TORNOOI KAMPENHOUT + WEDSTRIJD SCHRIEK - SV GRASHEIDE 5 - 7

SV GRASHEIDE - SPORTING KAMPENHOUT 1 - 6 

SV GRASHEIDE - BHS UNITED 3 - 3 

SV GRASHEIDE - KFC MUIZEN 2 - 3 

SV GRASHEIDE - KESSEL LO 2000 3 - 3(strafschoppen 2 - 1 winst)

In de loop van september kreeg ik de vraag om mee te doen aan het tornooi op sporting Kampenhout. Aangezien de U9 voor de lava beker speelden en Kampenhout altijd deelneemt aan ons tornooi in Grasheide was de belofte om mee te doen mits voldoende spelers de afspraak. Dit was zeker het geval meer zelfs door het reglement van maximaal 8 spelers mee te nemen moest ik er tot mijn spijt enkele thuislaten. Dit is nooit een leuke beslissing anderzijds is het belangrijk dat iedereen kan voetballen en sowieso was er hetzelfde weekend nog een competitiewedstrijd. 

Uit ervaring weet ik dat op een tornooi meestal ploegen met meerdere teams met hun sterkste spelers meestal aantreden, er waren 12 ploegen waarvan 4 teams uit Kampenhout. Er zaten enkele zware kleppers in die 12 ploegen waaronder een elite ploeg uit Schaarbeek die ook het tornooi wonnen, een ploeg uit Lennik eentje uit de Kempen allemaal teams die op een hoger niveau spelen. Op dat vlak hadden we nog geluk in onze reeks we speelden tegen de U7 ploeg van Kampenhout die weliswaar op 3 sterren niveau spelen, zij selecteren spelers op Ip - elite niveau dit zou zeker niet makkelijk worden, 3 sterren is het hoogste dat je je kunt inschrijven. de andere ploeg in onze reeks BHS united speelt op 2 sterren niveau met 2 ploegjes normaal ook buiten onze reekscode. 

Op een mooi kunstgrasveldje begonnen we onze eerste wedstrijd. We speelden vandaag met Tibo - Tibe - Fenna - Victor - Jeppe - Wout - Jules en Senne. Het werd meteen duidelijk dat dit ploegje heel technisch voetbalde alhoewel de eerste minuten nog vrij gelijkopgaand was. We speelden evenwel na enkele minuten teveel uit positie waardoor we op korte tijd plots 0 - 3 achterkwamen. Niet dat de tegenstander zoveel beter was alleen maakten ze hun kansen heel goed af. De uitslag uiteindelijk 1 - 6 gaf een vertekend beeld van het wedstrijdverloop, op zich was de overwinning verdiend maar het verschil was echt niet zo groot.

Meteen erna bekampten we BHS united een samensmelting van Boortmeerbeek - Hever en Schiplaken. Ze hadden een keeper die steeds bijzonder ver en hoog uittrapte en bijzonder sterk keepte ook. We hadden het moeilijk in de beginfase en kwamen snel tot 0 - 2 achter alsook trof BHS united de lat. Hun doelman wist erna meermaals de aansluitingstreffer te voorkomen en wat tegen de gang van het spel in stonden we 0 - 3 achter en leek de wedstrijd gespeeld. Leek want tijdens de laatste 5 minuten kantelde de wedstrijd helemaal met een waar slotoffensief kwamen we nog terug tot 3 - 3. Dit was toch wel eventjes onverwacht en met veel trots voelde dit aan als een overwinning echt met een strijdershard behaalden we dit gelijkspel. De tegenstander en 1 bepaalde speler van waar op zijn flank tot 2 maal toe het doelpunt kwam kreeg van zijn trainer een uitbrander van jewelste die hem de schuld gaf van onze remonte. Die jongen was echt in tranen en toen we een handje gingen geven troosten enkele spelers van onze ploeg hem. 

BHS united verloor erna met 0 - 1 van sporting Kampenhout in een gelijkopgaande wedstrijd. Als we meteen bij de les waren in de eerste wedstrijd dan zat  hier echt wel meer in al hadden we dan wel heel zware kleppers getroffen in de eindfase.

Alhoewel we nu met Muizen op u8 niveau nu ook een 3 sterren ploeg troffen. We moesten echter ons nog naar het veldje verplaatsen waardoor ik de eerste minuten de ploeg niet goed had kunnen zetten. Volledig uit positie stonden we al voor de match echt begon met 0 - 2 in het krijt. Jammer want dit was een ploeg waar we over een gehele wedstrijd steeds de bovenhand zouden van halen. Een bijzonder verwarrende wedstrijd waar het spel veel stil lag en waar we meerdere kansen kregen op de aansluiting die er dan toch viel. Toen ik dacht dat de gelijkmaker er was, had de scheids toch een keertje gefloten voor een fout, ik had ze niet gezien en het fluitje niet gehoord. De norse trainsters maakte me dit duidelijk. Toen de gelijkmaker maar niet wilde vallen kwam Muizen volledig tegen de gang van het spel in op 1 - 3. We scoorden meteen tegen tot 2 - 3 maar de oververdiende gelijkmaker of overwinning kwam er niet.

Zodoende was onze laatste tegenstander Kessel - Lo 2000 ze spelen ook op provinciaal niveau en hebben zowaar 3 ploegjes. Een heel sportieve trainer, een tegenpool van die van Muizen en een bijzonder leuke wedstrijd die op en af ging. We kwamen snel 2 - 0 voor, Tibo die de smaak te pakken had maar Kessel - Lo kwam terug alhoewel de bal eerst over de doellijn was en normaal keeperbal. Dit kon ik perfect aanvaarden mede door de sportiviteit van de tegenstander, tegen Muizen had ik dit niet laten doorgaan en zeker gemeld))). Na ongeveer 12 minuten stond de eindstand al op het bord erna was dit een wedstrijd dat beide kanten opging, het ging mooi op en af maar scoren lukte niet meer alhoewel die iets betere kansen voor Grasheide waren. Toen we dachten dat het gedaan was moesten we op het 2de veldje nog strafschoppen nemen, waarbij de eerste 3 zouden tellen. Grasheide was eerst aan de beurt en scoorde 2 op 3, we wisten waar we voor stonden. Kessel - lo 2000 scoorde zijn eerste, miste zijn tweede en met een ultieme beenveeg wist Wout ook de 3de te stoppen zodat we deze wedstrijd winnend afsloten.

Al bij al had ik een tevreden gevoel over dit tornooi. Enkel tijdens wedstrijd 1 zat er meer in, de prachtige remonte tijdens wedstrijd 2,  het onverdiende verlies tijdens wedstrijd 3 en een echte thriller tijdens wedstrijd 4 maar vooral we amuseerden ons en op geen enkel moment uitgezonderd de eerste 10 minuten van wedstrijd 1 werden we nooit echt weggedrukt. 

Zaterdag hadden we erna meteen opnieuw wedstrijd tegen KSV SCHRIEK. We wonnen met 5 - 7 zodat we heden zitten aan 5 winstwedstrijden(2 keer tegen Booischot, 2 keer tegen Schriek B en 1 keer tegen Hallaar A) en 6 verlieswedstrijden(2 keer tegen Beerzel, 2 keer tegen Heikant en 1 keer tegen Putte B en voorlopig 1 keer tegen de A ploeg van Baal). Die beresterke ploeg uit Baal krijgen we volgende week op bezoek.

jurgen







Reacties

Populaire posts van deze blog

SPEELDAG 2

SPEELDAG 6 seizoen 2024

SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024