VC BOOISCHOT - SV GRASHEIDE 4 - 16

Aangezien er voldoende spelers beschikbaar waren was het zoeken naar een vriendenwedstrijd. Meestal zijn we ruim met voldoende, het is dan ook de bedoeling van eens een extra wedstrijd in te lassen, al doende leert men zegt men altijd. In eerste instantie was het de bedoeling om de inhaalwedstrijd op Herenthout te spelen maar die reageren zo traag dat bij een telefoontje woensdag van Booischot er geen twijfel over bestond om meteen toe te happen. 

Volgende week komt Booischot naar ons ze spelen de terugronde met 2 ploegen. Ze hebben immers 12 spelers en vullen deze aan met U9 spelers die starten, zo was onze tegenstander van vandaag in feite een gemengde U8 - U9 ploeg waarbij de U9 jongens nog maar net begonnen met voetballen. Je zag dit ook een beetje aan de gestalte hier moesten we duidelijk in onderdoen.

Senne - Bas en Fenna konden niet aanwezig zijn zodoende speelden we vandaag met Jeppe - Jules - Victor - Vic - Liam - Tibo - Tibe en Wout. Oorspronkelijk had ik een schema om iedereen 37.5 minuut te laten spelen uiteindelijk besliste ik om in de wedstrijd zelf de spelers die af en toe 7.5 - 10 minuten langer spelen in de match maar 30 minuten te laten spelen en iets minder lang dus, enkelen de vooraf geplande 37,5 minuten maar ook spelers rond de 40 - 45 minuten te laten spelen. De reden was dat het verschil vandaag vrij groot was, Grasheide stond duidelijk al een stapje verder dan dit ploegje maar anderzijds is het ook fijn dat de tegenstander eens wat doelpuntjes kan maken. Het moet leuk blijven voor iedereen. Ik legde dit ook uit aan desbetreffende spelers en top dat ze dit begrepen dat ik afweek van het vooraf afgesprokene. Winnen is leuk maar sportiviteit is nog belangrijker.

Onder het toeziend oog van trainer Kris van afgelopen seizoen werd de wedstrijd gestart. Hij had de moeite gedaan om eens te zien hoe het met de spelers verliep. Na de wedstrijd wist hij me te melden dat hij aangenaam verrast was, altijd leuk om te horen natuurlijk. Een scheids was er niet maar met de trainer van Booischot is de verstandhouding voldoende om dit correct te doen. Tegen sommige ploegen is dit niet aan te raden maar dit verliep in feite perfect. Meteen was duidelijk dat Grasheide de bovenhand nam en tijdens kwartje 1 kwamen we snel 3 - 0 voor een zuivere hattrick nu van Jules. Wie het doelpunt maakt is niet belangrijk vandaag waren er voldoende fases dat we niet voor eigen succes gingen en mooi samenspeelden om zo een medemaat tot scoren te brengen. Dit maakt een ploeg zoveel sterker, "SAMEN SCOREN" soms mag en moet je ook eens voor eigen succes gaan maar je speelt als een team en de voorbereiding kan soms de basis zijn van winst en verlies. Booischot kwam nog terug in kwartje 1 tot een 1 - 3 tussenstand.

Meteen tijdens kwartje 2 trapte Booischot de aansluitingstreffer binnen maar dan was kwartje 2 opnieuw van de kwaliteit van afgelopen zondag. Samenspel, passen en er was geen houden aan. Op een korte tijdspanne kwamen we zowaar 2 - 9 voor, opnieuw genieten. OK de tegenstander zette weinig druk maar we voetbalden telkens uit en de score had nog veel hoger kunnen oplopen, we maakten gebruik van de ruimte, echt super tevreden. 

Als trainer kan je dan tijdens de rust enkel melden " DOE ZO VERDER ". Toen ik opdracht gaf dat de doelman mocht meevoetballen zaten we letterlijk met een vliegende keeper. Booischot kon zo nog eens scoren maar opnieuw had Grasheide de bovenhand. Het werd zowaar 3 - 13 op het einde van kwartje 3.

En we bleven verder doen op een gegeven moment was het lastig het aantal doelpunten zelfs bij te houden, volgens sommigen 17 doch wat mij betreft waren het er 16. Booischot scoorde nog 1 keer tot een 4 - 16 eindstand.

Op misschien de training van afgelopen maandag na voel ik de laatste weken dat waar we op oefenen er meer en meer uitkomt. De ruimte groot maken, passenspel, terugspelen, kantelen en niet zomaar wild de bal wegtrappen. Je gaat er al eens een doelpunt door tegenkrijgen maar het is o zo belangrijk dit nu aan te leren en ook met 2 voeten te leren trappen. Waar bij de start van het voetbaljaar spelers nog klaagden van "trainer ik dit niet " zijn er nu spelers die spontaan tijdens de opwarming met hun zwakkere voet trappen, dit is echt super super super. Zoals in het begin van het verslag " al doende leer je ".

Zou het ons lukken volgende week 3 op 3 te scoren indien wel dat trakteer ik op een extra bonnetje. 

En geniet van de krokusvakantie. De training gaat deze week trouwens normaal door. 

jurgen




Reacties

Populaire posts van deze blog

SPEELDAG 2

SPEELDAG 6 seizoen 2024

SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024