TORNOOIEN MEI 2023

TORNOOI SC MECHELEN 10de plaats op 12 ploegen

TORNOOI EMBLEM 2de plaats op 8 ploegen en penaltybeker

TORNOOI HOMBEEK 11de plaats op 12 ploegen

TORNOOI MUIZEN 9de plaats op 12 ploegen

Tijdens de tornooien is zowat het eerste wat men doet effe nakijken wie de tegenstanders zijn. En ik moet zeggen tijdens elk tornooi waren er ploegen die we in de competitie nooit zouden tegenkomen. Ofwel KV Mechelen of Lierse kempenzonen of Lyra Lierse of Wijgmaal of Kampenhout bijna in elk tornooi was Grasheide de underdog. Regelmatig de enigste ploeg die op 1 sterren stond en het is jammer dat ploegen van IP/provinciaal niveau zich ook steeds inschrijven in gewestelijke tornooien. En zeker als ze dan uit 3 - 4 ploegen met een volledige A ploeg komen dit maakt het niet evident om als kleine 4de provincialer een tornooi op je palmares te schrijven. 

Niettemin ben ik uiterst tevreden over de tornooien, ook vandaag uitgezonderd tegen Muizen werden we nooit weggespeeld en was het eerder onze kracht dat ons parten speelde. Bijna elke ploeg had 2 - 3 spelers die minstens een kop groter waren dan ons klein ploegske of enkele spelers die het verschil maakten. Zo was Fenixx Beigen Humbeek zeker niet veel beter in het spel alleen had je hier een piloot die zo technisch speelde en met een terugkerende dribbelbeweging het verschil maakte. 

Over het tornooi in SC Mechelen kan ik niet zoveel zeggen alleen na overleg met Matisse hoorde ik dat er ook wel enkele sterke ploegen tussen zaten. Tegen Muizen wonnen we en schijnbaar verdienden we meer tegen Oppuurs voor de 9de plaats. Maar met Wavria/SC Mechelen en een ploeg uit Jette hadden we in de poulefase ook hier enkele zware kleppers. En verder schijnbaar was het de hele voormiddag regen, sorry ervoor.

Tegen Emblem overtroffen we onszelf. Hier had je in tegenstelling tot andere tornooien wel ook enkele ploegen zoals Emblem en Broechem in de andere groep die op ons niveau voetbalden. Doch met zowel Lierse Kempenzonen als Londerzeel had ik ons niet in de finale verwacht. We speelden dit tornooi op een heel hoog niveau, alles lukte ook in de poulefase. Spijtig genoeg haperden we eventjes in de finale en weg was de overwinning want hier had zeker ook winst ingezeten. Nog in het moment van de ontgoocheling wonnen we plotseling de penaltybeker, toch wel een succesvol toernooi en een onvergetelijk moment. 

Als 3de tornooi kregen we in de poulefase enkele ploegen voorgeschoteld van een heel hoog niveau. Schelle/Eppegem/KV Mechelen allemaal buiten onze mogelijkheden alhoewel we toch veel inzet toonden. Een beetje jammer dat we tegen Mariekerker meerdere open kansen lieten liggen maar het was duidelijk dat we gewoon in de sterkste poule zaten in de andere groep hadden we ons op een andere plaatst kunnen zetten van deze ploegen. In de finalewedstrijd wonnen we terecht van de thuisploeg en konden we toch met een goed gevoel afsluiten. 

Ons 4de en laatste tornooi was misschien wel over de hele lijn bekeken de zwaarste tegenstand. Waar op Hombeek vooral in onze reeks de kleppers zaten was dit nu in beide reeksen het geval. Allemaal 3 sterren ploegen of provinciale ploegen op 2 - 3 sterren. Ik had de spelers vooraf aangesproken met de vermelding " eender wat de standen ook zijn verlies nooit de moed ". Normaal is er geen enkele ploeg die ooit in onze reeks zou uitkomen, buiten de B ploeg van Muizen, op papier was Grasheide tegen elke andere tegenstander de underdog. Ik zocht de meeste tegenstander ook op en bv Fenixx Beigem Humbeek hun A ploeg was een vrouwelijke trainster. En Houtvenne het sterke meisje was er wederom bij. En Bonheiden die speelden met een speler die vorige week bij de kakkers stond. Maar vooral wat grote jongens allemaal buiten Houtvenne. Spelers die minstens 1 kop groter waren gemiddeld. 

De wedstrijd tegen Lyra - Lierse was verre van slecht we kregen ook kansen en het verschil was beperkt. Tegen Fenixx - Beigem konden we lang goed stand houden tot 1 speler telkens in 1 op 1 met een mooie beweging ons telkens dribbelde. De uitslag was veel hoger dan het verschil in spel want al bij al was dit nog vrij gelijkopgaand. Tegen Bonheiden 3 jongens die precies U11 leken abnormaal groot en die van alle kanten trapten en als ze dan nog een doelpunt gaan maken als we veters aan het binden zijn dan gaat het zeker niet lukken))). Forfaitcijfers maar wel tot 3 keer een goede kans tegen een sterke doelman. En dan de sterkste ploeg en terechte winnaar Muizen met een uiterst fanatieke trainer en scheidsrechter. Toen Tibe - Jeppe bij hun wissel van het veld ging vond hij dit te traag. Toen de bal over de lijn ging sprintte hij naar de bal, op het moment zelf snapte ik het niet maar achteraf gezien wilde hij schijnbaar vaart maken om Muizen aan een beter doelsaldo te brengen. Dit was wel een heel goed spelende ploeg die het veldje heel groot maakte in de aanval!!!! Ik wist de uitslagen van andere wedstrijden niet maar tegen Houtvenne was dit heel gelijkopgaand, we waren zelfs de betere ploeg. Alleen scoren lukte niet en we kwamen 1 - 0 achter. Zou die scheids van ervoor ook zo gedaan hebben want de bal ging meermaals ver buiten en deze keer duurde het veel langer dan de wedstrijd ervoor. Toen de laatste 10 seconden telkens in het Engels werd afgeteld kon Wout op zijn flank nog doorgaan om letterlijk 3 seconden voor het einde de gelijkmaker binnen te trappen. Onze jongens vierden alsof ze de finale hadden gewonnen.

Door dit doelpunt mochten we voor de 9 - 10de plaats spelen. Als we alle wedstrijden bekijken kregen Houtvenne en ook Lyra Lierse meer doelpunten tegen om maar te zeggen achteraan was het verre van slecht, we hebben ook wel met Liam een topkeeper en Alexander heeft echt wel stappen gemaakt. Ook Vic kwam er de laatste wedstrijden door. Alleen vooraan en op de flanken moeten we nog iets sneller pasjes geven, de uitvoeringssnelheid moet nog iets hoger liggen, tegen bv Muizen zag je goed het verschil hoe snel dit ging. 

Voor de finaleplaats troffen we Wijgmaal, een beetje verrassend want die spelen met 2 ploegen op IP niveau 3 sterren. Ze wonnen wel tegen Ik dien en speelden gelijk tegen Muizen B en tegen Kampenhout was het bv 6 - 7, dus duidelijk een ploeg dat vlot scoort alhoewel ze ook wel laten tegenscoren. Niettemin is dit normaal ook een ploeg van buiten ons niveau en Wijgmaal kwam ook snel 0 - 2 en 1 - 4 voor. Maar wat onze jongens dan lieten zien was zowat het beste van het hele seizoen. Prachtig samenspel en mooie doelpunten, Jules - Tibo - Tibe overstegen zichzelf. Telkens vanop de flank, kantwissel wat was dit mooi om te zien. En we gingen tot ieders verbazing(mezelf inclusief)erop en erover. 5 - 4 wat een schitterende afsluiter van dit seizoen. 

Bedankt dat ik dit jaar jullie coach mocht zijn. Een levendige vriendengroep, die echt wel voor elkander klaar staat. Een groep dat met meer duelkracht echt wel hoger op kan en dat in de laatste wedstrijden liet zien dat ze wel wat in hun mars hebben. Geniet nog van jullie vakantie en tot in augustus als U9.

Jurgen

 






Reacties

Populaire posts van deze blog

SPEELDAG 2

SPEELDAG 6 seizoen 2024

SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024