SPEELDAG 10

SV GRASHEIDE - KSK HEIST 8 - 14

SV GRASHEIDE - KSK ZANDHOVEN 13 - 3

Ondertussen zijn we al bijna in de eindfase van het eerste deel van het seizoen en vandaag stonden er 2 thuiswedstrijden op het programma. Bas ziek en Victor vakantie konden er niet bij zijn zodat we met het dubbel spelen van onze keeper Liam met 2 keer een ploegje met 6 spelers op het veld stonden. Ploegje 1 met Liam/Alexander/Tibe/Vic/Bruce en Lars. Ploegje 2 met Liam/Senne/Jules/Wout/Jeppe en Tibo.

De wedstrijd tegen Heist begon nog droog maar tijdens de 2de helft begon het behoorlijk hard te regenen. Het diende gezegd Heist was wel een heel andere ploeg dan op Heist, vorige keer was er meisje bij, een heel grote jongen, nu een heel ander team naar mijn gevoel. Heist had ook het overwicht in het spel maar het was duidelijk dat we vandaag niet in ons gewoon spel waren. Veel te weinig druk op de man, onze flanken die hun spelers lieten lopen, gelukkig speelde Tibe een beresterke match waardoor we weliswaar nog wat gelijke tred konden houden. Heist kwam voor met meerdere doelpunten maar Tibe zorgde altijd voor de aansluiting. Alleen voetbal speel je met een heel team en de druk, het samenspel doe je ook met een ganse ploeg. Heist speelde met momenten ook goede voetbal maar we lieten ze ook voetballen. Zo liep Heist uit tot een 3 - 9 ruststand en was de wedstrijd al gespeeld.

Vic voelde zich ziek waardoor ik besliste om Jeppe en Jules beiden 10 + 7.5 minuut te laten spelen. Zowel Pieter als Jorden hielpen bij het tappen waarvoor oprechte dank zodat Jeppe en Jules wel heel lang moesten wachten voor hun wedstrijd van 13 uur. Zodoende had ik ook wisselmogelijkheden want Vic ging nog effe verder spelen maar slechts 10 minuten om dan erna niet in de regen te blijven wachten maar naar de kleedkamer te gaan. En de inbreng van beiden bracht ook iets meer tempo in ons spel, nu was het veel evenwichtiger en op een moment kwamen we ook tot op 3 - 4 doelpunten dichterbij met nog een 10 tal minuten te spelen. We hadden duidelijk de smaak te pakken maar naar het einde toe wist Heist toch de score nog iets uit te diepen maar op een gegeven moment had er toch misschien nog iets meer in gezeten.

Dit was één van onze mindere wedstrijden, de doelpunten vielen te makkelijk, we gingen te weinig de duels aan, maar dit hoort er ook bij. Ik was een beetje ontgoocheld ook niet dat je verliest op zich maar de inzet kon beter zeker in helftje 1. Alhoewel er zeker verzachtende omstandigheden zijn, bij ziekte is het logisch dat het minder loopt en ik moet zeggen in de 2de helft herpakten we ons wel. Bij balverlies gingen we veel meer druk zetten, we gingen veel meer de duels aan en in de 2de helft was dit een gelijkopgaande wedstrijd.

Op naar ploegje 2. Zandhoven vroeg om de wedstrijd iets te verlaten waardoor we het geluk hadden dat de ergste regen gepasseerd was. Zandhoven verloor enkel 1 wedstrijd van Nijlen en van ons Grasheide doch wist alle andere wedstrijden te winnen zelfs tegen Kessel. Zandhoven gaat ook naar niveaucode 2.

Zandhoven is een ploeg dat wilt voetballen vanuit de keeper uit maar vandaag kwamen ze niet uit de ontknelling uit. Was het de eerste die jaagde kwamen ze nummer 2 tegen die hen op de hielen zat, enz... Grasheide was heer en meester en dat het maar 3 - 1 stond na 15 minuten had gewoon te maken dat onze afwerking faalde. Ook in kwartje 2 hetzelfde spelbeeld en toen we zelfs voor een lege goal begonnen te missen dacht ik dat we wel eens het deksel op onze neus zouden kunnen krijgen 5 - 2 na kwartje 2 waarbij Zandhoven 2 keer scoorde uit 3 kansen in de eerste helft. In kwartje 3 opnieuw hetzelfde beeld al moet gezegd Zandhoven kreeg ook wel meerdere kansen nu 8 - 3 en ik had het gevoel dat toch de wedstrijd gespeeld was. Als Zandhoven erdoor kwam was er steeds onze keeper Liam die hoog mee speelt, hetgeen een ongekende luxe is. Zo werd bijna elke aanval van Zandhoven in de kiem gesmoord.

In het laatste kwartje was het verschil dat we deze keer wel onze kansen afmaakten. 13 - 3 maar we hadden zeker 10 keer meer kunnen scoren. De druk steeds op elke bal en dit 60 minuten volhouden was heel intens doch we deden dit met verve. En schijnbaar is Zandhoven de favoriete tegenstander van onze kapitein van dienst Jeppe want opnieuw speelde hij net zoals op Zandoven een berematch.

Toen hun trainer me na de wedstrijd een hand gaf sprak hij letterlijk de woorden " jullie zijn ons zwarte beest ". Hij haalde me aan dat ze wekelijks na onze wedstrijd op hen wonnen en nu echt wel een zware nederlaag leden.

In deze reeks zijn we nu 8 wedstrijden ongeslagen en gaan we zeker nu als de te kloppen ploeg door. Hou hier zeker rekening mee en probeer dit niveau zeker aan te houden.