SV GRASHEIDE - KFC HERENTHOUT 10 - 10

Volgens sommige 11 - 10, anderen 10 - 10, de tegenstander wellicht 9 - 10, in ieder geval deze wedstrijd verdiende geen verliezer. Sportief zoals het moet, gelijkopgaand zodat het leuk is en in ideale weersomstandigheden. Kortom voor zo'n wedstrijden kom je zaterdag met plezier uit je bed.

Herenthout U8C is in feite de U9C ploeg van Herenthout. Alle spelers zijn van 2014, enkele zelfs van 2013. Dit voelde je een beetje in de duels maar wat voor mij het belangrijkste is voetballend was Grasheide de betere. Mooiere combinaties, beter samenspel en passing, in kracht had de tegenstander de bovenhand. Op uitzondering van Baal en Hallaar had Herenthout wel bijna alle wedstrijden gewonnen, de kracht in hun trap en de duels zorgen hier voor, alhoewel voetballend dit zeker niet de sterkste ploeg is.

Voor de eerste keer had ik 12 spelers dit jaar, een luxeprobleem. Met 12 kun je onmogelijk 5 tegen 5 spelen, Fenna kende dan ook nog eens de pech dat Beerzel bij de 2 tegen 2 wedstrijden forfait gaf. Victor kreeg een beurtrol, tegen mijn zin moest ik dit toepassen maar ik denk dat iedereen met de extra vriendenwedstrijden toch zeker voldoende speelgelegenheid heeft. Maar het siert de spelers dat ze er allemaal zijn, veel supporters ook vandaag, superleuk met dan een wedstrijd die spanning gaf ten top.

Met 10 man is het gewoon 2 groepjes maken met 5 spelers, groepje 1 met Jeppe - Vic - Tibe - Liam(deze keer op het veld) en Bas. Groepje 2 met Alexander - Wout - Tibo - Jules en Senne. Wisselen om de 15 minuten. Herenthout had 8 spelers.

Wat ik vooraf vroeg was meteen vanaf minuut 1 de duels aangaan, vanaf minuut 1 druk op de bal. En dit was vandaag ook het geval. Grasheide had meteen overwicht en kon ook de score openen. Er waren nog enkele fases waarbij de bal al dan niet over de lijn ging, schijnbaar was in 1 van die fases de bal over de lijn. Zonder een scheids is dit niet altijd makkelijk en om eerlijk te zijn geef ik de bovenhand om er geen doelpunt voor te rekenen dan, zeker als thuisploeg en de sportiviteit te zegevieren. Op termijn haal je hier soms meer uit dan over zo'n fases te discuteren of dit al dan niet een doelpunt is zeker zonder een scheids. Na raadpleging van de camera op het dak van Grasheide en var tussenkomst kunnen we dit doelpunt als gevalideerd beschouwen 💪💪💪. Herenthout milderde nog tot 2 - 1.

Tijdens kwartje 2 konden we de score snel uitdiepen tot zowaar 4 - 1, hierbij ook het eerste doelpunt van Alexander na een mooie actie(zie filmpje)). We hadden alles in de hand, controle over het spel tot we op het einde van dit kwartje de tegenstander terug in de wedstrijd lieten komen. Daarom is het o zo belangrijk dat we aanleren om met 2 voeten te trappen. Nu moeten we dit doen, sowieso zijn er weinig 2 voetige spelers evenwel door naar onze goede voet enkele keren te willen gaan verloren we de bal en kon de tegenstander tegenscoren. Dit tot een 4 - 4 ruststand.

Tijdens kwartje 3 hadden we pech dat we terug een eigen doelpunt scoorden. Maar we lieten niet de kopjes hangen en hadden duidelijk de bovenhand onder impuls van een beresterke Tibe. Ik zag vandaag de Tibe die ik dikwijls op een training zie, technisch sterk, duels aangaan en mooi de kansen afmaken. En we gingen erop en erover 6 - 5. Erna terug 6 - 6 maar we scoorden dan nog 2 keer tot 8 - 6. Liam scoorde ook de 9 - 6 maar aangezien de bal over de lijn eerst ging weliswaar van de tegenstander in een hoekschop liet ik het doelpunt niet doorgaan. Ik weet de potjes liggen niet altijd even recht, exact kun je dit niet zien en is dit moeilijk te bepalen doch het lijkt me billijk 1 fase in ons voordeel te geven en 1 fase(deze dan, sorry)in ons nadeel.

In kwartje 4 scoorde Herenthout meteen de 8 - 7 maar erna scoorde Grasheide 2 keer en lieten we de kansen liggen om verder uit te lopen dan 10 - 7. Tijdens de laatste 3 minuten sloeg de paniek weer terug een beetje toe zoals in Wiekevorst, dit was voor niets nodig als we de rust in de ploeg bewaren winnen we deze wedstrijd altijd. En met een beetje pech dan ook scoorde Herenthout effe in de flow van het moment nog 3 keer in 3 minuten tot een 10 - 10 eindstand.

Leuke match, jammer misschien van die laatste 3 minuten maar we hebben zeker met momenten heel goed gespeeld. We hadden de bovenhand in kansen, alleen tegen een fysiek(in kracht dan)sterkere ploeg is het belangrijk te voetballen en uit het duel. Soms gingen we met 2 - 3 man naar de bal, verloren dit duel waardoor er een speler van Herenthout vrij kwam te staan.

Op 19 april spelen we op een woensdagavond op Herenthout. Volgende week wacht ons sowieso de zwaarste opdracht nog van het seizoen dan ontvangen we het beresterke Baal.