SV GRASHEIDE - KFC HALLAAR A 5 - 2

Het doel is proberen zowat de helft van de wedstrijden te winnen, eens verliezen hoort erbij het zouanders maar saai zijn, doch af en toe eens winnen is ook wel leuk. Op uitzondering van Baal kon geen enkele tegenstander 2 keer van ons zegevieren en ben ik algemeen zeer zeer tevreden over onze  terugronde.

Voor degene die in Hallaar niet aanwezig waren op verplaatsing hadden we 2 trainers die beiden heel fanatiek in het spel opgingen, dus hoop op begrip dat ik toen ook wat deed))). Vandaag was dit er maar eentje, alhoewel dit nog op een faire manier gebeurt. Heel hevig tijdens het spel maar sportief genoeg om dit na de wedstrijd los te laten, alhoewel in Hallaar  beide trainers plotseling ineens weg waren en er geen strafschoppen werden genomen.

Alhoewel ik ongelooflijk trots ben op deze vriendengroep, ze allen naar mijn gevoel toch bijzonder graag komen, hetgeen samen met bijleren het hoofddoel in feite is, is er 1 element hierin dat ik nooit zal gewoon worden. Namelijk als er teveel spelers zijn met een beurtrol werken, soms kan ik er echt over piekeren. Ik besliste van toch met 11 man te spelen maar Jules en Bas als beurtrol een kwartje maar te laten spelen temeer ik graag had dat tijdens de laatste competitiewedstrijd iedereen zou kunnen spelen. De groepsverdeling was een beetje hierdoor wisselend, plotseling vroeg de tegenstander aangezien ze maar met 5 present waren om eventueel tijdens de 2de helft dat 1 iemand van onze ploeg met hen zou meespelen. Na bespreking met Matisse zegden we hierop toe(zo zou Jules en Bas 15 minuten met hen meedoen) maar ondertussen had hun trainer schijnbaar een andere oplossing, de speler die wat moe was zou dan in de goal staan.

Als we de uitslag zien kunnen we enkel vaststellen dat de verdediging van beide ploegen echt op punt stond en de doelmannen sterk presteerden. Tijdens kwartje 1 had Grasheide de bovenhand maar scoren lukte echt niet. Ofwel de keeper, ofwel de laatste pas altijd was er wel 1 element waardoor we de bal niet in doel kregen. Vooral belangrijk hierin is soms rustiger te zijn aan de bal.

Tijdens kwartje 2 bleven we de bovenhand houden en plotseling vielen de doelpunten wel. Zelfs 3 keer maar eentje werd afgekeurd want als je indribbelt dient er altijd iemand nog de bal aan te raken of anders is dit geen doelpunt. Maar toch we stonden 2 - 0 voor en alles achteraan zat op slot. Tot op het einde van dit kwartje Hallaar toch kon tegenscoren.

Misschien gelukkig dat de tegenstander niet te veel scoorde want bij elk doelpunt was het heel luidruchtig. Toen tijdens kwartje 3 de gelijkmaker viel ging het spel goed op en af, spannend net zoals in Hallaar.

Maar in het laatste kwartje kraakte de tegenstander letterlijk. Op een 5 - 6 tal minuten scoorden we 3 keer en was de wedstrijd gespeeld. Hallaar ging plotseling wel hoger spelen maar de wedstrijd was gespeeld, Grasheide liet op 1 fase na geen kans meer toe en Alexander wist zijn netten schoon te houden.

Zodoende sluiten we de terugronde af met 6 overwinningen, 2 gelijke spelen, 6 nederlagen. Ik denk dat iedereen het er over eens is Baal was de sterkste ploeg en hiertegen winnen is nog te hoog gegrepen alhoewel we thuis lange tijd goed meededen. Van Putte en Herenthout verloren we een keer en speelden we een keertje gelijk, vooral de wedstrijd op Putte zal me bijblijven na een verloren positie alhoewel we thuis van Herenthout 5 minuten voor tijd nog met 3 doelpunten voor stonden en we dit altijd hadden moeten kunnen winnend afsluiten. Van Wiekevorst wonnen we en verloren we net zoals van Nijlen. Alhoewel op Nijlen schandelijk werd gespeeld door 3 A provinciale ploeg op te stellen en die dan bijna de hele wedstrijd te laten spelen(als je dit later doet krijg je trouwens forfaitnederlaag), het gedrag van hun trainer, ouders van die A spelers lag toen zwaar op mijn maag))). Van Booischot en Hallaar wonnen we 2 keer. Dit betreft enkel de competitiewedstrijden van Booischot wonnen we nog een keertje tegen grotendeels hun U9 ploeg.

We kenden een heel sterke periode in het midden van de reeks waarna we thuis tegen Wiekevorst en de 2de helft op Herenthout eventjes een dipje kenden. Doch we herpakten ons en konden vandaag mooi het seizoen afsluiten dat vliegensvlug is gegaan. Ik ben echt wel trots op de spelers.

We spelen nog enkele tornooien. Hierin dikwijls tegen zware tegenstanders, teams met dikwijls 4 ploegen die meestal met hun sterkste team komen en op Hombeek een keertje tegen KV Mechelen. Wat het ook zal worden bedoeling is dat we ons amuseren en er uit bijleren.

Mbt de wedstrijd thuis tegen Houtvenne we speelden 4 - 4 en 8 - 10. Hun trainer was misschien minder fanatiek uiterlijk dan deze van vandaag maar op een uiterst geniepige manier was dit super competitief. Tijd rekken na een voorsprong, hand omhoog steken terwijl de bal voor de tegenstander is en vragen om 8 tegen 8 te spelen en dan zelfs niet eens de moeite doen om mee te helpen met alles te verhuizen. We komen hen nog tegen tijdens een tornooi trouwens, om eerlijk te zijn was dit niet het voorbeeld geven. Zo is het niet te begrijpen dat ze met 19 spelers afkomen en er maar 5 hebben tijdens het tornooi op Ramsel.

Tijdens mei maar 1 keer training, rustperiode in juni en in juli is er het voetbalkamp in Grasheide. En vanaf augustus beginnen jullie als U9 ploeg met als eerste tornooi 15 augustus thuis in Grasheide.