KFC BAAL A - SV GRASHEIDE 16 - 1

10 spelers waren klaar om naar Baal te gaan een ploeg uit de regio Vlaams Brabant. Sinds dit seizoen is het een mengeling van meerdere provincies terwijl in het verleden enkel ploegen uit dezelfde provincie tegen elkander speelden. Senne haakte op het laatste nog af hij had zijn knie pijn gedaan een dagje eerder, veel beterschap sowieso. Het was eveneens het debuut van Fenna waarbij alle papieren nu wel in orde waren, alsook Bas was present enkel Victor kon er niet bij zijn. Zodoende hadden we 9 spelers Jules - Liam - Bas - Fenna - Tibe - Tibo - Wout - Vic en Jeppe. 

Ik had vooraf een schema gemaakt met 2 ploegjes van 5 spelers, door het afhaken van Senne wijzigde dit een beetje door de keeper te behouden en om de 7.5 minuut de rest van de ploeg te wisselen. Dit was het makkelijkste en zodoende speelde iedereen zeker een halve wedstrijd. 

Van bij het begin was duidelijk dat Baal in zijn ontwikkeling verder stond dan ons ploegje. We kwamen nooit onder de druk uit en in kwartje 1 stonden we al na 30 seconden op achtervolgen aangewezen. Zowel in de duels als in het spel moesten we het onderspit delven, Baal was gewoon de betere ploeg. Niet dat dit verkeerd is, ze gaan zich ook hoger inschrijven alhoewel ik toch wat grinta miste in tegenstelling tot enkele vorige wedstrijden. Ook vergaten sommigen hun verdedigende taken, voetbal is niet enkel doelpunten maken. Baal kon tijdens dit eerste kwartje uitlopen tot 6 - 0.

Tijdens kwartje 2 was er nog steeds hetzelfde spelbeeld alhoewel er toch meer evenwicht in het geheel zat. Baal speelde al mooi met momenten samen en enkele spelers waren heel sterk in de 1 op 1 duels. Een goede dribbel, snel ook, de vrije man zoeken dit was het beste dat ik dit seizoen al zag van een ploeg. Maar toch was kwartje 2 duidelijk beter, we scoorden ook maar regelmatig zetten we voldoende druk op de bal zodat de tegenstander zijn schot kraakte of naast trof of net de pas verkeerd gaf. Uiteindelijk gingen we rusten met een 9 - 1 tussenstand.

Het is dan vooral zaak de hoofdjes niet te laten hangen. Tijdens kwartje 3 kregen we wel moeilijk een kans bijeen gevoetbald maar verdedigden we wel goed het duurde heel lang voor Baal nog een doelpuntje kon bijprikken. Uiteindelijk kon Baal er nog 3 bijmaken tot een 12 - 1 tussenstand.

Het grappige was vorige week als ze zelf scoorden hielden de spelers de doelpunten bij hoeveel het verschil telkens was, deze week als Baal scoorde waren ze het verschil al lang vergeten. In het laatste kwartje kwamen we in feite beter in de wedstrijd en zeker de laatste 5 minuten hadden ook nog 1 of 2 doelpuntjes mogelijk geweest. Alhoewel Baal in het begin van het laatste kwartje verder uitliep, ging het de laatste 5 minuten goed op en af. De eindstand was 16 - 1.

Zoals al aangehaald miste ik vandaag een beetje de grinta, sowieso staat deze ploeg al verder dan ons maar het zo moeilijk mogelijk maken is ook belangrijk. Er ook verdedigen, blijven druk zetten als je bent uitgeschakeld is heel belangrijk. In de nabespreking met de trainer blijken ze over 22 spelers te beschikken en 2 ploegjes alhoewel er vandaag maar 6 aan de aftrap stonden hun B ploegje was wel ergens anders aan het spelen schijnbaar. Ze wonnen ook voorheen al hun wedstrijdjes met redelijk verschil, uitgezonderd Hallaar A hetgeen heel gelijkopgaand zou geweest zijn, laat dit net onze volgende tegenstander zijn. Hopelijk zijn we dan wat scherper in de duels en het doel is om de kloof met deze ploeg uit Baal toch wat te verkleinen als ze naar Grasheide komen. 

Fijn weekend nog 

Jurgen























Reacties

Populaire posts van deze blog

SPEELDAG 2

SPEELDAG 6 seizoen 2024

SPEELDAG 12 SEIZOEN 2023 - 2024