SV GRASHEIDE - KVC BOOISCHOT 8 - 4

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde dat op het programma stond. Liam wist mij vooraf duidelijk met hand en tand het verloop van de vorige wedstrijd tegen Booischot te vertellen. 5 - 6 winst met doelpunten van ....allemaal had hij het onthouden. En wie bij Baal erbij was in de kleedkamer weet dat hij nog andere zaken ook onthoud๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€.

Vandaag 10 spelers waarbij ik vooraf 2 groepjes van 5 op mijn schema had gezet. Wisselen na 15 minuten eens, andere wedstrijden deden we dit na 7.5 minuut. Alles heeft zijn voor - en nadelen maar om de 15 minuten wisselen maakt het wel overzichtelijker. Iedereen zou een halve wedstrijd spelen, Bas vroeg wel om er eventjes af te gaan, Jules nam dus 5 minuten extra voor zijn rekening. Groepje 1 bestond uit Senne - Liam - Bas - Fenna en Tibe. Groepje 2 was Jules - Jeppe - Vic - Tibo en Wout. Enkel Victor was er niet bij. De tegenstander heeft trouwens 12 spelers en ze maakten 3 groepen van 4 en nemen telkens 8 jongens mee dus elke groep speelt 2 op 3 wedstrijden. Ook zij begonnen over Baal, het is duidelijk dat niet enkel wij hier het heel moeilijk tegen hadden.

Voor de wedstrijd had ik nog een verrassing in petto. Aangezien de concentratie, het gedrag op een training nog altijd een werkpunt is ga ik wekelijks een kapitein maken, een speler die zich op training inzet en die de oefeningen naar behoren doet. Een beloning als het ware, maar alhoewel een kapiteinsband speciaal voor die leeftijd gekocht bleek die nog iets te groot te zijn. Hier moeten we nog iets op vinden, onze eerste kapitein was vandaag Tibe. Hij trainde woensdag heel goed.

De scheids kwam niet opdagen, jammer genoeg zodat we zonder scheids de wedstrijd op gang dienden te trappen. Senne maakte me er trouwens attent op dat het wondermiddel geen cornflakes waren maar 4 boterhammen met een vleesje met een rood randje. Hierbij is het van uitermate belang dat dit randje niet mede wordt opgegeten zodat de maag niet overbelast geraakt. In ieder geval zit in dit vlees toch iets heel krachtigs, desgevallend hebben ze van het bestuur gevraagd waar dit vlees verkrijgbaar is. Of zouden het toch de boterhammen zijn? Dan toch vermoedelijk tijgerbrood.

Groepje 1 zou kwartje 1 en 3 voor zijn rekening nemen en groepje 2 zou dit doen met kwartje 2 en 4. tijdens kwartje 1 waren de eerste 7 - 8 minuten duidelijk een studieronde. Beiden ploegen probeerden een aanval op te bouwen doch elke looplijn werd heel goed toegelopen. Het ging mooi op en af met kleinere kansen aan beide zijdes. Tot Booischot toch de 0 - 1 kon optekenen en net voor het einde van dit kwartje was er de 0 - 2 tussenstand.

Tijdens kwartje 2 konden we vrij snel de aansluitingstreffer maken. Opnieuw was het wedstrijdbeeld mooi op en af maar Grasheide kon toch de gelijkmaker tegen de netten trappen. Booischot prikte tegen en klom terug op voorsprong. Spannend. Want Grasheide kwam terug langszij. En meer Grasheide ging erop en erover tot 4 - 3 na een heel mooi doelpunt. Opbouw vanop links, kantelen naar rechts zodat de rechtervleugel vrij komt en mooi kon afwerken. Zodoende gingen we rusten met een 4 - 3 voorsprong.

Dit was duidelijk een wedstrijd dat beide kanten kon opgaan. Maar tijdens kwartje 3 wisten we vrij snel de 5 - 3 te maken en al even snel de 6 - 3. Een mooie voorsprong en belangrijk ook verdedigend lieten we weinig kansen toe. Zoals al dikwijls gemeld scoren is leuk, belangrijk maar het tegenhouden van doelpunten is even belangrijk. Het enigste doelpunt van de tegenstander in dit kwartje kwam er doordat we opnieuw een vrije trap verkeerd uitspeelden, hier ga ik kortelings op de training eens aandacht aan besteden, de juiste pas geven, de juiste positie staan want al de 2de week na elkander krijgen we zo een doelpunt tegen terwijl wij de kans hadden. Uiteindelijk sloten we kwartje 3 af met een 7 - 4 tussenstand.

Tijdens kwartje 4 begon Booischot meteen druk te zetten en gingen ze op zoek naar een kortere aansluiting. 5 minuten stonden we duidelijk onder druk maar Jeppe stond sterk te keepen. Een kantelmoment want toen een doelpunt van Booischot in de lucht hing konden we op een tegenaanval de 8 - 4 binnen trappen. Wedstrijd gespeeld en vooral we bleven strijden voor elke bal, alles liepen we dicht en tijdens de laatste 7 - 8 minuten was het Grasheide dat de grootste kansen nog kreeg. Hun  doelman redde enkele keren nog goed zodat de eindstand 8 - 4 bleef.

Wat me het meeste plezierde was de inzet vandaag. We gaven op uitzondering van het eerste kwartje heel weinig kansen weg. Soms vergeten we nog de verdedigende taken maar vandaag was dit zeker niet slecht. We probeerden ook meerdere keren al voetballend de oplossing te zoeken. En er was inzet ten top, meermaals stonden er spelers uit te hijgen. Dit is ook wat je als trainer wil zien, strijden voor elke bal, nooit opgeven. Hier geraak je al heel ver mee.

Volgende 2 weken spelen we tegen 2 ploegen waar we voorheen niet konden van winnen. Ik hoop toch minstens dat we hiervan 1 winnend kunnen afsluiten. Nu hebben we duidelijk een vergelijkbaar punt om te zien of we progressie gemaakt hebben, vandaag lieten jullie duidelijk zien van wel. Dit maakt je als trainer trouwens trots en het is belangrijk hierop verder te bouwen en trainingen goed te doen om stappen te zetten, bij te leren. Dit is de basis om vooruit te geraken.

Dikke merci jongens en meisje, trots op jullie vandaag.