SPEELDAG 11

RACING EMBLEM - SV GRASHEIDE : UITGESTELD

BO BEERZEL - SV GRASHEIDE 3 - 11

Emblem laste vrij snel zijn wedstrijd af en toen het vrijdagavond fel begon te regenen vreesde ik ook een afgelasting van de wedstrijd op Beerzel. De U10 speelden vrijdagavond op kunstgras in Katelijne en omdat hun coach niet aanwezig kon zijn nam ik de wedstrijd over. Regenen, regenen en nog eens regenen en in mijn regenjas was het telkens ting, ting. Mijn vermoeden was dat dit te maken had met de wedstrijd voor zaterdag maar schijnbaar was het een ouder die hun trainer van elk doelpunt op de hoogte hield. 

6 spelers zouden naar Emblem afzakken met Tibo/Vic/Senne/Tibe/Victor en Jeppe en 6 spelers naar Beerzel Liam/Jules/Wout/Lars/Bruce en Alexander. Bas had afgezegd hij was nog niet volledig hersteld van zijn ziekte. Toen Emblem forfait gaf was er de mogelijkheid om 2 extra spelers mee te nemen. Uiteindelijk viel de keuze op Tibo en Senne, beiden kwamen 2 keer trainen deze week, Vic was ook nog niet 100%, Jeppe en Victor trainden niet en Tibe vroeg specifiek de eerste wedstrijd te spelen. Ik hou immers wekelijks de aanwezigheid ook op trainingen bij alsook de manier van trainen, ik moet zeggen de aanwezigheid ligt boven de 80% hetgeen heel hoog is. Meer zelfs TIBO miste nog geen enkele training, dit verdient toch een speciale vermelding en dikke pluim. 

Maar Beerzel deed geen afgelasting, meer zelfs het veldje lag er ook vrij goed bespeelbaar bij, vermoedelijk ligt hier ook een goede drainage onder. Waar Grasheide voor Zandhoven het zwarte beest is, is Beerzel dit voor Grasheide. Vorig jaar verloren we tot 2 keer toe van deze ploeg en op een tornooi speelden we er tegen gelijk. En toen we in de heenronde zelfs 5 - 1 voor stonden nog wist Beerzel de wedstrijd te doen kantelen. 

Voor elke wedstrijd lees ik het verslag nog eens na van de vorige match als deze er al was hetgeen makkelijker de wedstrijd doet memoriseren. Vooral hun vleugels en voornamelijk hun linker vleugel stonden in het rood aangeduid. En in het rood aangeduid wil zeggen op deze speler(s) blijvende druk houden, het hem of hen zo moeilijk mogelijk maken en ook al gaat hij je voorbij niet loslaten en staartje schuift mee in desnoods, dubbele dekking waarbij vleugel centraal inschuift als hij te ver er voorbij is en staartje over neemt. Dit is heel fysiek belastend maar om eerlijk te zijn hebben we er ook het ploegje voor, er zijn er sommige bij met een heel sterke uithouding. 

Kwartje 1 en meteen was duidelijk dat Grasheide de baas was. Alleen zoals we soms gewoon zijn onze afwerking is soms wat onze zwakte, tot 3 - 4 keer toe net naast vooraleer we de eerste toch konden maken. En vertrokken dacht ik nu maar op een corner viel de bal ongelukkig binnen en alles te herdoen. Maar met het betere van het spel konden we toch met een 1 - 2 voorsprong op naar het volgend kwartje.

Kwartje 2 en het verschil was nu echt groot, alles lukte en Beerzel kwam niet uit de ontknelling uit. En opnieuw terug op een hoekschop een doelpunt van onze doelman. Telkens mooi getrapt maar evenzeer de passing, hoe we staan dit alles is super belangrijk. Deels sturen we hier hen nog bij maar tegenwoordig doet ons team dit grotendeels uit eigen beweging en ook het trainen op corners deze week bracht zijn vruchten op. Op alle vlakken hadden we in dit kwartje de bovenhand tot een 1 - 8 tussenstand. 

Tijdens de rust was het vooral  belangrijk dat onze jongens de focus zouden blijven behouden. Vooral ons niet meer laten vangen zoals vorige keer door te weinig druk te leggen maar toch tijdens kwartje 3 kwam Beerzel tot 2 - 8 langszij toen voor de eerste keer in de wedstrijd beide vleugels effe vergaten van te verdedigen als de tegenstander in de aanval was. Echt de enigste keer zonder druk op hun sleutelspeler en meteen was het prijs. Nogmaals het is o zo belangrijk dit te blijven doen en we herpakten ons snel en met een 2 - 9 tussenstand na kwartje 3 zou het al raar moeten zijn dat Beerzel dit nog zou goed maken.

Er toen in kwartje 4 snel de 10de en 11de goal viel was de wedstrijd helemaal gespeeld. Beerzel scoorde nog 1 keer en Liam pakte nog 2 keer heel goed maar al bij al een terechte en oververdiende uitslag. Beerzel kwam nooit in zijn spel, Grasheide had het betere van het spel en zeker in teamverband. 

Eindelijk zou ik zeggen maar vooral onze jongens zijn vooruitgegaan op vele vlakken en momenteel staat er een team op het veld waar vele tegenstanders hun tanden op stuk bijten, velen gebruiken veel beter hun lichaam, velen zijn veel sterker geworden in de duels, velen zien veel beter de ruimte en vooral dit is een team met heel veel inzet!!!! Ik kan enkel maar fier zijn.

Er zullen zeker nog mindere momenten bij zijn en na de winterstop zal het afwachten zijn tegen vermoedelijk toch wat sterkere tegenstanders nog maar persoonlijk denk ik dat we met de mentaliteit die er nu is en ook het samenspel met momenten we dit zeker moeten proberen. In de 2de reeks zijn er meerdere ploegen die een hogere niveaucode zich gaven en ook Zandhoven die hier naar toe gaat en ook tegen die ploegen staan we ons mannetje.

TOP TOPPERS, nogmaals blijf zo verder doen, proficiat met jullie inzet!!!En winnen is leuk natuurlijk maar weet dat verliezen er ook soms eens bij hoort. 

Volgende 2 weken spelen beide ploegen thuis.  Te beginnen met volgend weekend tegen Hallaar en Bevel.

groeten

jurgen




Reacties

Populaire posts van deze blog

SPEELDAG 2

SPEELDAG 6 seizoen 2024

SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024