SV GRASHEIDE - KFC BAAL 3 - 9

KFC Baal is sowieso met voorsprong voetballend de sterkste ploeg uit de reeks. Alhoewel we vandaag wel degelijk meededen en effectief een wedstrijd hadden, toch merk je dat de combinaties bij de tegenstander beter zijn en bovendien de looplijnen al van een hoger niveau. 

Op uitzondering van Vic kon iedereen aanwezig zijn. Fenna speelde 2 tegen 2 zodoende had ik 10 spelers zijnde 2 groepen van 5 man. Groepje 1 met Tibe - Jules - Liam - Victor en Alexander en groepje 2 met Senne - Tibo - Bas - Wout en Jeppe.

De wind was vandaag sterk aanwezig, zelfs zo sterk dat plotseling één van beide doelen omver waaide. Gelukkig kwam de keeper van Baal met de schrik vrij. 

Baal was bijzonder vroeg aanwezig, reeds 30 minuten op voorhand stonden ze opwarmingsklaar.  Ze spelen met vaste ploegen, 7 van hun 8 spelers van dit team waren aanwezig. Baal had meteen de positie ingenomen om tijdens het begin van de wedstrijd windvoordeel te hebben. Zodoende was kwartje 1 + 2 spelen tegen de wind in. Het beste wat je kunt doen dan is zoveel mogelijk over de grond voetballen, wind op blijft de bal anders makkelijk hangen en wind af gaat deze soms veel te snel. Kwartje 1 was zeker niet slecht maar Baal kregen een resem hoekschoppen. Uit één van die hoekschoppen konden ze ook scoren en hun overwicht werd een beetje later ook tot een 0 - 2 voorsprong verzilverd. Een terechte uitslag en net voor het affluiten kregen we ook nog een derde doelpunt tegen. 

In Baal zelf konden we geen doelpuntje maken maar speelden we wel verdedigend goed. Deze keer kregen we iets meer kansen en kwartje 2 was vandaag met voorsprong ons sterkste kwartje. Alhoewel met tegenwind konden we kansen afdwingen en meer zelfs 2 keer een mooi doelpunt maken. Baal had het zelfs eventjes lastig, de gelijkmaker had zeker gekund tot ze toch nog een vierde keer konden scoren en we met een 2 - 4 tussenstand effe konden rusten. 

Baal won tot op heden al zijn wedstrijden maar toch met de wind in de rug als we het niveau van kwartje 2 konden aanhouden waren we zeker niet kansloos.  Opnieuw posteerden ze zich voor windvoordeel te hebben maar wisselen van kant was toch het eerlijkste. Ook het begin van kwartje 3 was heel goed, de wedstrijd ging op en af, Baal scoorde wel maar met een afgeweken bal kwamen we terug tot 3 - 5. We maakten misschien zelfs iets te weinig gebruik van ons windvoordeel en tegen het einde van dit kwartje kon Baal nog eens 2 keer het doel vinden. 3 - 7 en de wedstrijd was gespeeld. 

Tijdens kwartje 4 bleef Baal nu de bovenhand hebben alhoewel beide ploegen wel kansen kregen maar Baal wel iets meer. Het werd 3 - 8, het laatste doelpunt kwam er nadat één van onze spelers eventjes tegen de grond lag, ik dacht dat het een foutje was maar voor de rest was deze wedstrijd heel sportief en maakt dit weinig uit. We kregen nog tot 2 keer toe echt een reuzenkans om het verschil nog te beperken maar de bal wilde er op het einde eventjes echt niet in. 

Deze uitslag had ik vooraf niet gehoopt zeker als je die van andere ploegen hoort, alhoewel tijdens de rust had ik zeker met de wind in ons voordeel na de rust zelfs op iets meer gehoopt. De best voetballende ploeg won verdiend maar we speelden met momenten(zeker in kwartje 2)heel goed mee en het verschil tegenover vorige keer werd nu gehalveerd. Het is ook de enigste keer in de wedstrijden denk ik dat Baal geen 10 doelpunten of meer kon maken, verdedigend was het opnieuw sterk en in tegenstelling tot vorige keer konden we nu wel scoren en kregen we meerdere kansen. 

Nu woensdag spelen we op Putte om 18 uur thuis was dit vorige keer een spannende wedstrijd. Hopelijk terug van hetzelfde.

jurgen




Reacties

Populaire posts van deze blog

SPEELDAG 2

SPEELDAG 6 seizoen 2024

SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024