TORNOOI SCHRIEK

SV GRASHEIDE - SCHRIEK A 1 - 2

SV GRASHEIDE - BOOISCHOT 1 - 2

SV GRASHEIDE - RB ELZESTRAAT 2 - 2

SV GRASHEIDE - SCHRIEK B 3 - 2

5 de plaats op 8 ploegen.

Het was in de eerste plaats eens kennis maken met de andere ploegen van onze reeks. Zowel Schriek, Hallaar als Beerzel deden mee aan dit tornooi. Weliswaar in de andere reekshelft al was de wedstrijd tegen Schriek B al een voorbode voor de eerste competitiewedstrijd volgende week. 

7 spelers waren present zijnde Tibo - Wout - Liam - Jules - Tibe - Vic en Jeppe. Bas - Victor - Alexander en Senne hadden andere verplichtingen. Tibe diende iets vroeger te vertrekken, hij speelde hierdoor de eerste 2 wedstrijden volledig.

In onze poule hadden we 2 ploegen uit een 2 sterren reeks zijnde Schriek A en Elzestraat. Booischot speelt ook net zoals wij in een 1 sterren reeksje. Persoonlijk is het zeker leerrijk om eens te zien hoe de jongens het doen tegen 2 sterren ploegen, het blijft een doel dat we dit in de toekomst zouden kunnen. En om eerlijk te zijn de wedstrijd tegen Schriek A de latere winnaar van het tornooi was een finale waardig. 2 ploegen die probeerden te voetballen, hun kansen kregen en een bijzonder aangename wedstrijd, ik vond ons zeer sterk spelen. Weinig weggeven ook, zelf tot 3 keer toe alleen voor de doelman, een gelijkspel had de juiste uitslag geweest. We speelden goede voetbal tegen ook een goed voetballende ploeg, ik denk dat dit Schriek zelfs in een 2 sterren reeks bijna de meeste wedstrijden zal winnen.

Booischot was een heel andere ploeg dan afgelopen seizoen. Vooral in de beginfase waren we de betere ploeg en hadden we verder moeten uitlopen doch met vermijdbare tegendoelpunten kwamen we achter. We probeerden wel doch het was meer fysiek duels dan mooie voetbal. We maakten de fout te weinig te voetballen en teveel in de duels te spelen. Niettemin verdienden we meer maar op een korte tijdstermijn is dit natuurlijk mogelijk. Opnieuw 1 - 2 maar ook hier had minstens een gelijkspel terecht geweest.

Op naar de RB van Elzestraat. Eigenaardig genoeg verloren ze hun 2 vorige wedstrijden met duidelijk verschil, nochtans zaten hier enkele goede spelers tussen. De wedstrijd ging mooi op en af en een doelpunt meer of minder kon het verschil maken. Met een gelijkspel speelden we sowieso voor de 5 - 6 plaats. Opnieuw een gelijkopgaande wedstrijd met een terechte uitslag.

Schriek B verloor in de poulefase van Houtvenne, won van Beerzel en speelde gelijk tegen Hallaar. Ze hebben enkele fysiek heel sterke jongens, technisch minder maar als je de duels aan gaat verlies je dit. Grasheide had het overwicht maar kon nooit ver uitlopen. Telkens we 2 doelpunten voor kwamen milderde Schriek. De wedstrijd duurde lang maar al bij al was een verdiende overwinning en 5de plaats een feit. Trouwens elke ploeg uit onze reeks won zijn wedstrijd, we hadden vandaag dus zeker hoger kunnen eindigen. 

Tijdens onze 3 tornooien kwamen we steeds in het midden aan. Op uitzondering van tegen Kampenhout lagen we nooit veel onder. Al bij al kunnen we tevreden zijn maar vooral zoals de eerste wedstrijd spelen is de boodschap. Proberen uit de duels, we hebben fysiek geen sterke ploeg en samen spelen. Volgende week start de competitie vandaag tegen Schriek, vorige week tegen Wiekevorst speelden we  echt op een hoog niveau. Alleen konden we dit tempo niet een heel tornooi volhouden, hopelijk blijven we tijdens de wedstrijd volledig op focus. 

Geniet nog van jullie laatste week vakantie. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

SPEELDAG 2

SPEELDAG 6 seizoen 2024

SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024