SV GRASHEIDE - KFC PUTTE 8 - 11

Een wedstrijd zoals ik ze wel elke week wil. Een sportieve tegenstander, een vrij gelijkopgaande wedstrijd(sommige delen waren voor de tegenstander andere delen voor ons)alsook ideale weersomstandigheden op een mooi veldje.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijden speelde Putte met enkele andere spelers, andere trainer, kortom ook een heel ander ploegje. Maar niettemin vond ik dit een vooruitgang op sportief vlak en qua sterkte denk ik dat beide ploegen ook gelijkwaardig zijn. Het verschil vandaag tussen winst en verlies zat een beetje in onze duelkracht(we verloren teveel 1 op 1 duels)alsook maakte de tegenstander beter gebruik van de ruimte in de rug. In de omschakeling ging het wat sneller, ik denk dat de uitslag perfect te verrechtvaardigen is, een verdiende overwinning voor Putte alhoewel Grasheide zeker ook zijn momenten had.

Fenna - Victor en Bas konden er niet bij zijn, Jules kon enkel de eerste helft spelen. Tibe terug genezen was kapitein alsook Jeppe was terug uit ziekte, verder hadden we Senne - Wout - Tibo - Liam en Vic.

Zoals steeds maakte ik vooraf een schema voor mezelf op om het bij te houden waarbij Jules de eerste 30 minuten zou spelen en Liam 30 minuten zou in doel staan. De andere 6 zouden om het kwartje wisselen(3 per 3). In de 2de helft speelde iedereen nog 22.5 minuut zodat elke speler 37.5. minuut zou spelen, enkel Jules maar 30 omdat hij sneller moest doorgaan en Liam zou dan 45 minuten spelen met nog 15 minuten op het veld tijdens de 2de helft.

Kwartje 1 begon gelijkopgaand en Jules kon snel de score openen. Putte nam over en kwam op een 1 - 3 voorsprong maar uiteindelijk konden we milderen tot een 2 - 3 tussenstand.

In kwartje 2 kregen we geleidelijk de bovenhand en kwamen we 4 - 3 voor. Putte maakte gelijk, maar Grasheide kwam terug op voorsprong. Putte maakt terug gelijk en in feite toen een beetje tegen de gang van het spel in kwam Putte opnieuw op voorsprong en liep het uit tot een 5 - 7 ruststand.

Aangezien de tegenstander maar met 5 was zou het afwachten zijn of ze het konden blijven belopen. Tegen Nijlen viel de motor stil omdat steeds dezelfde spelers op het veld stonden maar in tegenstelling tot Nijlen hielden deze spelers het wel perfect vol. Kwartje 3 was duidelijk in het voordeel van Putte tot een 6 - 10 tussenstand.

In kwartje 4 begonnen we gelijkopgaand maar hoe meer naar het einde toe, hoe beter we in ons spel kwamen. We kwamen terug tot 7 - 10, Putte liep opnieuw uit doch Grasheide kwam opnieuw dichterbij en kreeg nog enkele kansen maar de eindstand bleef 8 - 11.

Een leuke wedstrijd zoals reeds aangehaald een wereld van verschil met vorige week waarbij we met moeite een kans bijeen kregen gevoetbald. Dit was een tegenstander meer van ons niveau, hopelijk verlopen de volgende wedstrijden ook zo gelijkopgaand volgende week op Wiekevorst. OPGELET IS ZONDAG!!!

Na de wedstrijd voor wie niet in de kleedkamer was elke speler mocht vandaag eens STOUT zijn, meer zelfs ECHT STOUT zijn na de match. Dit op 1 voorwaarde dat ze erna dit nooit meer zouden doen wat ze vandaag deden namelijk ONBELEEFD zijn tegen de scheidsrechter, elke aanwezige speler heeft plechtig beloofd voor de groep dit NOOIT meer te doen, getuigen genoeg dus!!!. De reden is de volgende na de winterstop hebben we telkens een scheids die ik nog getraind heb, spelers van 2007 of 2008, spelers die nu volop in hun puberteit zitten😇😇. Soms trouwens superleuk die als scheids te hebben, jongens die 8 - 9 waren bij de start die ik 4 jaar trainde en die je nu tegenkomt als scheids van ons ploegje, leuke momenten. Jasper die vandaag scheids was had in het verleden(alhoewel dit woord tussen haakjes mag gezet worden)soms last met beslissingen van een scheidsrechter. Ook al ben je het niet eens, minstens kun je beleefd blijven, moet je zelfs. Het zijn mensen grotendeels vrijwilligers die ervoor zorgen dat we wekelijks nog kunnen voetballen, respect tonen is heel belangrijk. Uiteraard mag je melden als hij iets fout doet, opkomen voor je ploeg en jezelf moet ook maar schelden of lelijke woorden horen NIET thuis hierin. Jasper zondigde in het verleden hieraan door na een wedstrijd ipv de scheids een hand te geven letterlijk te roepen " ZOU JIJ NIET BETER EEN BRILLEKE KOPEN". Uiteraard heeft hij zijn excuses moeten aanbieden maar na de match kreeg Jasper een KOEKJE VAN EIGEN DEEG. In groep riepen we zijn woorden van vroeger, waarbij Liam hem ook zijn bril overhandigde. Uiteraard was dit een grap, Jasper herinnerde zich dit moment nog meteen(dit gaat me nog lang achtervolgen sprak hij). Grappig was dat onze jongens verlegen dit riepen, in het heetst van de strijd op een training verloopt dit meestal vlotter😊😊. Maar nogmaals dit was een eenmalig gebeuren.

Volgende week spelen we zondag om 9.30 uur op Wiekevorst.