SPEELDAG 7 SEIZOEN 2024

SV GRASHEIDE - SC KEERBERGEN 7 - 7

SV GRASHEIDE - KSK HEIST 10 - 7

Met SC Keerbergen en KSK HEIST stond zowaar al onze laatste tegenstander op het programma van de nieuwe reeksen na de winterstop. Keerbergen was een volledig nieuwe tegenstander, KSK Heist hadden we reeds voor de winterstop we verloren toen tot 2 keer toe. 

Bas/Vic/Victor/Tibe/Liam/Bruce en Jeppe gaven SC Keerbergen partij, Tibo/Jules/Alexander/Wout/Liam en Senne speelden tegen KSK Heist. De weersomstandigheden waren goed al was er wel behoorlijk wat wind.

Tegen Keerbergen begonnen we sterk, Keerbergen kwam wel op voorsprong maar Grasheide had de eerste helft volledig het overwicht. Keerbergen kwam moeilijk aan kansen door de constante druk van Grasheide. Zo kwamen we voor tot een 6 - 1 ruststand.

Alleen tijdens kwartje 3 + 4 hadden we een heel ander wedstrijdbeeld. SC Keerbergen zette zo hoog druk dat ze bijna naast onze doelman stonden. We begonnen teveel te twijfelen en geraakten moeilijk uit de ontknelling. Tijdens kwartje 3 hadden we het lastig en Keerbergen zat volledig terug in de match zijnde tot 7 - 5. 

In het laatste kwartje kwamen we er terug iets meer uit maar met een pechgoal kon Keerbergen toch de aansluitingstreffer scoren. Het bleef dan op en af gaan en het doelpunt van vermoedelijk de overwinning viel niet, Keerbergen scoorde de gelijkmaker. Al bij al een spannende en wel leuke wedstrijd en een billijke uitslag.

Een heel goede eerste helft, een mindere tweede maar zeker geen slechte wedstrijd. Vooral Vic vond ik een heel goede match spelen jammer dat hij 2 minuten voor tijd toen hij een kans zelf afdwong en alleen voor doel kwam het net niet kon afmaken. 

Op naar de wedstrijd tegen Heist en ook hier zowat het zelfde wedstrijdverloop. Grasheide dat heel sterk begon waarbij vooral hun doelman in het begin Heist nog recht hield tot een fase waar de doelpunten wel vielen en Grasheide heer en meester was. Dit tot een 8 - 2 ruststand.

Maar ook hier tijdens kwartje 3 begonnen we slordiger te spelen en Heist kwam terug tot 8 - 5 en de wedstrijd leek te kantelen. Maar met een mooi doelpunt stond toch een voldoende ruime voorsprong op het bord. ik moet zeggen Heist speelde heel sterk in de duels hetgeen ons duidelijk niet ligt. Soms was het zeker op het randje en hun nummer 2 die tackelde erop los totdat ik eventjes tussenkwam want tot 2 keer toe hadden we het stilletjes tegen trainer en speler al eens aangehaald. Voorzichtig met die tackels, soms echt met de voeten vooruit, ook wij moeten hier voor opletten. Vooral in de duels was Heist sterker en onze jongens hun spelniveau ging toch wat achteruit mede omdat ze een pijntje hadden of vooral de duels verloren. Al moet gezegd er waren enkele mooie aanvallen maar het afronden lukte dikwijls net niet, Grasheide had het betere van het spel al hadden enkelen het toch soms lastig met het fysieke spel. De zege kwam echter nooit in gevaar tot een 10 - 7 eindstand.

Beide wedstrijden hadden een heel sterk begin maar beide tegenstanders zetten ons vanaf de opbouw meteen vast. Hierdoor is het soms wat moeilijker uit voetballen maar tijdens beide wedstrijden hadden we momenten dat we dit te slordig deden en vooral in die fases konden de tegenstanders scoren. 

Maar opnieuw geen nederlaag en in de reeks waar we verhoogden staan we apetrots na 6 speeldagen zonder nederlaag. In de terugronde hetzelfde behalen zal geen evidentie zijn temeer enkele wedstrijden kantje boord waren en we soms het geluk ook op de juiste moment aan onze zijde hadden.

Alleen verhogen en dit dan behalen is echt een prestatie op zich. 

Volgende week opnieuw 2 wedstrijden thuis

jurgen



Reacties

Populaire posts van deze blog

SPEELDAG 2

SPEELDAG 6 seizoen 2024

SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024