SV GRASHEIDE - KFC HALLAAR A 9 - 4

Vorige week in de nabespreking met de trainer van Baal vernam ik dat ze elke wedstrijd met wel wat doelpunten verschil wonnen uitgezonderd tegen Hallaar A sprak hij, ze verloren van onze tegenstander van vandaag met 10 - 12. Ik had vrijdagavond zitten brainstormen van hoe ik dit best zou aanpakken. Vooral heel actief coachen eens proberen terwijl vorige week met iets passiever te zijn onze jongens en meisje te weinig grinta vertoonden. Uiteraard kan je bedenken wat je wil het zijn de spelers op het veld die het moeten waarmaken, je probeert ze te sturen en hopen dat ze dit opnemen. Vorige week miste ik vooral het echt willen winnen, zowat de " over mijn lijk " mentaliteit. Zonder vuil te spelen uiteraard maar al snel lieten we vorige week de hoofdjes wat hangen en vooral enkele spelers vergaten hun VERDEDIGENDE taken. Voetbal is meer dan doelpunten maken, je speelt als team en ook al is de tegenstander sterker je kunt het hem altijd moeilijk maken.

Tibo - Victor en Fenna konden er niet bij zijn, zodoende hadden we 8 spelers zijnde Vic - Jeppe - Tibe - Bas - Wout - Jules - Liam en Senne.

En vanaf het begin was duidelijk dat we vandaag toch met een andere mentaliteit op het veld kwamen. VIC die tegen een jongen stond van wellicht 25 cm meer gestalte, die de bal afpakte, de tegenstander die de bal opnieuw veroverde, VIC die bleef druk zetten, VIC die opnieuw de bal afsnoepte, VIC die er bij viel en tijdens zijn val de bal nog over de lijn speelde zodat hun grote jongen niet kon doorbreken. En dit zag ik terug bij alle jongens vandaag, niet afgeven, blijven strijden voor elke bal, gewoon top. En waar het begin van de wedstrijd nog mooi op en af ging kregen we geleidelijk toch iets meer de bovenhand en rond de 10de minuut konden we binnen de minuut een 2 - 0 voorsprong uitbouwen. Op het einde van dit eerste kwartje kwamen we zowaar 3 - 0 voor na een bijzonder mooie aanval.

Ik kon enkel maar tevreden toekijken, iedereen die knokte voor elke bal en we bleven op niveau voetballen en vooral elke ruimte werd dichtgelopen. Bas die bijna buiten adem om vervanging kwam vragen na een kwartje met topinzet en beresterk spel, Jules en Tibe die enkele prachtige aanvallen mede in elkaar staken en mooi in hun positie speelden en perfect telkens elke ruimte dichtliepen, Liam onze keeper die eerst een wereldsave deed maar zich enkel gewonnen moest geven op een bal die door het gladde grasveld doorschoof, Senne die we zijn werkkracht en inzet en strijdlust vorige week echt wel hebben gemist, Jeppe die op een bijzonder hoog niveau stond te spelen en Wout die na zijn hattrick op een wolk speelde, kortom het raakte me echt dat onze ploeg dit vandaag uit zijn hoed toverde. We liepen 4 - 0 en 5 - 0 uit nadat opnieuw mooie acties een doelpunt opleverden maar toen stokte de machine eventjes. In 5 minuutjes kwam Hallaar terug tot 5 - 3 en hadden we plotseling terug een wedstrijd tot we toch op het einde van kwartje 2 de voorsprong nog konden uitbreiden tot 6 - 3.

Kort samengevat zeer goede eerste helft met effe 5 minuten een zwakker momentje. Kwartje 3 was vrij gelijkopgaand maar opnieuw het grote verschil met vorige week we liepen elke ruimte vandaag toe. De tegenstander kreeg weinig kansen en Grasheide schakelde goed over van de verdediging naar de aanval. in kwartje 3 konden we eerst nog uitlopen tot 7 - 3 maar Hallaar milderde nog tot 7 - 4.

Het zou nog een spannend slot kunnen worden, was het niet dat we Hallaar niet meer in de wedstrijd lieten komen. Jeppe wist zelfs in dit laatste kwartje zijn netten schoon te houden en Vic speelde echt een berematch. De doelman van Hallaar zorgde er nog voor dat de score niet hoger opliep, we scoorden nog 2 keer maar de doelman had zeker 4 - 5 heel goede saves in huis en kwam meermaals heel goed tussen. Zodoende werd de wedstrijd afgesloten met een 9 - 4 eindstand.

Als trainer kan je enkel na zo'n wedstrijd super super tevreden zijn. De gevraagde taken werden met verve uitgevoerd en er was inzet ten top. Zo zitten we momenteel aan 3 win en 3 verlieswedstrijden, volgende week spelen we de derby tegen en op PUTTE. In de voorbereiding schijnbaar verloren we van deze ploeg vernam ik, tijd om te laten zien dat we toch stappen hebben gezet.

Mijn excuses maar ik vergat opnieuw foto's te nemen, maar aan iedereen vandaag zeer sterke wedstrijd!!!