TORNOOI SV GRASHEIDE 15/08

4de plaats op 8 ploegen

SV GRASHEIDE - TONGERLO 2 - 2

SV GRASHEIDE - KEERBERGEN 3 - 1

SV GRASHEIDE - SCHRIEK 0 - 1

SV GRASHEIDE - KAMPENHOUT 0 - 6

De poulefase was opgebouwd uit 2 reeksen van 4 teams. In onze reeks zaten de gewestelijke ploegen, in de andere poule met Houtvenne en Kampenhout ploegen op IP niveau hetgeen van een ander kaliber  normaal is. Een beetje afhankelijk want ze hebben 3 - 4 teams. In de poulefase was het wel een test naar het niveau ook van ploegen zoals Tongerlo en de grotendeels A ploeg van Schriek die beiden in een 2 sterren reeks uitkomen of we hier konden mee wedijveren. 

8 spelers waren present Jeppe - Liam - Wout - Jules - Vic - Tibe - Tibo en Bas. Alexander/Senne en Viktor konden niet aanwezig zijn vanaf volgende week zal ons ploegske wel terug compleet zijn. 

Tijdens de training hadden we veel getraind op 1 - 2. Vastzitten, terugleggen, kantelen ook tijdens de wedstrijdjes nog dikwijls lopen we ons vast. Hoe groter later het veld, hoe ouder hoe moeilijker het zal worden dat je al dribbelend en alleen het verschil kunt maken. Je moet als team spelen, de combinatie in de passen zal meer en meer belangrijk zijn. We blijven hier op trainen. 

Onze eerste tegenstander Tongerlo hadden we een eerste ontmoeting, ook op Wiekevorst zullen ze van de partij zijn. Tongerlo nam de wedstrijd in handen en liep snel 2 doelpunten uit. Nochtans kregen we ook onze kansen, Tibe en Bas zetten zich meermaals door. Maar uiteindelijk was het Jeppe die met 2 doelpunten de cijfers terug gelijk op het bord bracht. We kregen zelfs de beste kansen op een overwinning en achteraan lieten onze kapitein Vic en onze doelman Liam zich op geen fout betrappen. 2- 2 na een leuke wedstrijd waarbij beide ploegen hun momenten hadden. 

De volgende tegenstander was Lozenhoek Keerbergen. Ze zitten dit seizoen in onze reeks alhoewel deze wedstrijd geen waardemeter was. Van hun 8 U9 spelers waren er maar 2 present en 3 U8 spelers die al ervoor een tornooi speelden sloten mee aan. Israe van de U10 zou uiteindelijk met hen meespelen en ook Jeppe wilde met hen meedoen. Dikke pluim hiervoor Jeppe dat je dit wilde doen. Het tempo in deze wedstrijd lag trouwens veel lager dan de wedstrijd voorheen, alles duurde lang en leek nog langer te duren toen Keerbergen op voorsprong kwam. Uiteindelijk konden Tibo - Wout en Jules toch de 3 - 1 eindcijfers op het bord brengen. Ik denk een verdiende overwinning. 

Schriek won van Keerbergen(5-1) en Tongerlo(2-1) dus enkel bij een overwinning mochten we de finale spelen. Het was een spannende wedstrijd, het spel ging mooi op en af, Grasheide kreeg meerdere kansen doch de grootste waren voor schriek. Alleen Bas pareerde tot 2 keer toe een doorgebroken speler. Een gelijkspel had er zeker in gezeten doch om eerlijk te zijn denk ik dat deze uitslag correct en billijk was en Schriek terecht de finale speelde. Ze verloren deze trouwens met 1 - 0 van Houtvenne.

Aangezien Tongerlo gelijk speelde tegen Keerbergen mochten we spelen voor de 3 - 4 plaats tegen Kampenhout. Volgens hun trainer verdienden zij om de finale te spelen, hij had zowat commentaar dat in een vorige wedstrijd teveel werd overgespeeld, etc... in ieder geval tegen Houtvenne speelden ze 3 - 3 gelijk. Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn, Kampenhout was gewoon sterker en vooral 1 speler achteraan maakte het verschil. We kwamen niet uit de ontknelling, de tegenstander zette tot over het middenveld druk en kwam telkens voor de man. Ze waren steviger in de duels ook, je zag al snel de hoofdjes hangen terwijl we ook al is die tegenstander sterker wel beter kunnen en meer de duels moeten aandurven. Proberen dan rustiger op te bouwen alhoewel ze totaal geen ruimte gaven. 

Al bij al denk ik een juist resultaat. Zeker Tongerlo en Schriek waren leuke gelijkopgaande wedstrijden en een goede voorbereiding op de competitie. 

jurgen



Reacties

Populaire posts van deze blog

SPEELDAG 2

SPEELDAG 6 seizoen 2024

SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024