tornooi KFC RAMSEL

SV GRASHEIDE - BO BEERZEL 2 - 2

SV GRASHEIDE - KFC HOUTVENNE 1 - 6

SV GRASHEIDE - SC WIEKEVORST 3 - 2

Ideale weersomstandigheden tijdens het paastornooi op Ramsel. Er waren 2 poules van 4 ploegen en telkens met wedstrijden van 2 keer 9 minuten. De eerste 2 van elke poule speelden de halve finale en de winnaars dan de finale.

In beide reeksen zat er een provinciale ploeg in de onze Houtvenne en in de andere reeks Haacht. Vooraf had ik dit getipt als finale doch dit was de halve finale wedstrijd die met strafschoppen zou beslist worden. Haacht won het tornooi alhoewel Houtvenne verdiende om te winnen in de halve finale en in feite de sterkste ploeg uit de reeks was.

Wedstrijd 1 was tegen het uiterst competetieve BO Beerzel. Ze spelen echt om te winnen en halen 1 bepaalde speler er enkel af als ze voldoende voor staan. Maar we speelden echt top deze wedstrijd, kort tegen deze jongen meer zelfs je zag de kopjes van Beerzel zo de grond in gaan. We scoorden 2 keer prachtig, Beerzel kreeg ook zijn kansen maar Bas keepte een topmatch. Beerzel probeerde wel maar meermaals kregen we de kans op een derde doelpunt. Die viel niet en na de 2 -1 kregen we de druk. Een beetje ongelukkig maakte Beerzel gelijk en erna hadden beide ploegen nog de kans om de overwinning naar zich toe te trekken. Uiteindelijk een billijk gelijkspel alhoewel de tegenstander dit eerder als een verlies opvatte.

Wedstrijd 2 tegen Houtvenne en ons eerste deel werden we telkens uit verband gespeeld. Ik probeer dit zaterdag voor de wedstrijd eens op bord te tekenen wat we verkeerd deden maar we lieten te veel ruimte tegen laat ons eerlijk zijn een voetballend betere tegenstander. Na 9 minuten stonden we 6 - 1 achter. Maar de volgende 9 minuten waren van een heel ander niveau, we kregen de betere kansen en beide ploegen kwamen niet meer tot scoren.

Wedstrijd 3 als generale repetitie naar onze wedstrijd volgend weekend. Deel 1 dat gelijklopend ging we kwamen op voorsprong maar Wiekevorst kwam opzij en meer zelfs op voorsprong. Deel 2 waarbij we kans op kans hadden maar eerst de bal er precies niet wilde in gaan. Uiteindelijk kon Tibo toch op het einde de overwinning naar ons toe trekken. Eindstand 3 - 2.

Houtvenne won alle wedstrijden en Beerzel had net zoals Grasheide 4 punten. Op basis van het doelpuntensaldo mocht Beerzel toch de halve finale speelden waarbij ze met 3 - 2 verloren van Rijmenam om maar te zeggen het zat kort op elkaar.

Niettemin vond ik ons een goed tornooi spelen misschien op het eerste deel tegen Houtvenne en Wiekevorst na. Zaterdag komt dit Wiekevorst naar Grasheide en spelen we tegen hen thuis in de competitie.