KV TREMELO - SV GRASHEIDE 8 - 9

Kan het spannender letterlijk op mijn klok stond 59 minuten en 58 seconden(net geen 60 minuten) als ik afklokte tijdens de winninggoal. Dit was denk ik zowat het spannendste van het hele seizoen.

Tremelo is in feite één van de ploegen uit Baal afgelopen seizoen. Ze hebben 3 ploegen en een ijzersterke lichting. 2 ploegen spelen nu terecht op 3 sterren, deze ploeg op 2 sterren. Schijnbaar zijn de ploegjes vrij gelijk van sterkte alleen degene die beginnen zetten ze in deze ploeg zodat ze dit team ook geen 3 sterren gegeven hebben. Waar ze vorige keer met 6 spelers naar Grasheide afzakten hadden we er vandaag 8, alsook een andere coach. Tijdens de opwarming was het me al duidelijk dat het vandaag een zware opdracht zou worden, enkele jongens trapten echt bijzonder hard op doel en het veldje was niet echt supergroot hetgeen niet in ons voordeel is want wij moeten het niet van de duels/kracht hebben maar eerder van ons samenspel en een grotere ruimte.

Om met het negatieve te beginnen het gras stond veel te hoog en het veld was zeker verre van ideaal. Bovendien was de belichting echt ondermaats, zeker in een bepaalde zone was je half in het donker aan het spelen tijdens de 2de helft en kenden we de pech dat dit dan in onze te verdedigen en te keepen zone was. Maar buiten dit en het feit dat ons uitvoetballen niet goed was vandaag, mede ook wel door de sterkte en goed positiespel van de tegenstander was dit een wedstrijd op het scherpst van de snee, uiterst sportief, uiterst spannend en met voor Grasheide een happy end.

Deze wedstrijd werd normaal op 06 april gespeeld doch aangezien er 5 jongens op vakantie zijn waaronder vaste steunpilaren in dit ploegje had ik gevraagd deze op een andere data te spelen. Uiteindelijk werd afgesproken deze voor de paasvakantie op woensdagavond te laten plaatsvinden. Vic/Tibe/Jules/Wout/Alexander/Senne en Liam waren van de partij, vooraf had ik telkens wissels om de 15 minuten per 2 opgeschreven(uitgezonderd onze keeper) en het laatste kwartje te bekijken hoe het wedstrijdverloop zou zijn.

Tijdens kwartje 1 begon Tremelo het sterkste aan de partij, zonder echt grote kansen hadden ze de wedstrijd in de beginfase in handen. Maar geleidelijk kwamen we meer in ons spel en konden zo Vic tot 2 keer toe vrijspelen, de eerste keer kraakte hij nog zijn trap maar de 2de keer spatte zijn trap letterlijk uiteen op de deklat en in de rebound keken we te weinig naar de bal. Tremelo probeerde het dikwijls van ver want Alexander liep echt letterlijk elke ruimte toe en stond als een blok achteraan ijzersterk te spelen. We bleven dreigen via een prachtige aanval kon Senne net niet besluiten, kortom de betere kansen waren dit eerste kwartje duidelijk voor Grasheide maar de brilscore werd niet van de tabellen geveegd.

Maar meteen tijdens kwartje 2 lukte scoren dan toch Wout tot bij Jules en de 0 - 1 stond op het bord. Jammer genoeg door slordig uit te voetballen konden we maar eventjes genieten van deze voorsprong. Maar meteen erna stonden we opnieuw voor. Maar Tremelo prikte met een mooi doelpunt tegen. Ze kwamen zelfs op voorsprong een beetje met een lucky goal door een trap van over de middenlijn die hoog over iedereen in doel belandde. Maar de betere kansen bleven voor Grasheide toch zodat een 3 - 3 tussenstand bij de rust toch een vrij juiste weergave van het spel was.

Het was niet makkelijk, Grasheide had de betere kansen maar steeds had je de dreiging van Tremelo met jongens die niet twijfelden en krachtig trapten naar doel alsook zette Tremelo alles perfect vast, heel sterke coaching. We hadden het hier moeilijk mee en tijdens het begin van kwartje 3 kwamen we moeilijk uit de ontknelling. Liam pareerde eerst nog 2 goede kansen maar moest zich erna toch gewonnen geven tot 2 keer toe zodat er een 5 - 3 op het bord stond. Ik besloot enkele posities te wijzigen en dit loonde, we kwamen terug in ons spel en nog voor het affluiten van dit kwartje stonden de bordjes terug in evenwicht 5 - 5.

Ik voelde echt de drive bij onze jongens want tijdens het laatste kwartje zag je plots de vinnigheid en dit kwartje was met voorsprong ons sterkste. We konden vrij snel voorkomen, maar hadden de pech dat een vrije trap(de enigste overtreding in de hele wedstrijd!!!)loeihard en onhoudbaar werd binnen getrapt. 6 - 6. De spanning was echt te snijden, Tremelo kwam opnieuw met een harde trap voor, maar Alexander onderschepte meermaals goed de bal en in de omschakeling konden we tot 2 - 3 keer alleen voor doel komen, we misten eerst nog maar erna toch de gelijkmaker. 7 - 7. We bleven de kansen krijgen en de 7 - 8 stond op het bord maar meteen erna de 8 - 8 na opnieuw een loeiharde trap. Tijdens de laatste 5 minuten kwam plotseling de trainer van de A ploeg van Baal van vorig jaar naar me toe met de vraag " ken je me nog ". We praatten eventjes 20 seconden maar ik was zodanig met het spel en de spanning bezig dat wat hij verder vertelde me volledig ontgaan is, sorry hiervoor. Tijdens de laatste 5 minuten kreeg Grasheide 2 grote kansen eentje die de doelman pakte, half loste maar toch geen goal. Eentje die de buitenkant van de paal streelde maar opnieuw Tremelo met een harde trap die net naast ging. Tot letterlijk tijdens de laatste aanval Wout zijn linkerflank afdweilde, de bal tot bij Tibe kreeg die kurkdroog de bal overhoeks binnentrapte. De scheids had zijn fluitje al letterlijk in zijn mond, tegenscoren was voor Tremelo onmogelijk.

Wat een spanning/adrenaline dit was een dubbeltje op zijn kant. De overwinning was zeker niet gestolen, de betere kansen waren sowieso voor Grasheide maar het dubbeltje had evengoed anders kunnen vallen. Meermaals heb ik het al aangehaald ook vandaag zat de sterkste speler wellicht bij de tegenstander maar als team trekken we het toch over de streep. 10 wedstrijden gespeeld, 10 gewonnen zonder alle uitslagen te kennen kan ik wel zeggen dat elke andere ploeg in de reeks al minstens 3 wedstrijden verloor, 1 overwinning(zelfs gelijkspel is ok) hebben we nog nodig en dan mogen de jongens zich de verdiende kampioen van de reeks noemen. Daar kunnen we als trainers alleen maar fier op zijn, nogmaals het uitvoetballen was vandaag zeker niet goed maar de inzet was top en zeker tijdens het laatste kwartje kwamen we er volledig door.

Op 13 april spelen we thuis tegen BHW united, sowieso een heel lastige wedstrijd, ginder konden we ook pas in het slot afstand nemen

Dikke proficiat jongens, denk ook dat de supporters er van genoten hebben.