SPEELDAG 12

SV GRASHEIDE - KFC HALLAAR 4 - 3

SV GRASHEIDE - KFC BEVEL 12 - 9

Waar de weergoden ons tijdens september en begin oktober steeds gunstig gezind waren is dit de laatste weken toch wel enigzins anders. Regen en wederom regen of toch altijd afwachten of de wedstrijden wel zouden doorgaan. Op Grasheide zelf ligt er drainage zodat het vrij snel terug droog is maar meer en meer dienen ploegen wedstrijden af te gelasten. 

Dit weekend stonden er 2 thuiswedstrijden op het programma, wedstrijd 1 was tegen Hallaar, wedstrijd 2 tegen Bevel. Bas kon er niet bij zijn en Alexander was ziek geworden vrijdag terwijl Lars eens ging proberen bij de U7. Zodoende 10 spelers en Liam/Jules speelden 2 keer zodat we telkens 6 spelers hadden per ploeg. Ploegje 1 met Vic/Victor/Liam/Tibe/Jules en Senne en ploegje 2 met Liam/Jules/Tibo/Wout/Bruce en Jeppe. 

De eerste wedstrijd tegen Hallaar was een heel gesloten wedstrijd, beide ploegen stonden organisatorisch sterk en elke ruimte werd goed dicht gelopen. Grasheide was wel de betere ploeg maar zowel paal/lat als een goede doelman stonden in de weg. Hallaar prikte wel af en toe tegen en toen we met het uitvoetballen toch eens een foutje maakten kon Hallaar wat tegen de gang van het spel in op voorsprong komen. Zowel in kwartje 1 als kwartje 2 was scoren voor beide ploegen niet evident en na 25 minuten stond er nog steeds de 0 - 1 op het bord toen uiteindelijk toch Senne tot 2 maal toe de weg naar de goal vond. 2 - 1 als ruststand.

Tijdens kwartje 3 bleef het spelbeeld gelijkwaardig alleen soms moeten we nog wat oppassen met onze slidings. Het veld lag er naar maar af en toe is dit ook gevaarlijk en meermaals deden we die sliding omdat de controle net niet goed genoeg was. Maar het mooiste doelpunt van de dag mochten we wel op onze rekening schrijven, via een beresterke Vic vandaag kwam de bal tot bij Tibe die de bal letterlijk in de winkelhaak trapte. En toen een beetje later ook de 4 - 1 op het bord stond leek de wedstrijd gespeeld, dit was ook de tussenstand na kwartje 3. 

Maar Hallaar zette tijdens het laatste kwartje alles op alles en we begonnen iets meer in paniek te voetballen. Victor redde tot 2 keer toe de meubelen na een zeer goede tussenkomst maar na de 4 - 2 en de 4 - 3 was het einde echt wel heel spannend. Tijdens dit kwartje moest ook de doelman bij Hallaar van het veld hetgeen toch een 2 tal minuten duurde en ook Senne had zich eventjes pijn gedaan. Toen de bel klopte bij de scheids, vandaag mijn zoon Florian, dachten onze jongens al aan de overwinning. Doch tijdens de blessure behandeling van hun doelman had ik onze scheids vandaag van dienst aangegeven deze tijd er zeker bij te doen. Het moet immers op een eerlijke manier gebeuren maar zo werden het nog 2 spannende minuten waarbij we alles bleven dichtlopen en misschien nog de grootste kans hadden op de 5 - 3. 

Maar desalniettemin een verdiende 4 - 3 overwinning over de hele match bekeken, maar wel een heel spannende wedstrijd.

Op naar Bevel dan en ze kwamen met 9 spelers afgezakt naar Grasheide. Hun A ploeg die 3 sterren speelt was vrij en rekening houdend met onze status was het niet onbegrijpelijk dat ze enkele spelers hiervan extra meenamen. Eerst sprak hun trainer Alexander dat ze met 5 spelers van dit ploegje speelden aangevuld met de jongen die er bovenuit stak bij de A ploeg. Maar plots bleken het er toch wat meer te zijn. Dit was dus duidelijk afwachten hoe dit zou verlopen Bevel wisselde 4 - 4 en de keeper bleef op het veld en bij de verdeling was duidelijk dat de eerste 4 spelers toch de bovenhand hadden. 

Waar de eerste wedstrijd scoren voor beide ploegen moeilijk was, was deze wedstrijd zowat het omgekeerde. Grasheide kwam steeds voor en Bevel maakte steeds gelijk. En dit met het beproefde recept de keeper die uittrapt met een hoge bal waar telkens moeilijk op te verdedigen is. Persoonlijk vind ik dat je hier weinig van opsteekt alleen misschien vandaag wij als tegenstander omdat dit eens anders verdedigen is. Zo ging het mooi op en af tot 4 - 4, daarna maakten we een kloofje tot een 7 - 4 ruststand, waarbij Bruce enkele kanonskogels afvuurde die deze keer mooi de juiste richting hadden. 

Na de rust bleef het op en af gaan maar Grasheide liep toch uit tot 4 - 5 doelpunten al was het altijd opletten voor die vervelende uittrappen. Maar als Bevel scoorde, scoorden we ook bijna steeds tegen en zo bleef het verschil steeds 4 - 5 doelpunten al moet ik zeggen dat tijdens de 2de helft Bevel wel meer kansen bijeen voetbalde al kwam Liam meermaals gepast tussen. Zodoende was er nooit echt spanning maar dienden we wel op te letten, enkel op het einde scoorde Bevel nog eens waardoor het verschil uiteindelijk maar 3 doelpunten was. 

2 terechte uitslagen, 2 verdiende overwinningen tegen oa een versterkt Bevel al gaat het duidelijk over de toonbanken in reekje 2 dat Grasheide een moeilijk te kloppen team is. In groepje 1 verloren we de laatste weken ook enkel nog maar tegen Heist en in groepje 2 wonnen we nu al 10 weken na elkander. Er is nog geen klassement maar als we de volgende 2 wedstrijden winnend zouden afsluiten dan is er geen twijfel mogelijk wie bovenaan zou staan, zelfs nu ook al is de laatste wel een hele lastige op Kessel. 

Volgende week spelen we opnieuw 2 keer thuis tegen Haacht en Berlaar. Hopelijk zijn de weergoden ons iets gunstiger dan gezind. 

Jurgen


Reacties

Populaire posts van deze blog

SPEELDAG 2

SPEELDAG 6 seizoen 2024

SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024