SV GRASHEIDE - KFC PUTTE 3 - 9

Wat gaat de tijd snel met al onze laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Op Putte verloren we na een spannende wedstrijd, onze thuiswedstrijd was minder spannend temeer bij de rust reeds een kloof was opgebouwd door de tegenstander die niet meer te dichten was. Putte was vooral in de eerste helft gretiger en feller en we maken nog te dikwijls de fout door centraal van uit de zijkant in te spelen alhoewel ze de opdracht krijgen zonder druk in te dribbelen. 2 van de 5 doelpunten voor de rust kwamen zo tot stand. Bovendien gaan we dikwijls in een duel of tackle op de grond liggen, wanneer we dan niet snel recht komen zit je altijd in een meer - min situatie.

Putte speelt ook telkens met een 2 tal spelers uit hun a ploegje die ook wat het verschil maken, hun a ploeg is extreem sterk en speelt op maximaal sterren niveau. Als beiden er samen op staan is het moeilijk en maken die beide spelers het verschil. Zo stonden beiden er bijna de hele eerste helft op en toen één van beide er af ging tijdens kwartje 3 en we terugkwamen tot op 3 doelpunten veranderde de tegenstander meteen terug van spelers.

Soit de uitslag speelt op deze leeftijd geen rol maar in de namiddag kwam ik toevallig de trainer van Schriek tegen een keitoffe sportieve kerel. Hij klaagde een beetje over de sportiviteit van Beerzel en Putte het gevoel dat ook bij mezelf op kwam, trainers die echt spelen om te winnen en supporters die soms denken dat het de finale van het WK is. Dit in tegenstelling tot Schriek zelf dat volgens hem maar 1 wedstrijdje won maar alle kinderen een kans geeft en heel sportief speelde net zoals nog enkele andere ploegen en niet begint a spelers er dan bij te voegen. Of Hallaar die meerdere ploegen hebben en dan in dezelfde reeks met een heel andere ploeg spelen met dan ook een enorm kwaliteitsverschil. Zo staan er volgens mij enkele tegenstanders niet in de juiste niveaucode.

Voor de eerste keer denk ik hadden we alle 11 spelers doch Fenna speelde 2 tegen 2 en deed dit bijzonder goed. Ikzelf maakte 2 groepjes met in onze eerste groep kapitein Jules - Liam - Victor - Wout en Jeppe en in onze tweede groep Tibo - Tibe - Senne - Bas en Vic. Tijdens ons eerste kwartje hielden we in feite 10 minuten stand maar op korte tijd scoorde Putte 2 keer. Tijdens kwartje 2 hadden we een beetje het omgekeerde Putte scoorde snel 3 doelpunten doch hielden we erna gelijke tred. Zodoende tot een 0 - 5 ruststand, eerlijkheidshalve was dit een verdiende uitslag.

Tijdens kwartje 3 begonnen we sterk en kwamen terug tot 2 - 5 en kregen we meerdere kansen op de 3 - 5 maar toen uiteindelijk kantelde de wedstrijd toch opnieuw doordat Putte op het einde van dit kwartje 2 - 7 uitliep. In het laatste kwartje werd het snel 2 - 9 maar op het einde konden we toch nog milderen tot 3 - 9.

Zo eindigen we de competitie met 5 gewonnen wedstrijden en 9 verloren wedstrijden. Het doel was 7 - 7 maar de laatste weken speelden we teveel onder het niveau dat we aankunnen, vooral de concentratie is ons grootste werkpunt. Laat ons duidelijk zijn Baal en Heikant zijn gewoon sterker, Beerzel ook als ze 13 spelers hebben waarbij enkelen alle wedstrijden spelen en sommigen nog niet eens de helft van de matchen(echt niet ok)deze ploegen gaan zich zeker hoger inschrijven. Maar als we meer geconcentreerd trainen hetgeen de basis is, je speelt meestal zoals je traint, kunnen we beter dan we enkele wedstrijden lieten zien. Al zaten er ook enkele goede wedstrijden bij zoals thuis tegen Hallaar/Booischot en ook al verlies je thuis tegen Beerzel en op Putte we speelden toen heel goed mee.

Volgend weekend gaan we eens spelen op het veldje achteraan 8 tegen 8 zodat iedereen veel kan spelen gemengd met de U9. Ik zal dan scheids zijn mede zodat ik vanop het veld de spelers het beste kan begeleiden doch binnen 1.5 jaar zal het steeds 8 tegen 8 zijn. Alhoewel dit nog een vrij klein veldje is in verhouding tot bij de meeste tegenstander is dit al eens kennismaken hoe het spel zal verlopen in de toekomst. En op 29/12 spelen we dan nog een indoor tornooi en vermoedelijk kennen we dan het voetbalschema voor 2023.

En bij deze een dikke dikke merci aan de zus van Tibe voor de foto's!!!!!