4de plaats op 6 ploegen

* SV GRASHEIDE - SC WIEKEVORST 5 - 0

* SV GRASHEIDE - KFC TONGERLO 2 - 2

* SV GRASHEIDE - KSK HEIST 3 - 7

Een tornooi met 6 ploegen waarbij niet elke ploeg tegen elke ploeg speelde. Het was dan ook een beetje geluk hebben met het speelschema al was vermoedelijk de onderlinge wedstrijd tussen Heist en Oevel de wedstrijd die de eerste en tweede plaats bepaalde. Elke wedstrijd duurde 2 keer 12.5 minuut. Er was ook een penaltybeker, die door de thuisploeg werd gewonnen.

Onze eerste wedstrijd was tegen deze thuisploeg Wiekevorst. Vorig seizoen speelden ze in onze competitie we wonnen en verloren toen een keer. Vandaag stond er geen maat op ons ploegske, na 12.5 minuut stond er al de 5 - 0 op het bord. Grasheide was heer en meester en vooral we speelden samen als team!!! De passen kwamen op de juiste moment, de loopacties waren goed, de wedstrijd was al bij de rust gespeeld. In het tweede kwartje was er iets meer evenwicht alhoewel Grasheide nog steeds het betere van het spel had. Beide ploegen scoorden niet meer tot een 5 - 0 eindstand.

Tegenstander 2 was Tongerlo die we nog kenden van ons eigen tornooi. Het werd toen 2 - 2 hetgeen vandaag ook de uitslag was. Alleen was de uitslag vorige week een correcte weergave van het spel dan was dit vandaag niet het geval. We trapten in de eerste 5 minuten liefst 3 KEER!!! op de paal, een bal al dan niet over de lijn werd door de scheids niet gevalideerd. Een wonder dat het nog 0 - 0 was maar de druk die aanhield werd uiteindelijk omgezet in 2 doelpunten. Hun doelvrouw die sterk keepte hield Tongerlo overheind, meer zelfs bij de eerste uitbraak werd het zowaar 2 - 1. Meer zelfs Tongerlo scoorde aan 100% tot een 2 - 2 ruststand, hier hadden we altijd minstens 2 doelpunten moeten voor staan na dit kwartje. Na de rust lag het spel dikwijls stil, langs beide zijdes werden er foutjes gemaakt en de bal was dikwijls buiten. Grasheide was opnieuw beter maar scoren lukte niet meer, de scheids liet niet overspelen, bij Tongerlo maar met 5 spelers was er 1 spelertje op het einde gekwetst dus begrijpelijk dat hij niet langer liet spelen maar veel voetbal zagen we niet in dit kwartje. Ik stelde voor aan de trainer van Tongerlo om een speler af te staan(we waren toch met 7)als hun gekwetste speler niet meer zou verder kunnen.

De laatste tegenstander was Heist. De trainer van Tongerlo kwam een speler vragen en Victor stelde zich kandidaat. Ik stelde voor een kwartje dat Victor zou meedoen en een kwartje Jules bij Tongerlo. Dikke chapeau hiervoor, trouwens Tongerlo klopte in zijn laatste wedstrijd Herenthout waardoor deze op basis van een beter doelpuntensaldo derde werden met evenveel punten als Grasheide))). Heist was een gemengde ploeg dus zeker niet onze tegenstander die we in de competitie mogen verwachten. Heist was technisch beter doch tijdens het eerste kwartje speelden we heel sterk. Telkens kwamen we terug van een achterstand tot 2 - 2. Net voor de rust maakte Heist er 2 - 3 van. Heist was na de rust wel beter en liep verder uit tot een 3 - 7 eindstand.

2 wedstrijden waarin we duidelijke de betere waren en eentje waar de tegenstander duidelijk beter was. Niettemin tegen een deels IP ploeg. Al bij al heeft iedereen zijn opperste best gedaan in naar het einde toe warme omstandigheden en met in feite iets teveel tijd tussen de wedstrijden onderling

Volgend weekend zaterdagvoormiddag tornooi op Schriek en zondagnamiddag op Katelijne. Ik maak telkens 2 ploegjes van een 6 - 7 tal spelertjes. De week erna start de competitie.