitscore op het bord tijdens de rust.

Liam kon zich weinig tonen, opnieuw al zal dit volgende week wel anders zijn. Kwartje 3 begon goed en met de 0 - 6 waren we opnieuw vertrokken maar Hallaar kwam toch iets beter in het spel. Ze prikten tegen tot 1 - 6 en na een slordige inspeelpas slopen ze toch dichterbij. Maar erna was Grasheide opnieuw toch de betere ploeg alleen vergaten we het definitief af te maken. Maar enkele aanvallen waren zeer mooi, ok we misten misschien wel de kansen maar de aanval op zich was zeer mooi. Grasheide had veel brandstof verbruikt terwijl Hallaar voldoende kon wisselen maar zeker in het laatste kwartje was hier weinig van te merken, Grasheide liet de bal zijn werk doen en met een gelukje kon Hallaar nog eentje tegen scoren. Een 3 - 10 eindstand maar eerlijk de score had hoger kunnen zijn.

Vooral mooi samenspel, hard gewerkt, weinig weggegeven misschien 1 kritisch puntje soms nog iets meer de ruimte achteraan zoeken, maar al bij de evolutie, de uitslagen zeggen genoeg. Verhogen van niveau en dan deze statistieken voorleggen, hier kan weinig negatief over gezegd worden.

Na een korte drink toch nog wat van de wedstrijd op Schriek meepakken. Toen ik aankwam was de tussenstand 4 - 3 voor Schriek volgens Tim kwamen we terug van een 4 - 1 achterstand. We zaten in het midden van het derde kwart en je voelde de spanning in de wedstrijd. Schriek scoorde nog tijdens de uitleg van Tim tot een 5 - 3 voorsprong maar toen had Jeppe zijn momentum. Op 5 minuten scoorde hij een zuivere hattrick tot een 5 - 6 voorsprong in het laatste kwartje.

De spanning zorgde niet meteen voor mooie voetbal beide ploegen probeerden het soms wat te forceren, maar het ging goed op en af. Vooral we liepen de ruimtes heel goed toe en in feite kreeg Schriek geen kansen bijeen gevoetbald, alleen een ver schot van een speler belande op de paal, we kwamen met de schri(e)k weg, want op de website van Grasheide hadden ze de e ook vergeten(kijk maar na). Na de wedstrijd ging ik Bas vertellen dat hij dit goed beoordeeld had, een glimlach kon er van af.  Ook Grasheide kreeg geen grote kansen meer maar nogmaals verdedigend werd elke ruimte perfect toegelopen. Ik zag de opluchting op Tim zijn gezicht, sorry dat ik  de druk vooraf zo hoog had gelegd))).

Zo zijn we met beide ploegen aan een mooie reeks bezig. Volgende week treffen we thuis Beerzel en Zemst, 2 ploegen die in beide reeksen zeker tot de betere behoren. Eerst een derby die altijd toch de wedstrijd een extra dimensie geeft en Zemst misschien wel de wedstrijd waar we het moeilijkste hadden een vrij grote ploeg met ook enkele goede voetballers.

Geniet nog van jullie weekend en weldra begint de paasvakantie. Tijdens het paasweekend zijn er dan 2 tornooien.