BO BEERZEL - SV GRASHEIDE 12 - 2

In de heenwedstrijd verloren we tegen Beerzel met het kleinste verschil. Wat toen opviel was dat er veel gestalte in deze ploeg zat en enkele jongens die sterk in duel waren. Ook vandaag was er een jongen die in gestalte en in kracht met de U10 meekon en voor een groot stuk het verschil maakte.

Met Liam - Tibo en Vic ontbraken er 3 spelers. Alsook verloren we hiermee ook wel wat slagkracht want 2 van de 3 zijn ook vaste waarde als doelman hetgeen een belangrijk gegeven is zeker als je onder druk komt te staan. We speelden vandaag met Jeppe - Senne - Fenna - Victor - Bas - Wout - Tibe en Jules.

Het leek wel lente want de weeromstandigheden waren top, het veldje was dit minder maar dit was zeker niet de schuld van onze bijzonder zwakke eerste helft. Waar we thuis bijna steeds met grinta spelen, de duels aangaan is dit tijdens uitwedstrijden precies veel minder. Naar de reden waarom heb ik het raden naar maar vandaag was een wedstrijd om snel te vergeten. De ene wilde niet op een bepaalde positie, iedereen gaf de schuld aan elkander en sommigen waren meer bezig met iets anders dan met de wedstrijd zelf. Waar kwartje 1 nog redelijk was(zeker niet top)en we 3 - 1 in het krijt stonden was kwartje 2 zowat het slechtste wat ik hele afgelopen seizoen op het veld zag. We lieten onze man lopen, zaten te sakkeren, maakten steeds de verkeerde beslissing maar vooral met de inzet die we toonden konden de truitjes zeker niet nat zijn. We lieten telkens onze man lopen, stonden erbij en keken ernaar en die jongen mocht van op afstand telkens een kanonskogel afvuren. Zodoende een 8 - 1 ruststand.

Ik moet eerlijk zeggen ik was echt wel ontgoocheld in onze ploeg. Ze kregen een uitbrander maar dan vond de ene weer dat het de schuld was van de andere, enz, enz... om moedeloos van te worden zeker als je dan bij de aftrap al meteen de 9 - 1 om de oren krijgt doordat we wederom niet met de wedstrijd bezig zijn. Al moet ik zeggen tijdens de 2 de helft herpakten we ons wel. We gingen tegen die grote jongen in duel, we lieten hem niet meer zo maar spelen en ons niveau ging duidelijk omhoog. We kregen ook onze kansjes al had Beerzel wel nog het beste van het spel. Niet dat ze zoveel beter waren dan wij maar fysiek hadden ze de bovenhand. Maar in de 2de helft hadden we wel een wedstrijd, was er terug duelkracht en gingen we er terug voor. Met een 12 - 2 eindstand zag je toch duidelijk een groot verschil tussen de eerste en de 2 de helft.

Was het allemaal negatief, zeker en vast niet. Bas liet zien tijdens de laatste 15 minuten dat hij als doelman wel degelijk dit kan. Hij kwam goed tussen, pareerde meermaals goed, kortom dit was heel goed. Ook tijdens het penalty trappen keepte hij zeer sterk.

Maar al bij al snel deze wedstrijd afsluiten en hopelijk herpakken we ons volgende week. Tegen Berlaar Heikant dan, ginder hadden we ook een lastige eerste helft maar werd het nog een spannende 2de helft.