SPEELDAG 6

RITA BERLAAR - SV GRASHEIDE 3 - 13

KVC HAACHT - SV GRASHEIDE 8 - 11

Voor de eerste keer dit seizoen winnen beide ploegen hun wedstrijd. Maar vooral om eerlijk te zijn we maken de laatste weken echt wel progressie. We trainden van de week bijzonder goed en dit straalt zich ook af naar de wedstrijden. In de ene reeks hebben we onze eerste overwinning beet en in de andere reeks zijn we nu al 4 weken ongeslagen met ook bijzonder goede voetbal. Niet zomaar wegtrappen, balbezit houden, als we in de 2de helft op Berlaar nog iets beter afwerken of beter gezegd als hun doelman er geen 4 - 5 gemaakte doelpunten uithield had de score nog hoger opgelopen.

Groepje op Berlaar was Tibe/Jules/Alexander/Wout/Senne en Bas. Groepje op Haacht was Lars/Victor/Vic/Liam/Tibo/Bruce en Jeppe.

Dat we progressie maken heeft mede te maken dat we de groepen kleiner kunnen houden op training. Dit is de verdienste van Pieter en Tim waarvoor ik hen oprecht wil bedanken. De drive die momenteel terug in ons ploegje zit is, is de drive die ik wil zien, ook al is de tegenstander sterker de truitjes moeten nat zijn van de inzet tijdens de wedstrijd. En momenteel is dit het geval, er zal al wel eens een mindere wedstrijd tussenkomen maar wat ik zie de laatste weken stemt me echt gelukkig.

Allereerst de wedstrijd op Haacht. Haacht had al 2 keer forfait gegeven maar gelukkig hadden ze nu voldoende spelers. Ik vernam van Pieter en Tim dat we de wedstrijd meteen in handen namen en schijnbaar de windpokken extra energie kunnen geven. Toch als je genezen bent want Jeppe scoorde schijnbaar aan de lopende band. In de week kreeg hij een uitbrander van mij omdat hij in het matchke onderling niet piloot werd gezet en toen op een andere positie te weinig(geen) inzet toonde, schijnbaar vandaag op een andere positie ook maar meteen zijn taken uitgevoerd en wel inzet ten top. Zo hoort het ook niet iedereen kan in zijn voorkeurspositie staan alhoewel we hier zoveel mogelijk rekening mee houden maar je speelt TEN DIENSTE VAN DE PLOEG IMMERS!!!En zo antwoorden op het veld, top.

Tijdens de rust stonden we 2 - 6 voor in Haacht. Na de rust kwam Haacht wat dichterbij maar we speelden een goede wedstrijd en de afstand was altijd minstens een 2 tal doelpunten. Eindstand 8 - 11 het deed me deugd dat we ook in die reeks eens de overwinning konden binnen halen want tijdens enkele wedstrijden kregen we niet volledig loon naar werken.

Op naar Rita Berlaar dan. Rita Berlaar had 2 ploegen ingeschreven bij de start van de competitie doch schreef uiteindelijk 1 ploegje uit. Vandaag hadden ze ook 10 spelers(wel voor de eerste keer schijnbaar)maar zag ik dat het puzzelen voor hen was om alles bij te houden. De trainer van Berlaar, opnieuw een oude bekende, hij speelde immers nog in het eerste elftal van Grasheide gaven we de raad mee => speel 5/5 en in 2 teams anders kun je dit niet bijhouden gewoon.

Volgens Bevel was Rita Berlaar een sterke ploeg maar ofwel hadden ze een off - day of hadden wij echt een topdag. Het verschil tussen beide ploegen was groot, de uitvoeringssnelheid, het passenspel op 5 minuten na hadden we de wedstrijd altijd onder controle. Vanaf het begin stonden we er, de inzet die was er en enkele doelpunten waren echt genieten. Nogmaals hiervoor doe je het als trainer de spelers die vooruitgang maken, er stond echt een ploeg op het veld, het was een hele wedstrijd niet alleen van de zon genieten. Het was immers opnieuw op kunstgras en alhoewel we dit minder gewoon zijn, we lieten de bal rond gaan, we vonden de ruimte, speelden mooi over de grond en als kers op taart alles in 1 - 2 tijden maximaal, vleugel ene zijde zit vast, past naar staart, staart speelt op doelman, doelman zoekt breed de ruimte naar de andere vleugel, die kantelt opnieuw naar piloot die beheerst afwerkt. Om eerlijk te zijn dit was een doelpunt uit het boekje hetgeen je op gewestelijk niveau weinig ziet.

De ruststand was 1 - 7 en de eindstand 3 - 13 het maakt op zich niet uit want in de 2de helft waren we iets minder efficiĆ«nt maar we speelden wel mooie voetbal. Geen potteke stamp maar samenspel waar ik gewoon echt van genoten heb met inzet aan 100%.

Volgende week vrijdagavond LAVA CUP om 18.30 uur op Puurs. Zaterdag spelen we thuis om 9.30 uur eerst tegen Keerbergen en erna spelen we tegen Kessel - united waar we ons kunnen meten met een 2 sterrenploeg.