KFC HERENTHOUT - SV GRASHEIDE 14 - 4/KFC BOOISCHOT - SV GRASHEIDE 3 - 15

Een overwinning en een nederlaag zodat we ons doel van 6 - 2 - 6 nog kunnen halen. Mits een overwinning uiteraard thuis tegen Hallaar hetgeen zeker niet makkelijk zal worden. En op uitzondering van Baal hebben we tegen geen enkele ploeg 2 keer verloren hier zijn we al zeker van.

Onze uitgestelde wedstrijd op Herenthout werd ingehaald afgelopen woensdag. Op uitzondering van Jeppe - Vic en Bas was iedereen aanwezig. Zo op een woensdagavond met die afstand is toch wel een tegenvaller want file en nog eens file tijdens spitsuur. Daarom ook geen opwarming want er waren veel uitgestelde wedstrijden en na ons stond er nog een wedstrijd gepland dus moesten we meteen starten.

Waar je soms hebt dat men wedstrijden te vroeg affluit heb je soms veldjes die toch wel verkeerdelijk gemeten worden dit veldje was abnormaal klein, doelman kon bijna steeds naar doelman trappen. Over helftje 1 kan ik zeer tevreden zijn, sterk in de duels, het betere van het spel en een goed gevoel. We stonden wel 4 - 3 achter maar Grasheide was de ploeg met de combinaties, de betere kansen en het betere spel. Het volledig oudere team(2014 - 2013)van Herenthout moest het hebben van een trap die door de beperkte oppervlakte van het veld ook af en toe binnen ging. Heel knap gespeeld van ons team.

Over helftje 2 kunnen we minder tevreden zijn. Vooral we verloren de duels en Herenthout trapte telkens meteen naar doel en bijna elke doelpoging was raak. Tegen een ploeg waarvan elke speler groter en ook sterker is in kracht moet je proberen uit het duel te spelen, de grootte van het veld speelde in ons nadeel. We kregen wel kansen maar algemeen was er te weinig beleving in ons spel, we kunnen beter en net zoals tegen Putte, Wiekevorst heb je 1 of 2 kwartjes waarin het minder loopt en waardoor we de wedstrijd niet winnend kunnen afsluiten. Alhoewel op Putte dit was wel een geweldige remonte.

Toch een wedstrijd waar de ontgoocheling op basis van de 2 de helft de bovenhand had.

Dan hopelijk beter op Booischot en eerlijk gezegd we herpakten ons wel. Booischot heeft net zoals Grasheide 12 spelers doch ze beslisten na de winterstop zich met 2 ploegen in te schrijven. Iedereen kan dan spelen veel elk weekend(ervoor hanteerden ze 3 groepen met telkens 4 man en namen er 8 mee), alleen net zoals Grasheide hadden ze dit weekend enkele afwezigen, ze hadden maar 9 spelers beschikbaar voor 2 ploegen. Zodoende speelden van hun ene ploeg mee met de andere en omgekeerd. Zo was er in helftje 2 plotseling maar 6 man nog bij de tegenstander, terwijl in het begin 9 spelers er rondliepen.

Grasheide had 7 spelers nadat Jeppe - Vic - Senne en Fenna al voorheen afhaakten en Jules tijdens de dag zelf. Tibe was er pas bijna in helftje 2 doordat hij dringend naar de tandarts moest, toch wel een dikke pluim dat men toch nog komt spelen. Victor - Wout - Liam om kwart over 9)))- Tibo - Alexander en Bas konden vanaf het begin starten.

Helftje 1 was grotendeels tegen hun andere ploeg omdat er sommigen schijnbaar vroeger moesten doorgaan. Maar we namen de wedstrijd meteen in handen en lieten de tegenstander bijna nooit in de wedstrijd komen. Een sportieve tegenstander die al had niemand anders dit gezien ook een doelpunt liet doorgaan in een fase bij een bal al dan niet over de lijn. 2 - 7 bij de rust na een goede eerste helft.

En ook tijdens helftje 2 hadden we duidelijk de bovenhand. We bleven druk zetten, scherper in de duels en dan zie je meteen het verschil. 3 - 15 als eindstand volgens sommigen waren het er zelfs 17 maar wat maakt het uit.

Op naar onze laatste competitiewedstrijd volgende week en tussenin een dubbele wedstrijd tegen Houtvenne.