SV GRASHEIDE - VC BOOISCHOT 18 - 4

Waar we vorige week nog tegen een gemengde U8 - U9 ploeg speelden was dit vandaag een zuivere U8 ploeg. 3 spelers van vorige week waren terug van de partij bij de tegenstander, 3 andere spelers ook. Booischot heeft immers 12 spelers en verdelen wekelijks 6 - 6 spelers per ploeg. Voor de winterstop hadden ze maar 1 ploeg en verdeelden ze in 3 groepen van 4 maar hierdoor was er om de 3 weken een beurtrol voor elke groep. Nu kunnen hun spelers wekelijks hun hobby uitoefenen.

Booischot is misschien niet de sterkste tegenstander, alhoewel ze wonnen van Nijlen maar misschien wel de sportiefste tegenstander. Ik vernam de avond vooraf dat er geen scheids was doch bij deze ploeg kun je dit perfect doen onderling. Hier mogen sommigen zeker eens een voorbeeld aan nemen.

Fenna verkoos 2 - 2 te spelen, Victor kon niet aanwezig zijn en Jeppe moest ziek verstek laten gaan. Zodoende hadden we 8 spelers op het veld zijnde Liam - Senne - Vic - Bas - Wout - Tibe - Tibo en Jules. Vooraf had ik een schema gemaakt en normaal zou iedereen 37.5 minuten moeten gespeeld hebben.

Tijdens kwartje 1 was meteen duidelijk dat Grasheide de bovenhand had, alhoewel Booischot vrij snel op voorsprong kwam. Achteraan als staartje stond er echt wel een behoorlijk goede voetballer op het veld en met een mooie solo werd het 0 - 1. We schrokken eventjes want vooraf had ik nog gewaarschuwd van zeker de tegenstander niet te onderschatten. Elke wedstrijd moet gespeeld worden maar vanaf minuut 6 - 7 werd de druk te groot en konden we zo effe gaan drinken bij een 3 - 1 tussenstand.

Waar kwartje 1 nog wat evenwichtig was gingen we tijdens kwartje 2 in overdrive over de tegenstander. Zeker toen hun sleutelspeler effe ging rusten was er geen houden aan. We scoorden zowaar 10 keer in 15 minuten, Booischot kon gelukkig ook eens tegenscoren. Om eerlijk te zijn winnen is leuk maar dit is echt sneu en dan ga je toch zoeken naar meer evenwicht. Ik stelde voor om vanaf kwartje 3 dat de tegenstander met een extra speler mocht aantreden, maar hun trainer wilde het toch nog eventjes aanzien en behouden.

Daarom besliste ik tijdens de rust enkele spelers toch op een andere positie te zetten, niet hun voorkeurspositie. Tijdens zo'n wedstrijden is dit het ideale moment en dit loonde ook. Tijdens kwartje 3 hadden we nog steeds het betere van het spel maar er was toch meer evenwicht. Meer zelfs tijdens dit kwartje kon Booischot scoren maar Grasheide niet. We creeƫrden wel enkele kansen maar telkens ontbrak de afwerking. Maar op zich is dit niet erg er zaten enkele mooie aanvallen tussen.

Ook tijdens kwartje 4 was er toch iets meer evenwicht alhoewel ik nog steeds aan hun trainer het voorstel deed en sprak dat dit behouden bleef. Hij twijfelde eventjes maar omdat een speler moe was en eentje wat last had verkoos hij beiden om beurt te wisselen. We voetbalden tijdens dit kwartje nog wel heel wat kansen samen en konden nog 5 keer scoren, schoten nog eens tegen paal en lat tot een 18 - 4 eindstand want Booischot kon er ook nog eentje tegenprikken.

3 overwinningen op rij het is de eerste keer dit seizoen. We speelden 3 keer goed alleen tegen ploegen die weinig druk oplegden. Volgende week op Hallaar zal dit helemaal anders zijn, zeker als die ene speler meedoet gaan we zelf onder druk komen te staan. Al beschouw ik die wedstrijd toch wel als een waardemeter in welke mate we vooruitgang hebben gemaakt. Op Hallaar vorige keer hadden we een heel moeilijke match en kwamen we moeilijk tot scoren.

Maar al bij al overheerst heden toch trots. Het is geen potteke stamp meer, af en toe lopen we het nog dicht maar er zijn momenten dat we echt wel proberen te voetballen, de vrije man vinden en de juiste loopbeweging maken. Ik kan enkel zeggen doe zo voort.

Een drukke week en zelfs maand is op komst. Wegens de chiroavond is de wedstrijd van volgende zaterdag vervroegd naar aanstaande donderdag om 18 uur te Hallaar in de Spekstraat,