SPEELDAG 9

KV BONHEIDEN - SV GRASHEIDE 6 - 6

KFC NIJLEN - SV GRASHEIDE 4 - 15

2 wedstrijden zonder scheids. 2 wedstrijden waar we ook het onderspit moesten delven in het begin van het seizoen. 1 wedstrijd met een sportieve en 1 wedstrijd met een minder sportieve tegenstander. 

Groepje 1 speelde op Bonheiden en had volgende spelers Bas/Tibe/Wout/Victor/Jules/Jeppe en Vic. Groepje 2 speelde in Nijlen en speelde met Tibo/Liam/Bruce/Lars/Wout/Alexander en Senne.

We speelden in Bonheiden op het b veldje en één van hun coaches was scheids. Maar tijdens kwartje 1 zat die meer te telefoneren dan te coachen laat staan scheids te zijn. Grasheide had overwicht en een gelijkspel als tussenstand was geen loon naar werken. Al diende wel gezegd Bonheiden had een bijzonder sterke doelman in hun ploeg, hij hield hen in de wedstrijd. 

Ook hetzelfde spelbeeld in kwartje 2 Grasheide had het overwicht alhoewel scoren moeilijk was. Bonheiden liep wel veel dicht maar de afwerking kon beter, de rust in de afwerking is en blijft een werkpunt. Maar de druk was toch te hoog en we liepen uit tot een 1 - 4 tussenstand. 

In kwartje 3 was er iets meer evenwicht beide ploegen scoorden 2 keer tot een 3 - 6 tussenstand. We hadden de wedstrijd volledig onder controle en om nu te zeggen dat de afwezigheid van een scheids ons de das om deed dit zou al te makkelijk zijn maar het had zeker een invloed op de wedstrijd. We verloren in het laatste kwartje te veel duels waardoor Bonheiden terug in de wedstrijd kwam en hun keeper hield hen op de cruciale fases ook overeind. Zodoende een 6 - 6 eindstand alhoewel Grasheide gewoon de betere ploeg was. Qua tegenstander was dit geen voorbeeld, ze scoorden hun eerste doelpunt bij hoge druk meteen op de keeper hetgeen zeker correct was maar toen wij hetzelfde deden(weliswaar zonder doelpunt) vroeg hun coach of dit wel mocht. Een bal over de lijn zeker 50cm was binnen omdat het potje wat verschoven was volgens de coach, meerdere overtredingen en in feite allen van de tegenstander werden gewoon doorgelaten. Maar nogmaals dit mag geen excuus zijn want op het einde speelden we te weinig samen, zetten we vooraan te weinig druk waardoor de achterlinie in de problemen kwam en zochten we te weinig de ruimte op. En om een voorbeeld van sportiviteit te geven tot 2 keer toe werd 17 minuten gespeeld telkens in een fase dat zij in de aanval waren(een corner lieten ze doorgaan op 17.20). In het laatste kwartje bij 6 - 6(en ze dachten 6 - 5)kwam hun coach naar mij op 14.35 om te zeggen dat het tijd was net toen wij een aanval gingen opbouwen. Maar ok het was een dubbeltje op zijn kant zowel wij als de tegenstander hadden nog de winninggoal kunnen maken. Al bij al als je weet dat je tegen quasi dezelfde ploeg vorige keer 2 - 11 verloor dan kan ik enkel maar tevreden zijn. Maar persoonlijk vond ik deze wedstrijd geen voorbeeld van hoe het zou moeten. Maar spreken is zilver en zwijgen is goud en we zijn voor goud gegaan)))).

Op naar Nijlen daar hadden we in feite nog een appeltje mee te schillen. Maar deze keer ook quasi dezelfde ploeg dan vorige keer dus correct. En ook zonder scheids correcte beoordelingen en hier wel een voorbeeld van hoe het kan. Nijlen begon in feite sterk aan de wedstrijd en alhoewel we op voorsprong kwamen, Nijlen had de druk en ging erop en erover. Met een persoonlijke actie maakte Tibo de gelijkmaker maar het was vooral onze doelman Liam die ons in die fase overeind hield. Tot 3 - 4 keer toe pareerde hij een zo goed als gemaakt doelpunt in hoekschop. Tijdens dit kwartje hadden we zeker op achterstand kunnen staan maar vanaf het midden van kwartje 2 kantelde de wedstrijd helemaal. Waar het begin van kwartje 2 nog wat gelijkopgaand was schakelden onze jongens een versnelling hoger en op 5 minuten stond het plotseling 2 - 6. Er stonden precies 2 andere ploegen op het veld Nijlen waar niets meer bij lukte en Grasheide waarbij bijna elke bal binnen vloog. 

Ik had hier totaal niet het gevoel dat dit een gespeelde wedstrijd was maar tijdens kwartje 3 bleven we niet te stuiten. En Nijlen ging dan ook nog meehelpen met een own goal die ook kwam door druk op de tegenstander en goede voorzetten vanop de flank. Alles lukte en we begonnen op een wolk te voetballen, Nijlen snakte naar adem en plots lukte uitvoetballen niet meer, plots werden verkeerde passes gegeven door hen wat een wereld van verschil bijna niet te geloven. En Grasheide bleef op zijn elan doorgaan en op een haar na(al dan niet over de lijn)had Nijlen na zijn 2de own goal er nog een derde aan toegevoegd 2 - 13 na kwartje 3 met opnieuw een doelpunt van onze doelman op een corner.

De wedstrijd was gespeeld en na de 2 - 14 kwam Nijlen toch weer eens af en toe dreigen. Uiteindelijk tot een 4 - 15 eindstand na een zeer volwassen wedstrijd.

Zo zijn we in reeks 1 nu 4 wedstrijden ongeslagen en meer zelfs in reeks 2 kan ik met zekerheid zeggen dat we van elk team minstens 1 keer gewonnen hebben. Hierbij niet te vergeten hier zijn zelfs in die reeks 2 ploegen die zich op een hogere niveaucode hebben ingeschreven. Dit weekend moesten we ook dit beslissen voor na de winterstop en samen met Pieter en Tim gaan we de uitdaging aan om met 1 ploegje ook een halve niveaucode te verhogen, we zullen wel zien wat dit zal brengen. Alles blijft hetzelfde geen vaste teams maar zoals we nu wekelijks veel winnen mag de uitdaging ook hoger zijn.

Ik val in herhaling maar ik ben apetrots op jullie jongens. Blijf zo voort doen, wel belangrijk de concentratie op de hele wedstrijd.

Volgende week thuis tegen Heist om 9.30 uur en Zandhoven om 13 uur. 

fijn weekend en goede week vakantie

jurgen







Reacties

Populaire posts van deze blog

SPEELDAG 2

SPEELDAG 6 seizoen 2024

SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024