SC WIEKEVORST - SV GRASHEIDE 6 - 7

Tijdens de training in de week kwamen de spelers op de proppen dat de tegenstander volgend weekend Kriekeworst zou zijn. Van waar dit kwam geen idee. Voor velen was het denk ik de eerste keer kennis maken met deze tegenstander.

Alhoewel op een zondagmorgen en vrij vroeg had ik niet het gevoel dat de spelers niet goed wakker waren. Meteen bij aankomst had SC Wiekevorst de U8 van Grasheide wel horen aankomen gelukkig waren er geen naaste buren die nog sliepen))).

De weersomstandigheden waren ideaal, weinig wind, zeker niet te warm of te koud en het viel me op de publieke belangstelling. Heel de overzijde stond over een 25 tal meter vol met volk van beide ploegen. Ook een heel sportieve tegenstander/trainer, top en leuk. Herenthout had hem schijnbaar al gewaarschuwd voor Baal want hij vroeg me vrij snel om die wedstrijd verlopen was, ze spelen hier nog tegen. Opnieuw is Baal het gespreksonderwerp in de reeks, hopelijk komen ze volgend seizoen tot verstand.

Als ik de staat van het veld zag dan denk ik dat we mogen zeggen dat wij wekelijks op een biljartje spelen en zelfs trainen. Om het woord patattenveld te noemen dit was er het schoolvoorbeeld van. Hobbel de bobbel, oneffen, nergens recht dit was denk ik zowat het slechtste veld van het seizoen.

Maar de staat van het veld hield onze spelers echt niet tegen. Fenna en Victor konden niet de overige 9 spelers Tibo - Tibe - Jules - Bas - Jeppe - Wout - Liam - Senne en Vic waren van de partij. We namen de wedstrijd meteen in handen, telkens was er een supporter van de tegenstander die hard riep tijdens elk heet standje voor het doel van de tegenstander. Constante druk maar de bal die er nog niet in wilde, meer zelfs toen zelfs onze doelman over de middenlijn stond kwam Wiekevorst met een lange lob op de proppen om 1 - 0 tegen de gang van het spel in op het scorebord te zetten. Maar we bleven combineren en na eerst een bal op de paal was de gelijkmaker een feit.

Een heel sterk kwartje we probeerden steeds de voetballende oplossing te vinden. Meer zelfs in kwartje 2 werden we beloond voor ons spel, het was echt genieten. Bal op staartje, inspelen naar de flank, kantelen naar de overkant, voorzet en binnen. Zo werd het 1 - 2 en 1 - 3 en 1 - 4 en 1 - 5 waarbij de score nog zeker 2 tot 3 doelpunten hoger had kunnen zijn. Ik was echt fier op de spelers, wat op training geoefend werd uitgevoerd, elk doelpunt kwam na een bijzonder mooie combinatie/aanval. Ook al loopt dit niet altijd perfect hetgeen ook niet kan, ik was echt superblij zelfs super trots.

De wedstrijd was nog zeker niet gespeeld en met een gelukje kwam Wiekevorst op 2 - 5 tijdens kwartje 3. Maar dan begonnen we terug te combineren, kregen meerdere kansen waarbij er ook eentje benut werd tot een 2 - 6 tussenstand.

En ook tijdens kwartje 4 gingen we op dit elan door. Eerst een grote kans, erna de 2 - 7 Wiekevorst werd 50 minuten in de verdrukking gespeeld en Grasheide was voetballend zoveel beter. Maar dan vanuit het niets 3 - 7 en werd het plots een heel ander wedstrijdbeeld. We hielden de bal niet meer in de ploeg en begonnen de ruimte niet meer te benutten, voetbalden verkeerd en vooral paniekerig uit. En zo op 7 - 8 minuten kwam Wiekevorst zowaar op 6 - 7 wie had dat gedacht. Gelukkig wisten we dan toch eventjes terug de rust te bewaren en de verdiende uitzege was een feit.

Dit was een wedstrijd 50 minuten in het voordeel van Grasheide en 10 minuten in het voordeel van Wiekevorst. Het verschil in doelpunten was beperkt maar de rust die er was 50 minuten ging plots ineens weg. Het mooie voetbal dat er 50 minuten was ging ook ineens weg. Maar we onthouden de bijzonder sterke eerste helft en eerlijkheidshalve was ik echt opgelucht dat er werd afgefloten. Dit zou echt zonde geweest zijn na onze sterke eerste helft en ook hadden we dit echt niet verdiend.

Een zege die wel deugd deed tegen een heel correcte tegenstander. Volgende week is er met de krokus geen wedstrijd het weekend erop spelen we thuis tegen Booischot. Als we het spel dat we vandaag lieten zien een hele wedstrijd kunnen volhouden dan zou me dit echt wel voldoening geven. Dan hebben jullie echt wel stappen gezet