KFC PUTTE - SV GRASHEIDE 10 - 10

Voor de 2de maal in enkele weken spelen we gelijk en opnieuw met een 10 - 10 score. Alhoewel ik na 15 minuten voor deze uitslag zou getekend hebben na het laatste fluitsignaal dat wellicht enkele minuten te vroeg kwam op dat ogenblik hadden we de wedstrijd volledig in handen en was er het gevoel dat we de wedstrijd ook winnend konden afsluiten. Maar in een voor de rest bijzonder faire wedstrijd was deze uitslag wel heel billijk. 

Het leuke ook er was geen verliezer, toffe wedstrijd tegen sportieve tegenstander, goede scheids en vooral we konden opnieuw onze hobby uitoefenen. De weersomstandigheden vandaag en morgen zaterdag die ze voorspellen vrees ik dat anders het had afgelast geweest zeker in Putte waar het water lang op het bovenoppervlak blijft staan. 

Waar Herenthout met een volledige 2013 - 2014 speelt is dit ploegje van Putte volledig van 2016. Alhoewel de 2 grootste spelers op het veld bij de tegenstander stonden, wij hebben nu eenmaal in gestalte geen grote ploeg en moeten het zeker niet hebben van onze fysieke kracht. Dit ploegje had geen tegenstand in hun U7 reeks en daarom schreven ze zich een jaartje ouder in. 2 spelers staan ook op het verlanglijstje van KV Mechelen of zouden er al dan niet naar toe gaan. In Grasheide verloren we met een klein verschil van dit team wat me toen opviel was dat hun staartje, een bijzonder grote en sterke jongen, de sleutelspeler was in dit team, sterke trap, bijzonder sterk in de duels en regelmatig mee naar voren komen op snelheid. Als je die jongen ziet spelen dan denk je aan een U10 speler.  

Enkel Victor kon niet dus moest ik tot mijn spijt nog extra 1 speler thuis laten zodat we aan 10 spelers kwamen. De beurtrol was deze keer voor Alexander heden zitten vele ploegen te puzzelen om aan genoeg spelers te geraken, wekelijks staat onze groep zo goed als voltallig paraat, echt top. Opnieuw werden er 2 groepjes gemaakt zijnde groepje 1 met Bas - Senne - Jeppe - Tibe en Tibo en groepje 2 met Fenna - Vic - Liam - Wout en Jules. 

Over kwartje 1 kunnen we kort zijn op alle vlakken was de tegenstander beter. Ze wonnen hun duels en vooral wat ik vooraf gevraagd had werd niet uitgevoerd. Die jongen achteraan niet laten voetballen, geen ruimte geven en vooral blijven druk erop houden. Zo kon hij in dit kwartje telkens 2 - 3 man uitschakelen, zelf scoren of de goede pas geven om te laten scoren. Zo stonden we na 15 minuten met een 5 - 0 tussenstand waarbij Putte ons volledig telkens uit verband speelde, de hoofdjes gingen hangen, hetgeen we op training soms teveel hebben zijnde de WIL om te willen winnen ontbrak volledig. We kunnen echt veel beter en ook al is de tegenstander sterker er zat geen gedrevenheid in ons spel, we lieten begaan en liepen achter de feiten. We kenden wel pech in een fase waarbij de bal op de paal en erna tegen de lat ging, maar dit was een kwartje om snel te vergeten. 

De wedstrijd leek toen al gespeeld maar het bepaalde wel mede de posities tijdens kwartje 2. Liam zou meer druk op die jongen moeten uitoefenen waardoor ik besliste hem toch niet in doel te zetten. Het is soms ook wat geluk hebben met hetgeen je beslist maar het spelbeeld tijdens kwartje 2 was volledig verschillend. Wout en Liam vonden elkander blindelings en de eerste als aangever en de tweede met een hattrick als afwerker en plotseling stond het 5 - 3. We speelden veel scherper, feller maar op een counter werden we 2 keer toch nog uit verband gespeeld en opnieuw 7 - 3.  Maar de wedstrijd kantelde wel Fenna deed het prima in doel ook en we kwamen opnieuw terug tot 7 - 4, kregen 2 keer de kans om een vijfde te maken maar met een beetje pech en een bal die ongelukkig binnen hobbelde kregen we een 8 - 4 ruststand. Maar wat een verschil met kwartje 1.

Tijdens de rust een donderpreek of hoe je het wilt noemen proberen de grinta in groepje 1 te krijgen. En om eerlijk te zijn ze antwoordden op het veld en lieten nu zien dat ze wel degelijk veel beter konden. Putte dat dikwijls met zijn doelman lang talmde om de bal terug in het spel te krijgen maar Jeppe - Bas - Tibo en Senne waar je in hun ogen al zag dat ze met een andere ingesteldheid op het veld kwamen. Druk zetten, de tegenstander het moeilijk maken en vooral terug voetballen gewoon een metamorfose meer kun je niet noemen. En wat dan gezegd van Tibe die plots alle duels won, telkens de tegenstander uitschakelde en met een hattrick ons volledig terug in koers bracht. Putte scoorde ook wel 2 keer maar Grasheide scoorde zowaar 4 keer in dit kwartje en met 10 - 8 zaten we terug in de wedstrijd. 

Op naar het laatste kwartje en Vic wilde graag in doel staan. Hij deed dit met verve, tot 2 keer toe pareerde hij sterk en telkens kwam hij mede goed uit want we gingen in dit kwartje echt alles op alles zetten, dikke chapeau. Liam als staartje speelde dikwijls heel hoog ook hetgeen risico's heeft maar we hadden niets te verliezen. Anderzijds was het steeds opletten voor een vinnige dribbelaar vooraan, het steeds opkomen van hun sleutelspeler achteraan hadden we tegen het begin van de wedstrijd veel meer onder controle, Fenna die sterk speelde en Jules die met zijn wekelijks(e) doelpunt(en) de aansluitingstreffer maakte. In een fase waar Putte uitbrak gingen we zelfs met lijf en lede voor de bal zodat de trap er werd uitgehaald. De oververdiende gelijkmaker viel er een beetje later nadat Wout zijn man uitschakelde en overhoeks binnentrapte. De wedstrijd werd toen afgeblazen alhoewel ik het gevoel had dat het nog enkele minuten spelen was. Waar ik meestal met mijn chrono de tijd probeer te volgen was dit net nu niet het geval. Het is altijd gissen wat er in die resterende minuten zou gebeuren alhoewel de wedstrijd duidelijk volledig naar onze zijde was aan het kantelen. Maar eerlijk is eerlijk de scheids was heel correct voor het overige en alles verliep fair ik denk dat iedereen zich met deze uitslag kan neerleggen. 

Ik hoop dat ik niet te streng ben geweest na kwartje 1 maar nogmaals wil ik benadrukken hoe trots ik ben op de spelers, een slecht kwartje zelfs een slechte wedstrijd dat hoort er al eens bij maar ze herpakten zich volledig en het belangrijkste de inzet was er, de gedrevenheid kwam volledig terug!!!! Zal dit hen ook nog eens zeggen op de volgende training maar geef het hen zeker al mee!!!!

De volgende wedstrijd is thuis tegen Wiekevorst op 15/04. Geniet van het voor U8 Grasheide voetbalvrije weekend😄😄

Jurgen


Reacties

Populaire posts van deze blog

SPEELDAG 2

SPEELDAG 6 seizoen 2024

SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024