SPEELDAG 3 SEIZOEN 2024

KFC ZEMST - SV GRASHEIDE 9 - 12

BO BEERZEL - SV GRASHEIDE 12 - 8

Vandaag opnieuw 2 verplaatsingen op het programma tegen een beetje ons zwarte beest BO Beerzel en tegen KFC Zemst waar we voor de eerste keer tegen speelden. In Zemst hadden ze met moeite ooit gehoord van Grasheide trouwens, door onze niveauverhoging spelen we wat verder soms en veel in Vlaams - Brabant, tegen totaal nieuwe tegenstanders en vandaag ook op een heel vroeg uur namelijk de wedstrijd begon al om 9.15 uur. Zemst heeft trouwens 3 ploegjes. 

Beide ploegen/groepjes telden 6 spelers, de ploeg op Zemst bestond uit kapitein Bas/Tibo/Alexander/Liam/Senne en Wout. De ploeg op Beerzel bestond uit Lars/Vic/Victor/Tibe/Jeppe en Bruce, 2 keer 6 spelers want Jules moest spijtig genoeg ziek afhaken. 

Tim begeleide onze jongens op Beerzel waarvoor dank. Na de wedstrijd hadden we contact en er overheerste een positief gevoel. Weet het is niet omdat je verliest dat je daardoor slecht speelt en weet anderzijds het is niet omdat je wint dat je daardoor goed speelt, beide kunnen uiteraard maar het is zeker niet dat het ene altijd met het andere te maken heeft. Het niveau van de tegenstander speelt een rol, een slechte match zal er zeker bijhoren maar inzet mag er wel zeker zijn. En die was er vandaag, in feite op 1 uitzondering na sowieso de laatste tijd, zowel Tim als ikzelf hadden na de wedstrijd het gevoel dat iedereen binnen zijn mogelijkheden zijn opperste best had gedaan en dan kun je als trainer enkel trots zijn. 

We konden nog maar 1 keer winnen van Beerzel en ook vandaag was de tegenstander de winnaar alhoewel het verschil heel beperkt was en we volgens Tim sterk begonnen aan de wedstrijd zelfs het betere van het spel hadden, alleen de kansen werden niet afgemaakt. Beerzel was efficiënter en kon uitlopen tot 4 - 0 na kwartje 1. Ook tijdens kwartje 2 was het spel evenwichtig, beide ploegen kregen kansen doch scoorden maar 1 of 2 keer tot een 6 - 1 ruststand.

Tijdens kwartje 3 hadden we het lastig, Beerzel had de overhand en drukte door tot een 11 - 3 tussenstand. Maar waar we onze kop zouden laten hangen toonden onze jongens veerkracht en knokten we ons terug in de wedstrijd tot een 12 - 8 eindstand nadat kwartje 4 volledig in het voordeel van Grasheide verliep. Als trainer kun je dan enkel fier zijn dat alhoewel de wedstrijd misschien gespeeld is de spelers er blijven voor gaan en beloond worden voor hun inzet en werklust. Alhoewel we achter stonden tijdens de eerste helft was dit gelijkopgaand, kwartje 3 was in het voordeel van Beerzel maar kwartje 4 was voor Grasheide. Al bij al een nipte nederlaag maar een zeer verdienstelijke wedstrijd van de hele ploeg. 

In Zemst speelden we op kunstgras en van bij het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat deze niveaucode 2 wat sneller gaat, het tempo hoger ligt. Zemst begon heel sterk en we hadden het de eerste 5 minuten lastig met het tempo 2 - 0 en we kwamen er moeilijk uit. Geleidelijk kregen we meer evenwicht in de ploeg maar we konden niet verhinderen dat Zemst met een voorsprong van 4 - 3 aan kwartje 2 begon. 

Tijdens dit 2de kwartje had Grasheide de wedstrijd in handen, we speelden echt goede voetbal en maakten mooie goals. Vooral een bedrijvige Senne als piloot maakte het de tegenstander achteraan lastig en de 5 - 6 tussenstand na kwartje 2 was verdiend te noemen. 

Na de 5 - 7 hadden we eventjes opnieuw een moeilijker moment. Wat we tot dan perfect deden liep dan eventjes verkeerd, onze piloot zette iets te weinig druk, onze vleugels gingen te hoog aansluiten en met telkens een perfecte pas en omschakeling werden we tot 3 keer toe slim gepakt. Ik bleef hameren op hogere en blijvende druk van de piloot en hierdoor begonnen we terug de bovenhand te halen tot een 8 - 8 superspannende tussenstand.

Tijdens het laatste kwartje vonden we snel tot 2 keer toe de netten van de tegenstander en toen we wat later uitliepen voor de eerste keer tot 3 doelpunten leek de wedstrijd gespeeld. Ik gaf Liam en Alexander aan op dat moment iets minder risico in hun spel te leggen maar onze jongens zaten allemaal zo goed in de match dat de tegenstander toch op een tegenaanval kon tegenprikken. Maar we bleven slim spelen, telkens de druk houden, telkens goed samenspelen en met een laatste doelpunt konden we de verdiende zege veilig stellen. 

We spelen nu voor de 2de keer tegen een nieuwe ploeg die blijvend in niveaucode 2 - 1 zijn ingeschreven en misschien is het nog wat vroeg om te zeggen maar we doen wel degelijk mee. Het tempo ligt hoger, het is soms wat aanpassen dikwijls in de beginfase maar al bij al was opnieuw de blijvende inzet vandaag weer top. Dit kan je enkel met een hele ploeg doen, dit is vermoeiend maar al bij al hielden we dit op 5 minuten na bij de start en 10 minuten in kwartje 3 heel goed vol. Als trainer, ik val in herhaling en hoop nog in herhaling te vallen ben ik echt wel trots op jullie allemaal en beide groepen. 

Volgende week spelen we thuis, een zware dobber tegen Bonheiden, toch één van de sterkere tegenstanders voor de winterstop en Tremelo dat in feite een ploegje is van Baal vorig seizoen dat nu onder Tremelo speelt, we weten dus wat ons te wachten staat.

Woensdag trainen we voor een laatste keer indoor van 19 - 20 uur,  maandag is het gewoon in Grasheide training van 18.30 - 19.30 uur.

Jurgen 




Reacties

Populaire posts van deze blog

SPEELDAG 2

SPEELDAG 6 seizoen 2024

SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024