SPEELDAG 7 + lava beker

KALFORT PUURSICA - SV GRASHEIDE 14 -6 

SV GRASHEIDE - LOZENHOEK KEERBERGEN 6 - 5

SV GRASHEIDE - KESSEL UNITED 8 - 7

Een druk voetbalweekend met eerst de lava beker in Puurs. Voorheen voetbalde ikzelf nog 4 jaar in Ruisbroek/Puurs beide ploegen fusioneerden samen en later ook Kalfort. Momenteel is dit een accommodatie hetgeen je zelden tegenkomt, 2 jaar geleden op een andere site was dit nog helemaal anders. 2 kunstgrasvelden, 3 grasvelden een kantine met mooi zicht en groot TV scherm en 12 kleedkamers die bovendien met een codesysteem open en toe gaan. Kortom dit is een club met geld, je merkt dit ook in de hoeveelheid spelers/ploegen. Ze hebben meer dan 20 U9 spelers trouwens. 

Ook de tegenstander speelde op een iets hoger niveau dan onze ploeg, alhoewel pas helemaal op het einde de wedstrijd werd beslist. Puurs had 9 spelers en wisselde telkens 4 spelers na 7.5 minuut. hierbij zat vooral in het eerste groepje veel voetballend vermogen. 2 spelers die de bal controleerden, dribbelden en trefzeker waren. Puurs liep snel tot 3 - 0 uit maar toen groepje 2 er op kwam kantelde de wedstrijd tot 3 - 3 en had Grasheide de bovenhand. In feite tegen de gang van het spel toen in en met een geluksgoal kwam Puurs toch op voorsprong na kwartje 1.

Ook in kwartje 2 hetzelfde spelbeeld, groepje 1 dat zorgde dat ze uitliepen tot 3 - 7 maar we kwamen terug tot 5 - 7 als groepje 2 erop kwam. En we deden dit nog eens over in kwartje 3 met snel 5 - 9 maar opnieuw 6 - 9 en met enkele doelpogingen die ons nog dichterbij hadden kunnen en moeten brengen. 

In het laatste kwartje begon het te stortregenen en de wind in het voordeel van Puurs op te komen. Met enkele corners liep Puurs uit tot 5 - 6 doelpunten verschil uit en was de wedstrijd gespeeld. Beetje pech dat we meteen zo'n sterke tegenstander loten want ik zie deze ploeg ver geraken. Maar 3 kwartjes was dit geen gelopen wedstrijd en was het verschil telkens 1 doelpunt per kwartje maar eerlijkheidshalve won de best voetballende ploeg. 

Meteen op zaterdag hadden we dan onze 2 competitiewedstrijden tegen de laatste tegenstanders van de reeks. Van Keerbergen had ik weinig info, van Kessel wist ik dat ze een stevige ploeg waren en in principe de sterkste tegenstander uit de reeks. Ze staan ook ingeschreven als niveau 2 en verloren enkel met 1 doelpunt verschil van Zandhoven. Doch tegen beide ploegen hadden we voorheen nog nooit gespeeld. Groepje 1 met Liam/Vic/Victor/Bruce/Lars/Tibe/Senne speelde tegen Keerbergen. Groepje 2 met Liam/Jules/Tibo/Jeppe/Bas/Alexander en Wout speelde tegen Kessel. 

Tegen Keerbergen begonnen we sterk aan de wedstrijd en al snel kwamen we 2 - 0 op voorsprong. Tijdens deze eerste 15 minuten was Keerbergen nergens, Grasheide was op alle vlakken beter en de 3 - 0 was nog maar een beperkte voorsprong in verhouding tot de weergave van het spel. Toen tijdens kwartje 2 ook al snel de 4 - 0 viel leek dit een makkelijke overwinning te worden, Keerbergen had tot dat moment geen kans bijeen gevoetbald. Maar na een tijdje werd het wel duidelijk dat hun staartje die er in het begin niet op stond wel een sleutelspeler was. Tot 2 maal toe rukte hij op en scoorde hij ook nog. Zodoende tot een 4 - 2 ruststand. 

Tijdens de 2 de helft wisten beide ploegen te scoren tot een 5 - 3 tussenstand. alhoewel ik het gevoel had dat het 5 - 4 was onze scheids vandaag Jaro was formeel en had alles bijgehouden. De tegenstander wist het ook niet exact want ze vroegen ernaar. Belangrijk zou wel zijn dat we bleven druk zetten op die centrale verdediger want alhoewel hij achteraan stond was hij ook hun gevaarlijkste speler om een doelpunt te maken. Dit deden we iets te weinig tijdens het laatste kwartje waardoor het plots nog een echte cupmatch werd. Uiteindelijk trokken we toch de overwinning over de streep met 1 doelpunt verschil(dit op basis van de gegevens van de scheids want ergens moet er dan een doelpunt volgens mij niet gevalideerd zijn). Doch een dikke pluim aan iedereen voor de inzet!!!

Op naar wedstrijd 2 en dit was vanaf minuut 1 een echte cupmatch. Een bijzonder hoog tempo tegen een fysiek sterke tegenstander. Met dit verschil voetballend was Grasheide beter maar veel duels en de bal die over een weer ging. Kessel kwam voor maar Grasheide langszij. Met een onw goal kwam Kessel opnieuw voor en Grasheide weer langszij. Maar tegen de gang van het spel in kon Kessel, toen Liam ver uit zijn goal op een corner stond, toch op voorsprong komen. 

Tijdens kwartje 2 misten we onze kansen maar kon Kessel 2 keer scoren tot een 2 - 5 ruststand. Nochtans had ik het gevoel dat de match nog niet verloren was. En tijdens kwartje 3 speelden we beresterk we kwamen langszij en met het mooiste doelpunt van de dag(was echt een pareltje!!!) hadden we een 6 - 5 voorsprong beet. En we bleven op dreef plots 8 - 5 en leek de wedstrijd gespeeld maar dan met een weggeefdoelpunt(precies onze rode Duivels)))werd het plots nog spannend maar verder dan 8 - 7 kwam Kessel niet meer. 

Ik denk een oververdiende overwinning alleen als we onze kansen afmaken dan hadden we denk ik makkelijk met 6 - 7 doelpunten kunnen winnen, Grasheide was gewoon de beter voetballende ploeg. 

Al bij al een geslaagd weekend. Om eerlijk te zijn momenteel is dit een echt STRIJDERSTEAM geworden als ik de inzet van vandaag en ook de laatste weken zie dan mogen jullie allemaal TROTS zijn!!! Vandaag zag ik 2 nagelbijters wedstrijden waar we denk ik in beide wedstrijden de bovenhand hadden. Maar er zijn wel nog enkele werkpunten

* onze afwerking. O zo vaak zijn we overhaast en proberen we het soms zelf te forceren. Samenspelen daarstraks in een fase 3 tegen 1 spelen we het niet uit.

* regelmatig trekken we ons weg. Altijd blijven naar de bal kijken zodat je weet wat er gaat gebeuren

* de focus blijven op de wedstrijd houden. Alhoewel dit vandaag wel heel goed was 

* de ruimtes niet toe lopen vooraan. Nog te vaak gaan we naar onze eigen speler in balbezit

Maar niettemin ben ik als trainer apetrots op dit team. Wat we de laatste weken op de mat leggen is een wereld van verschil met een jaar geleden. We proberen uit te voetballen hetgeen niet elke ploeg doet, we zien immers meerdere teams, ook vandaag waar de keeper met hoge ballen alles naar voor trapt, wijzelf proberen te combineren en echt wel op te bouwen met af en toe ook goede voetbal. Maar vooral we maken onze truitjes nat, we laten onze kopjes niet hangen en we blijven er voor vechten. Echt top.

We hebben nu 14 wedstrijden gespeeld, 7 gewonnen en 7 verloren. Het doel is van nog beter te doen dan in de heenronde als jullie deze inzet blijven behouden ben ik er van overtuigd dat dit zeker gaat lukken.

Geniet van jullie weekend en weldra komt de stickerboek uit. 

jurgen


Reacties

Populaire posts van deze blog

SPEELDAG 2

SPEELDAG 6 seizoen 2024

SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024