KFC NIJLEN C/A - SV GRASHEIDE 18 - 8

Qua accommodatie is dit zowat het mooiste dat we dit seizoen hebben gezien, qua sportiviteit van de tegenstander wellicht een dieptepunt. Prachtige parking, super mooie en nette kleedkamers, kortom bijzonder mooi. Nijlen speelt trouwens ook op amateurniveau en geen provinciaal, ze spelen tegen ploegen zoals Geel, Kampenhout, .... en wel wat hoger dan ons clubje.

Nijlen heeft 34 U 8 spelers onderverdeeld in 4 groepen, 2 gewestelijke en 2 provinciale ploegen die oa spelen tegen KV Mechelen, Lierse. Met 34 spelers heb je zowaar een 8 - 9 tal spelers per groepje maar net zoals vorige week tegen Herenthout speelden ze met 3 A provinciale spelers en 4 gewestelijke jongens.

Dat men dit eens doet als men spelers te kort heeft maar nu meermaals wekelijks jongens die bijna 2 volle wedstrijden spelen en andere met moeite 1 wedstrijdje 25 minuten of thuislaten dit is echt niet goed te praten. Daarbij valt op dat ze dit zo goed als enkel thuis doen als ploegen niet samen spelen, de gewestelijke zaterdag en de provinciale zondag. Thuis in Grasheide was er 1 B provinciale jongen bij en 1 A provinciale maar het valt op dat ze op verplaatsing meestal steeds met een 6 tal gewestelijke spelers aantreden.

In feite maakt het de zaak niet uit, maar dit is ook niet toegelaten(vanaf U15 als je teveel provinciale op stelt in een gewestelijke wedstrijd krijg je forfait), net om dergelijke misbruiken tegen te gaan. Maar ze doen dit thuis zowel met hun C ploegje als hun D ploegje ook hier stonden er meerdere provinciale spelers in.

Alexander, Fenna en Tibo konden er niet bij zijn, zodoende had ik 9 spelers ter beschikking Liam - Bas - Tibe - Jules - Wout - Senne - Vic - Victor en Jeppe. Liam zou heel de wedstrijd keepen na helftje 1 besliste ik uiteindelijk dat Liam eens de hele wedstrijd in doel bleef en we met 2 groepen zouden spelen ieder 30 minuten. Groepje 1 zijnde Jules - Tibe - Vic en Victor en groepje 2 met Senne - Wout - Bas en Jeppe.

Om eerlijk te zijn begonnen we iets te slap aan de wedstrijd. Meteen was duidelijk dat er 1 provinciale speler wat bovenuit stak. Niet in voetballen op zich maar vanaf overal, zelfs vanuit het midden trapte hij beenhard op doel. Liam pareerde meermaals maar sommige ballen waren echt onhoudbaar. Het kwam er op neer die jongen niet op goal te laten trappen doch zeker in de beginfase lieten we hem teveel ruimte. Zodoende stonden we na kwartje 1 met 5 - 1 in het krijt. Volgens onze kapitein Jules was de oorzaak dat deze bal kleiner was en op maat van die speler gemaakt))) De reden was gewoon die jongen trapte snoeihard op doel en had de kracht van een U10/U11 speler.

Kwartje 2 bracht meer evenwicht, we gingen korter op die jongen spelen en doelpunt 2 was een pareltje. Tot 2 maal toe konden we de bal net binnenhouden, voorzetten waarna Bas in 1 tijd prachtig binnen trapte, wellicht het mooiste doelpunt van de dag. Dit kwartje ging op en af, Grasheide had het betere van het spel alleen van alle kanten moesten we opletten op die trap van die jongen. Grasheide scoorde 4 keer maar Nijlen evenveel tot een 9 - 5 ruststand.

En ook kwartje 3 was gelijkopgaand, beide ploegen scoorden 3 keer en Grasheide met Tibe trof zelfs nog eens de paal. De grinta lag veel hoger dan in de beginfase. 12 - 8 na kwartje 3

En we bleven doorgaan in kwartje 4 tot 2 keer toe troffen we nu de paal, kregen nog een grote kans maar een beetje tegen de gang van het spel in kregen we een doelpunt tegen. Het zat echt effe niet mee tot 2 keer toe in een kluts tot bij die jongen en telkens een doelpunt, een own goal(waar je uiteraard niets kunt aan doen en die dan binnenkant paal binnenging). Op het einde vergaten we dan onze verdedigende taken(de moed zat ons in de schoenen alhoewel het belangrijk is blijven te werken en te strijden en kopje niet te laten hangen) waardoor de score nog opliep tot 18 - 8.

Al bij al op het eerste kwartje en de laatste 8 minuten na was ik wel best tevreden over de wedstrijd. Alleen dit was niet hun C ploeg maar een halve A ploeg. Zeker als je weet dat hun meest bepalende speler er 55 minuten op bleef staan, die jongen gaat dan dit weekend nog eens volledig een wedstrijd spelen vermoedelijk. Dat vertelde hij me toch en dat hij hun beste A speler was, echt niet OK. Toen hij er 5 - 6 minuten afging haalde de trainer van Nijlen het nog in zijn hoofd tijd te rekken. Plotseling ging hij de bal van hun doelman 5m vooruit leggen en duurde het bijzonder lang vooraleer dan de bal in het spel kwam. Ik dacht echt waar zijn we in godsnaam mee bezig.

Toen ik na de wedstrijd van de opa van Bas hoorde dat de vader van die jongen tijdens de wedstrijd riep dat hij als hij nog extra 2 doelpunten zou maken ' s avonds bij zijn vriendje mocht slapen dan is dit een voorbeeld hoe het NIET moet. Ook de manier van aanpak van hun trainer is niet echt zoals hoort, qua sportiviteit is dit beneden alle peil, toen ik hem na de match een hand gaf(je moet beleed blijven uiteraard)haalde ik het toch effe aan.

Maar we werden zeker niet overspeeld, we konden 8 keer scoren en troffen 3 keer de paal en al bij al was het best wel een leuke wedstrijd want het verschil werd gewoon gemaakt door 1 speler die een snoeiharde trap had. In de combinatie lagen we verre van onder en Liam telkens met een snelle omschakeling en goede pas was het begin van vele mooi aanvallen.