KFC HALLAAR - SV GRASHEIDE 12 - 3

Toen we in de heenronde Hallaar versloegen had ik zoiets van " hoe kan deze ploeg Baal verslaan ". Vorige week sprak de trainer van Baal dat er toen een speler bij was die het verschil maakte. En toen er vandaag een heel ander team ten tonele verscheen was het duidelijk dat dit het ploegje was waartegen Baal het onderspit moest delven. 

Die speler hun nummer 7 was een ploeg op zich snelheid, goede dribbel, schot om eerlijk te zijn geen speler om op een 1 sterren niveau in het team te zetten, hij maakte 10 van hun 12 doelpunten. Ik ben eens benieuwd na de winterstop dat er nog zo'n spelers/ploegen zoals vandaag en bv Heikant in onze reeks zitten waar er telkens jongens tussen zitten die het verschil maken, die al wat stappen verder staan en die men dan ook nog heel lang laat spelen.

Ik had vandaag 9 spelers zijnde kapitein Tibo - Tibe - Liam - Senne - Jules - Wout - Vic - Jeppe en Bas. Fenna en Victor konden er niet bij zijn. 

Al bij al was het zeker niet slecht vandaag op uitzondering van kwartje 1 misschien waarbij we te ver van die jongen speelden. Als je een speler van dat niveau de ruimte geeft en hem de kans geeft om te laten trappen dan heb je een doelpuntenkermis. Elk schot tussen de palen is bijna onhoudbaar. De taak is dan hem proberen zo ver mogelijk van het doel te houden en hem meteen aan te vallen, druk op zetten meer kun je niet doen. In kwartje 1 deden we dit te weinig waardoor hij telkens vanop zijn linkerflank kon dribbelen naar binnen snijden en onhoudbaar binnen trappen. En als hij ze niet binnen trapte stond er een speler op 1m van onze doelman bij een uittrap om hem zo dan maar binnen te trappen. Persoonlijk vond ik dit niet echt een geldig doelpunt maar soit wat maakt het uit. Op het einde van kwartje 1 stonden we zo 5 - 0 achter.

Tijdens kwartje 2 was het belangrijk op die speler blijven druk te zetten, het hem moeilijk maken, hem moe maken zodat zijn afwerking minder zou zijn. We kwamen snel 6 - 0 achter waarna Senne op een prachtige wijze een doelpunt kon verijdelen. Toen die jongen er dan eventjes  af ging hadden we een gelijkwaardige partij met uiteindelijk een 6 - 0 ruststand waarbij Tibo zijn doel met hand en tand verdedigde en Jeppe net niet tot scoren kwam. 

Baal had er 13 binnen gehad van deze ploeg alleen konden ze tot 11 keer scoren. als je dit bekijkt speelden we verdedigend een heel sterke wedstrijd maar dit vraagde zoveel energie zodat we er moeilijk uitkwamen. En toen in kwartje 3 die speler er terug op stond kwamen we snel 8 - 0 achter maar erna onder invloed van een sterk spelende Jules konden we tot 2 keer toe een waarschuwing aan de tegenstander geven. En de derde waarschuwing was ook een doelpunt, ten verdienste van Jules die er bleef voor gaan, top he!!. Uiteindelijk met die jongen een heel kwartje op het veld werd de score 9 - 1 al bij al was ik hier wel tevreden over, Tibe die zijn rechtstreekse tegenstander was maakte het hem zo moeilijk mogelijk en desgevallend kwam ook Bas bijspringen en Liam. Hij zocht ook trouwens altijd naar zijn linkse voet, na een tijdje heb je dit door doch in de beginfase zie je enkel een speler die er met kop en schouders boven uit steekt. 

In het begin van het laatste kwartje ging die speler er nog eventjes af en je zag meteen een verschil in het wedstrijdbeeld, het ging op en af en Grasheide kon zowaar 2 keer scoren, de tegenstander maar 1 keer. Het was leuk hoe Wout en Vic hun doelpunt vierden dat ze vooral bleven werken en werken en dat dit beloond werd. Toen die jongen er terug op kwam was het vooral verdedigen geblazen tot 2 keer toe kon hij er nog eentje binnenprikken tot een 12 - 3 eindstand.

ik vond het zeker geen schande om tegen een betere tegenstander, in feite 1 extreem sterke speler die de ploeg draagt te spelen met de inzet die we vandaag toonden. Zonder die jongen denk ik dat het een heel spannende wedstrijd had geweest al waren er bij de tegenstander ook nog enkele spelers die heel sterk in een duel speelden vooral 1 op 1. Maar heel hun spel ging over die ene speler.

Bij de strafschoppen kon Liam zijn strafschop bijna pakken alleen was die zo hard, geen kruit tegen gewassen.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Dit in de derby tegen Putte

Jurgen







Reacties

Populaire posts van deze blog

SPEELDAG 2

SPEELDAG 6 seizoen 2024

SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024