SPEELDAG 8

SV GRASHEIDE - KSV SCHRIEK 6 - 5 

SV GRASHEIDE - KFC HALLAAR 15 - 8

Wat gaat de tijd snel. We zijn al toe aan de eerste terugmatchen voor de competitie. Ook de eerste keer dat je een vergelijking hebt met de vorige wedstrijd. Alhoewel in Schriek speelde meer het a dan het b team tegen ons, vandaag waren er 10 spelers waarbij spelers die vorige keer een 15 minuten speelden nu toch een halve match uitvoetbalden. En vooral hun a spelers waren deze keer niet van de partij. Ook Hallaar was niet volledig hetzelfde elftal wel een 5 - 6 tal spelers identiek doch een 2 - 3 tal wijzigingen ook hier. Hallaar gaf zich ook net als Kessel een 2 sterren label bij de start van de competitie alhoewel ik Zandhoven en Kessel toch hoger inschat. In de heenronde werden beide wedstrijden verloren met een 4 - 5 tal doelpunten verschil.

De verdeling van de groepjes was tegen Schriek Tibe/Vic/Lars/Bruce/Jules/Liam en Jeppe. Groepje 2 tegen Hallaar waren Liam/Bas/Victor/Wout/Tibo/Senne en Alexander. 

We begonnen goed tegen Schriek en zaten meteen in de wedstrijd. Al moet ik zeggen aan beide zijdes was het soms wat slordig ook. Schriek heeft veel gestalte in zijn team, echt 3 spelers die een kop groter zijn, belangrijk was om over de grond te voetballen. We dreigden en de 1 - 0 voorsprong was terecht. Maar Schriek knokte zich meer en meer in de wedstrijd tot een 1 - 1 tussenstand en zelfs een 1 - 2 voorsprong. Dit in een vrij evenwichtig eerste kwartje. 

In kwartje 2 zat er iets meer drive in ons spel. Zonder supergrote kansen hadden we de druk wel en uiteindelijk werden we op korte tijd hiervoor tot 2 keer toe beloond. Zo kwamen we terug op voorsprong. Aan inzet echt geen gebrek maar soms moeten we nog meer de rust in de ploeg bewaren. Soms willen we het forceren, niettemin liepen we verder uit tot een 4 - 2 ruststand.

Kwartje 3 was opnieuw evenwichtig. Beide ploegen scoorden 1 keer. Als je de wedstrijd over 60 minuten bekijkt werd er weinig gescoord. De verdediging stond sterk aan beide kanten en veel kansen waren er niet. Maar de wedstrijd bleef spannend. Het kon nog alle kanten uitgaan.

De trainer van Schriek was niet echt tevreden en toen we 6 - 3 maakten had ik het gevoel dat de wedstrijd binnen was. Schriek kreeg immers weinig grote kansen bijeen gevoetbald. Veel ballen gingen buiten, het zat achteraan goed op slot maar toen plots de 6 - 5 op het bord stond greep ook Schriek naar een recept dat we de laatste weken al meermaals tegen kwamen. Een keeper die ver uittrapt en telkens een bal waar moeilijk op te verdedigen is. Onze doelman en verdedigers hielden echter stand zodat we de overwinning opnieuw konden thuis houden. Geen hoogstaande wedstrijd misschien maar wel tevreden met de inzet en we winnen nu plots in deze reeks 3 weken na elkander. En deze keer met een 100% zekere score.

Hallaar zit met een ploegje in beide reeksen als tegenstander. Alleen spelen ze dit jaar wel met een zo goed als vast team in beide reeksen. Hallaar probeert ook te voetballen ze hebben niet de grootste ploeg maar ze proberen te voetballen en laten ook voetballen toe. Grasheide begon bijzonder goed aan de wedstrijd en was het niet dat we opnieuw enkele grote kansen lieten liggen had de score veel hoger dan 4 - 1 geweest na kwartje 1. Hallaar moest het spel volledig ondergaan in dit kwartje.

Maar een ander spelbeeld in kwartje 2, niet dat we geen kansen kregen verre van zelfs, alleen vergaten we onze verdedigende taken uit te voeren. Voetbal is niet alleen doelpunten maken, in hoofdzaak is het ook doelpunten tegenhouden. We lieten te veel onze man lopen en aangezien de kansen te weinig benut werden kon Hallaar zelfs voorkomen tot een 5 - 6 tussenstand. Hierbij wel 1 doelpunt die al dan niet over de lijn was. Volgens Liam en Tim niet, ikzelf kon het niet goed genoeg zien, voor de fair play scoorden we punten door dit te valideren maar hierdoor kwamen we wel op achterstand.

De spelers kregen een uitbrander omdat ze te weinig inzet hadden en hun verdedigende taken onvoldoende deden. Het was effe voor sommigen schrikken en een moeilijk momentje maar ze antwoorden en hoe, namelijk zoals het hoort met hun VOETEN. De 2 helft stond er maar 1 ploeg op het veld en al snel werd het 9 - 7. Effe werd er niet meer gescoord maar in het laatste kwartje was er geen houden meer aan 15 - 8 waarbij de laatste goal voor Hallaar dan ook pas echt in het slot van de wedstrijd viel. 

Nogmaals wees TROTS, als trainers kun je coachen, oefeningen geven het zijn jullie die het moeten doen op het veld. Dat een kans gemist wordt, dat er eens een verkeerde pas gegeven wordt het hoort er allemaal bij en het zou straf zijn als dit niet zou gebeuren maar inzet, je taken uitvoeren dit kan iedereen binnen zijn mogelijkheden. Werken, werken en dan proberen te combineren door de super veel inzet zien wij als trainers jullie groeien, ook al is de tegenstander beter je maakt het hem moeilijk.

Voor de rest over de 2 wedstrijden denk ik dat we maar 1 overtreding gemaakt hebben. Even belangrijk de fair play waarbij we in reeksje 1 aan iets meer dan 90% zitten en in reeksje 2 voorlopig zelfs de 100% hebben. Ik geef toe dit zijn niet de voorheen gehaalde schoolprestaties)))

Volgende week een zware opdracht tegen Bonheiden de ploeg waar we onze zwaarste nederlaag tegen hadden en wat mij betreft de sterkste ploeg uit reeks 1. En in de namiddag naar Nijlen we weten op Nijlen durven ze wel eens een heel ander team samenstellen, hopelijk spelen ze het spel fair. 

Jurgen


Reacties

Populaire posts van deze blog

SPEELDAG 2

SPEELDAG 6 seizoen 2024

SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024